Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 24

Stipriausi Europos jaunimo laipiotojai – tarptautinėse varžybose Kaune

Balandžio 29-30 d. Kaune rinksis talentingiausi jaunieji laipiotojai – pirmą kartą Lietuvoje vyks Europos jaunimo boulderingo taurė. Laipiojimo sportas yra dinamiška, viena naujausių Olimpinių sporto šakų, sparčiai populiarėjanti visame pasaulyje, o suteikta galimybė Lietuvos laipiojimo sporto federacijai (LLSF) organizuoti tarptautinį renginį Kaune yra didelis mūsų įvertinimas iš tarptautinės federacijos, - pasidžiaugė LLSF prezidentė Milda Koreivaitė rašoma LLSF pranešime spaudai.
Laipiojimas
Laipiojimas / Lietuvos laipiojimo sporto federacijos nuotr.
Temos: 2 Laipiojimas Sportas

Pirmos tarptautinės laipiojimo varžybos Baltijos šalyse

Europos jaunimo boulderingo taurė - pirmas Europos lygmens tarptautinis renginys Baltijos regione. Nepaisant to, jis jau sulaukė didelio susidomėjimo – į šį varžybų etapą užsiregistravo virš 250 sportininkų iš 22 šalių. Pasak, M.Koreivaitės daugelis renginių vyksta centrinėje ir vakarų Europoje, todėl Skandinavijos, Baltijos šalių laipiotojai, turi mažiau galimybių nuvykti varžytis – nuvykimas į tokias varžybas yra brangus, tad mažą finansavimą turinčios federacijos neturi galimybių išvežti didelių komandų ir taip kaupti tarptautinio lygio varžybų patirties.

Įprastai, tarptautinėse varžybose Lietuvai laipiojime atstovauja 2-3 sportininkai, o šiose varžybose dalyvaus net 26 Lietuvos laipiojimo sporto jaunimo rinktinės nariai.

Lietuvoje turime daug talentingo laipiojančio jaunimo - tikimasi, jog šių varžybų patirtis leis sportininkams ne tik išmėginti savo jėgas tarptautinio lygio varžybose, bet ir įkvėps ateityje rinktis aukšto meistriškumo atletų kelią. Laipiojimo sportas - jauna sporto šaka mūsų šalyje, o aukštiems rezultatams pasiekti tarptautiniu lygmeniu reikia ilgamečio įdirbio ir tarptautinių varžybų patirties, todėl Lietuvos laipijimo sporto federacija daugiausia dėmesio ir lėšų skiria jaunųjų sportininkų ugdymui.

Būtent Europos jaunimo boulderingo taurės varžybose identifikuojami talentai, kurie ateityje galimai varžysis Pasauliniu lygiu jaunimo ir suaugusiųjų tarpe.

Lietuvos laipiojimo sporto federacijos nuotr./Laipiojimas
Lietuvos laipiojimo sporto federacijos nuotr./Laipiojimas

Laipiojimo sporto varžybos – kaip nustatomi geriausi sportininkai?

Europos jaunimo boulderingo taurės etapas Kaune - vienas iš trijų taurės etapų, skirtų nustatyti stipriausius žemyno jaunimo boulderingo sportininkus. Boulderingo varžybų metu dalyviai bando įveikti unikalias trumpas (3-5 m.) varžybų trasas ir varžosi, kuriam iš jų pavyks pasiekti daugiau trasų topų. Trasa laipiojime vadinama vertikali lipimo užduotis, galvosūkis, kelias, sukurta iš spalvotų kybių (atbrailų už kurių laikomasi).

Europos jaunimo boulderingo taurės atrankoje dalyviai bando įveikti 6 trasas, kiekvienai trasai turėdami ribotą 4 minučių laiką bei neribotą bandymų skaičių. 10 geriausiai atrankoje pasirodžiusių sportininkų, laipiotojų pralipusių daugiausiai trasų iš mažiausiai bandymų, patenka į finalus. Finaluose

varžomasi 4 trasose, tačiau šiame etape dalyviai neturi išankstinės informacijos apie trasą – jas pamato tik apžiūros metu prieš pat finalus.

Europos boulderingo taurei įgyvendinti – stiprus laipiotojų bendruomenės narių palaikymas

Prie Europos jaunimo boulderingo organizavimo prisideda apie 50 asmenų – aktyvių laipiojimo bendruomenės narių ir federacijos partneriai AL projects, EPbars, Shleps, BouldeHouse, Montis magia, Kauno m. savivaldybė ir Nacionalinė sporto agentūra.

Lietuvos laipiojimo sporto federacijos nuotr./Laipiojimas
Lietuvos laipiojimo sporto federacijos nuotr./Laipiojimas

Jauniesiems sportininkams palaikymas visuomenės ir bendruomenės palaikymas labai svarbus – kviečiame varžybas stebėti gyvai BouderHouse laipiojimo centre Kaune arba tiesioginės transliacijos metu Lietuvos laipiojimo sporto federacijos Youtube kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius