Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 19

Stebuklingai išgyvenęs, tačiau kojų netekęs paralimpietis pateko į dar vieną šiurpią avariją

Buvęs „Formulės 1“ pilotas ir garsus lenktynininkas, o pastaraisiais metais – įkvepiantis paralimpietis Alexas Zanardi pateko į baisią avariją gimtojoje Italijoje. Sykį nepaisant šiurpių traumų jau išgyvenęs italas dar sykį kovoja dėl savo gyvybės.
Alexas Zanardi
Alexas Zanardi / „Scanpix“ nuotr.

„Reuters“ praneša, kad 53-ejų paralimpietis pateko į avariją netoli Pienzos miesto Šiaurės Italijoje.

Labai sunkios būklės į Sienos ligoninę atgabentam A.Zanardi jau atlikta sudėtinga operacija, tačiau kol kas sunku prognozuoti, ar italas išgyvens.

Teigiama, kad į avariją A.Zanardi pateko važiuodamas įtaisu, kuriuo keturis sykius tapo paralimpinių žaidynių čempionu – specialiai neįgaliesiems pritaikytu dviračiu, kuris valdomas vien rankomis.

„Scanpix“ nuotr./Alexas Zanardi
„Scanpix“ nuotr./Alexas Zanardi

Italijos naujienų agentūros ANSA teigimu, žymus šalies lenktynininkas ir paralimpietis susidūrė su sunkvežimiu didelio srauto kelyje.

A.Zanardi yra žinomas itin skirtinguose sporto sluoksniuose.

Pradėjęs karjerą kaip lenktynininkas, italas keturis sezonus važiavo „Formulės 1“ lenktynėse bei iš viso startavo 41 lenktynėse.

Ne itin sėkmingai susiklosčius karjerai F1, A.Zanardi pasuko į CART lenktynes, rengtas Jungtinėse Valstijose nuo 1979 iki 2003 m., o vėliau persivadinusias „IndyCar“ vardu.

„Scanpix“ nuotr./Alexas Zanardi
„Scanpix“ nuotr./Alexas Zanardi

Italas dusyk tapo jų čempionu, tačiau vienos lenktynės 2001-aisiais jam susiklostė tragiškai.

Avariją patyręs A.Zanardi neteko abiejų kojų, o jo būklė buvo kritinė – italo širdis sustojo net septynis kartus, kūne buvo likęs vos litras kraujo, tačiau niekada nepasiduodantis sportininkas išgyveno ir po beveik dešimtmečio surado naują veiklą.

Į paralimpinį sportą pasukęs A.Zanardi debiutavo Londono žaidynėse, kur iškovojo du aukso ir vieną sidabro medalį. Tokį patį kraitį jis parsivežė ir po ketverių metų iš Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių, tapdamas tikra žvaigžde ir kovingumo simboliu Italijoje.

„Tu niekada nepasidavei ir įveikei visus sunkumus savo neįtikėtina stiprybe. Nagi, Alexai Zanardi, nepasiduok. Visa Italija kovoja su tavimi“, – po žinios apie žymaus sportininko avariją linkėjimus jam siuntė Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius