Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 05

Stebėkite, kas vyksta prie Marakanos stadiono prieš olimpinių žaidynių atidarymą

Iki įspūdingo šou, kuris oficialiai atidarys olimpines Rio de Žaneiro žaidynes, liko mažiau nei para. Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku Marakanos stadione vyks oficiali žaidynių atidarymo ceremonija. 15min kviečia iki pat vakaro stebėti, kas dedasi Marakanos stadione iki olimpinių žaidynių pradžios likus mažiau nei parai ir kaip vyksta pasiruošimas.
Marakanos stadionas Rio de Žaneire.
Marakanos stadionas Rio de Žaneire. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Tiesioginė transliacija iš Marakanos stadiono Brazilijoje

Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija sportininkams – ne tik džiaugsminga, kokia ji atrodo televizorių ekranuose pasirodžius visam pasauliui. Tai daug jėgų reikalaujantis procesas.

Sportininkai pagal griežtas taisykles turi susirinkti į olimpinį kaimelį dar 17 val. 24 min., o pati ceremonija prasidės tik 20 val. 45 min. Rio laiku.

Iš viso dalyvavimas parade trunka net iki 11 valandų.

Šiemet atidarymo ceremonijai skirta mažiau lėšų nei anksčiau – 12 kartų mažiau nei 2012-aisiais Londone ir net 20 kartų mažiau nei 2008-aisiais Pekine.

Ceremoniją režisavęs Fernando Meirellesas nusivylęs – atidarymui buvo planuotas 114 mln. JAV dolerių biudžetas, bet teks verstis su 56 milijonais.

Vyras tikisi, kad Brazilija nudžiugins pasaulį ne pinigais, o savo širdimi, šokiais ir muzika. Kartu ir įkvėps sunkius laikus išgyvenančią Braziliją.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius