Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 06

Su Rusija siejamų baikerių globojamoje dziudo federacijoje – imtynės dėl valdžios

Lietuvos dziudo federacijos (LDF) prezidento rinkimai baigėsi įtikinama Vigmanto Sinkevičiaus pergale, tačiau opozicijos atstovai darbą federacijoje su prieštaringai vertinamo baikerių klubo prezidento pareigomis derinantį vadovą kaltina nešvariais žaidimais.
Kova dėl valdžios
Marius Paškevičius rinkimų kovoje beviltiškai pralaimėjo Vigmantui Sinkevičiui / 15min nuotr.

Rinkimai – į vienus vartus

Nauja ketverių metų kadencija V.Sinkevičiui bus jau penktoji. Nemažai aistrų sukėlusiuose rinkimuose už kaunietį balsavo 24 konferencijos dalyviai. Naujai išrinktą prezidentą pasveikino LR Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, kuris ne vienerius metus dirbo kartu su V.Sinkevičiumi ir anksčiau buvo LDF viceprezidentas.

V.Sinkevičiui pirštinę bandęs mesti vienas garsiausių visų laikų dziudo imtynininkų Marius Paškevičius surinko vos 10 balsų.

2009 metais Roterdame M.Paškevičius iškovojo pasaulio dziudo pirmenybių bronzos medalį ir tapo pirmuoju tai padariusiu kovotoju Lietuvos istorijoje. 38 metų ukmergiškiui per savo karjerą ne vieną kartą teko skaudžiai nukentėti nuo sprendimus ne jo naudai priėmusių arbitrų, bet šį kartą Ippon (vertinimas, po kurio dziudo kova būna baigta – aut. past.) jis gavo kimono iškeitęs į stilingą kostiumą.

Tačiau 54-erių metų V.Sinkevičiaus pergalė netruko apaugti gandais ir pradūrė ilgai tvinkčiojusius šios sporto šakos pūlinius.

„Matome, kad federacija neatstovauja bendruomenei. Tai yra uždara terpė, į kurią priimami tik savi ir naudingi žmonės. Dalis bendruomenės lieka už durų. Dabartinė federacijos valdžia turi labai gerus teisininkus, visi pamatai teisiškai yra pastatyti teisingai, bet kai kalbame apie žmogiškumą ir bendruomeniškumą – nulinis variantas. Mūsų sportui visa ši situacija skausminga“, – apie dziudo sporto šakos skaudulius 15min kalbėjo M.Paškevičius.

Rinkimus laimėjęs V.Sinkevičius teigia, jog kaltinimai visiškai nepagrįsti.

„Visa tai buvo oponentų rinkiminis šou. Galbūt kai kas jiems pavyko, kai kas ne. Galiu užtikrinti, jog federacijoje viskas vyksta pagal įstatus, rinkimai praėjo civilizuotai, teisėtai, nepažeidžiant niekieno interesų. Visa rinkiminė konferencija buvo filmuojama, kad niekam nekiltų jokių bereikalingų interpretacijų“, – teigė LDF prezidentas.

LDF nuotr./Kęstutis Smirnovas ir Vigmantas Sinkevičius
LDF nuotr./Kęstutis Smirnovas ir Vigmantas Sinkevičius

Žaidimas ne pagal taisykles?

Nors dziudo kasdienių užsiėmimų metu ugdomas teisingumas ir sąžiningumas, 2000 ir 2012 metų olimpinių žaidynių dalyvis neslepia nuoskaudos, kad įveiktas buvo ne visai pagal korektiškas taisykles.

„Stebuklų nesitikėjome, bet ėjome, nes pavargome tylėti. Turėjome tikslą užduoti nepatogius klausimus, tikėdamiesi, kad ten sėdinti bendruomenė mus išgirs ir pradės kritiškiau mąstyti. Bet nieko neišėjo. Norėjau su savimi atsivesti devynis žmones, tačiau Vykdomasis komitetas nusprendė, kad komanda turi likti už durų, ir tik prasidėjus rinkimams juos įleido į susirinkimą. Tai absurdas“, – pasakojo nugalėtas kandidatas.

„Mes negavome net slapto balsavimo, nors visose normaliose ir save gerbiančiose organizacijose yra būtent taip. Esama valdžia bijojo, kad kuris nors klubas galėtų balsuoti ne taip, kaip turi būti pagal planą“, – skundėsi opozicijoje esanti ir M.Paškevičių rinkimuose palaikiusi Kauno dziudo sporto klubo „Ryto saulė“ vadovė Lolita Dudėnienė, kuri anksčiau yra kartu dirbusi su V.Sinkevičiumi ir kurį laiką ėjo LDF generalinės sekretorės pareigas.

„Blogiausia, kad dabartinis vadovas yra labai kerštingas. Jei kuris nors balsuoja ne taip, kaip reikia, tuoj pat jam apsunkinamas gyvenimas. O provincijos klubai į konfliktus veltis nenori, nori ramybės. Atiduoda savo balsus jam – taip uždaras ratas ir sukasi“, – kumščiais po kovos mojavo M.Paškevičius.

LDF nuotr./Marius Paškevičius
LDF nuotr./Marius Paškevičius

Grįžta registruoti laiškai

LDF vadovybei opozicija meta aiškiai suformuluotus kaltinimus. Anot M.Paškevičiaus ir L.Dudėnienės, į federacijos narius priimami tik federacijai nuolankūs klubai.

„Pagal federacijos įstatus, nauju nariu norintis tapti klubas pateikia prašymą ir Vykdomajame komitete yra tvirtinama jo narystė. Tačiau mūsų federacijoje situacija yra tokia, kad jei klubas palaiko dabartinę valdžią, yra priimamas į šeimą ir netgi skatinamas, o jei ne – su juo visai nesiskaitoma. Net jei turi kelis šimtus vaikų, bet nesi lojalus valdžiai, tau durys bus užtrenktos“, – kalbėjo L.Dudėnienė.

Tokius kaltinimus prezidentu dar ketveriems metams išrinktas V.Sinkevičius vadina prasimanymu.

„Į federacijos narius priimame pagal nustatytą tvarką, kuri aprašyta mūsų federacijos įstatuose. Įstatai paskelbti federacijos tinklalapyje. Pridursiu, kad mielai priimame ir priimsime į LDF visas organizacijas, propaguojančias dziudo sportą“, – kaltinimų kratėsi prezidentas.

Bet L.Dudėnienė pasakoja priešingą istoriją. Anot jos, yra buvę atvejų, kai klubas visus dokumentus nusiuntė federacijai ir net pervedė jai 1000 eurų narystės mokestį, tačiau laiškas buvo nepriimtas ir grįžo atgal.

LDF nuotr./Lolita Dudėnienė
LDF nuotr./Lolita Dudėnienė

„Klubai siunčia prašymus į Aušros g. 42a esančią federacijos būstinę, bet registruoti laiškai grįžta atgal, o po to konferencijoje prezidentas aiškina, kad niekas stoti į narius nenori, – kolegei antrino M.Paškevičius. – O už tą būstinę kasmet mokame 8 tūkst., kuri, beje, irgi nuomojama iš jo šeimos.“

Jam kelia šypseną ir tai, jog federacijos metinė ataskaita, pasiūlius prezidento aplinkos žmogui, buvo įvertinta labai gerai.

Nuomonės dėl mokesčio išsiskyrė

Ne mažesnį opozicijos nepasitenkinimą kelia ir narystės federacijoje mokesčio dydis. Įstojimo mokestis siekia 1000 eurų, dar po 100 iš klubų surenkama už metinę narystę.

„Klausiame jų, kodėl nario įstojimo mokestis yra toks didelis. Juk tai yra didžiuliai pinigai, kurių mažo miestelio ar provincijos klubai tikrai neišgali sumokėti. O juk jie irgi labai svarbūs ir taip negausiai dziudo šeimai, augina jaunimą, kuris galbūt pasieks gerų rezultatų ateityje. Kiekvienas sprendimas priimamas balsavimu, bet jis tik dėl akių, juk rankas kelia prezidentui parankių asmenų dauguma“, – situaciją aiškino M.Paškevičius.

V.Sinkevičius turi aiškų atsakymą.

„Mokesčio dydį nustato LDF visuotinis narių susirinkimas, aukščiausias LDF valdymo organas. Toks mokestis buvo nustatytas daugumos klubų pageidavimu 2015 m. įvedus eurą. Iš mokesčių gautos lėšos naudojamos federacijos sportininkų išvykoms į varžybas apmokėti, kitiems svarbiausiems federacijos poreikiams“, – kalbėjo LDF prezidentas.

Jis neatmetė galimybės, kad LDF finansinei situacijai pagerėjus, mokesčių dydis galėtų būti peržiūrėtas. „Bet tai turi nuspręsti visuotinis susirinkimas“, – pastebėjo jis.

LDF nuotr./Dziudo federacijos prezidento rinkimai
LDF nuotr./Dziudo federacijos prezidento rinkimai

Federacijos nariai – baikerių klubas ir parduotuvė

Dar daugiau iečių laužoma dėl balsavimo teisę turinčių narių. M.Paškevičius skaičiuoja, kad net aštuoni (iš 36) balsavimo teisę turinčių klubų yra neveiksnūs. Penki nariai vienaip ar kitaip glaudžiai susiję su dabartiniu federacijos prezidentu.

Didžiausią opozicijos nepasitenkinimą kelia tai, kad dziudo federacijos narėmis gali būti net su sportu nesusijusios organizacijos.

Viena tokių – baikerių klubas „Big Gang MC“, kurio prezidento pareigas jau daugelį metų eina pats V.Sinkevičius.

„Jis taip pat turi „Judo fashion“ parduotuvę, kuri irgi yra federacijos narė, yra paėmęs Kauno dziudo federacijos antspaudą. Nors ji turėtų vienyti visus miesto klubus, bet veiklos jokios nevykdo, o savo atstovus konferencijoje ir balsavimo teisę turi. Lygiai tas pats yra ir su Jurijaus Kuryčino, kuris gyvena Rusijoje, yra pensininkas ir V.Sinkevičiui perdavęs savo įgaliojimus, klubu. Nariu yra ir prezidentui priklausantis LDF labdaros ir paramos fondas“, – vardijo L.Dudėnienė.

Paklaustas, ar normalu, jog baikerių klubas ir parduotuvė yra sporto federacijos nariais, V.Sinkevičius tikino nematąs nieko blogo.

„Baikerių klubas „Big Gang MC“ savo įstatuose skelbia, jog propaguoja dziudo, kitus Rytų kovos menus bei motociklizmą. Šio klubo nariai puoselėja sveiką gyvenimo būdą ir praeityje yra buvę žymūs sportininkai. Jie vis dar laisvalaikiu užsiiminėja dziudo, lygiai taip pat, kaip ir važinėja motociklais“, – teigė V.Sinkevičius.

Baikerių klubas „Big Gang MC“ savo įstatuose skelbia, jog propaguoja dziudo, kitus Rytų kovos menus bei motociklizmą. Šio klubo nariai puoselėja sveiką gyvenimo būdą ir praeityje yra buvę žymūs sportininkai.

Jis pažymi, kad „Big Gang MC“ klubo vyrai jau daugiau nei dešimtmetį dirba neatlygintinai – savanoriauja įvairiuose LDF organizuojamuose renginiuose, tokiuose kaip Europos taurė ar Europos čempionatas.

„Europos dziudo sąjunga (EJU) pirmą kartą Lietuvos istorijoje vykusį Europos aštuoniolikmečių čempionatą įvertino aukščiausiais balais. Prie šio įvertinimo labai svariai prisidėjo ir 20 „Big Gang“ savanorių. Gal ne veltui LDF suteikta garbė šiemet Kaune organizuoti EJU jubiliejinį, 70-tą, kongresą?“ – iškalbingai klausė federacijos vadovas.

Įstatymų laužytojai

Visgi aktyviai sportuojantys plieninių žirgų savininkai oponentams nekeltų tokio nepasitenkinimo, jei ne „Big Gang MC“ reputacija ir puoselėjamos vertybės.

Šis klubas priklauso vadinamiesiems vienaprocentininkams, kurie senajame baikerių kodekse yra įvardijami kaip baltoji rasė. Antsiuvas su 1% puošia šio klubo narių odines liemenes ir signalizuoja apie tai, jog šio klubo atstovai yra įstatymų laužytojai.

„Šiandien jau niekam nesvarbi tavo odos spalva, jei gyveni 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę pagal principą Live Life like You Want to & Fuck You and Your Rules! (liet. Gyvenk savo gyvenimą kaip nori ir dėjom ant jūsų ir jūsų taisyklių!)“, – rašoma „Big Gang MC“ interneto svetainėje.

Klubo narių požiūrį į Lietuvos Respublikos įstatymus puikiai iliustruoja tame pačiame internetiniame puslapyje esantis skyrius, kuriame yra pristatomas „Big Gang MC“. Jame didelėmis raidėmis parašytas iškalbingas šūkis „Fuck the law“.

Ar baikerių klubo filosofija nesikerta su federacijos puoselėjamomis vertybėmis?

„Įvaizdis ir filosofija – tai du skirtingi dalykai. Vyrai, laisvalaikiu važiuojantys motociklais, dėvi juodus drabužius, sporto salėje dėvi baltus kimono – ar dėl to vieni yra blogi, o kiti geri? Manau, kad svarbiausia čia – žmogus ir kokią liūto širdį jis turi. Mūsų klube yra nemažai Lietuvai nusipelniusių sportininkų, kurie ne kartą ir ne du yra tapę pasaulio čempionais. Patikėkite, jie tikrai atskiria juodą nuo balto“, – įsitikinęs federacijos vadovas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Vigmantas Sinkevičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Vigmantas Sinkevičius

Įvaizdis ir filosofija – tai du skirtingi dalykai. Vyrai, laisvalaikiu važiuojantys motociklais, dėvi juodus drabužius, sporto salėje dėvi baltus kimono – ar dėl to vieni yra blogi, o kiti geri?

Rusiškas kontekstas – akivaizdus

Bene garsiausiai „Big Gang MC“ klubas į žiniasklaidos akiratį buvo patekęs prieš aštuonerius metus, kai Kaune prie IX forto klubo nariai užpuolė kito baikerių klubo „Griausmadariai“ atstovus.

Kruvinas konfliktas, kuriame, kai kurių šaltinių duomenimis, dalyvavo ir pats V.Sinkevičius, vyko gegužės 9-ąją. Tą dieną Lietuvos baikeriai norėjo paminėti Lietuvos partizanų dieną, o Rusijoje tuo metu buvo švenčiama Pergalės diena.

Beje, „Big Gang MC“ sąsajų su Rusija turi ir daugiau. Šio tarptautinio klubo garbės prezidentas – garsus Rusijos imtynininkas Aleksandras Karelinas, kuris yra didelis Vladimiro Putino vykdomos politikos šalininkas, žinomas šios šalies politikas. Socialiniame tinkle „Facebook“ galima rasti nuotrauką, kurioje penktą savo gimtadienį Maskvoje švenčiantys „Big Gang MC“ nariai yra įsiamžinę kartu su imtynių legenda.

„Big Gang MC“ mūsų šalyje yra rengę Rusijos muzikos atlikėjų pasirodymus. Opozicija šypsosi ir dėl to, kad prieš pat rinkimų vajų iš LDF interneto svetainės titulinio puslapio dingo vienintelio pasaulio čempionate medalį iškovojusio nepriklausomos Lietuvos atstovo M.Paškevičiaus nuotrauka.

Tuo tarpu kurį laiką oficialaus LDF „Facebook“ profilio pagrindinėje nuotraukoje puikavosi Rusijos dziudo rinktinės nuotrauka.

Buvęs LDF profilis
Buvęs LDF profilis

„Klubas yra tarptautinis, turintis daug skyrių įvairiose pasaulio šalyse: Rusijoje, Jungtinėse Valstijose, Izraelyje, Italijoje, Lietuvoje. „Big Gang MC“ gyvuoja daugiau nei dešimtmetį, o besikuriant jam buvo pasiūlyta tarptautiniu garbės prezidentu išrinkti A.Kareliną – sporto pasaulyje vieną žinomiausių asmenybių. Noriu pabrėžti, kad mes niekada nepainiojome sporto su politika. Ir tuo metu tikrai Rusijos ir Lietuvos santykiai nebuvo tokie jautrūs“, – pažymėjo V.Sinkevičius.

Visgi visai neseniai su abiem šalimis susijusi istorija dziudo kontekste išsiliejo ugnikalniu. Vasario pradžioje vakarų Italijos mieste Folonikoje vykusiose Europos jaunių taurės varžybose sveikinant aukso medalį iškovojusią septyniolikmetę Justiną Kmieliauskaitę užgrojo LTSR himnas.

Lietuvos diplomatai iš karto pareiškė protestą, ambasada išsiuntė notą Italijos užsienio reikalų ministerijai bei kreipėsi į Italijos dziudo federaciją.

Rinktinės treneris – be pažymėjimo?

Visgi kur kas labiau už sąsajas su baikeriais, opozicijoje esančius federacijos narius erzina dabartinės valdžios darbo metodai.

Nemažą nepasitenkinimą kelia Lietuvos jaunimo ir jaunių rinktinės vyriausiojo trenerio Vasilijaus Rybino darbas. Nors ne vienas dziudo specialistas įsitikinęs, kad šio trenerio darbo metodai yra atgyvenę ir neatitinka šiuolaikinių tendencijų, geri santykiai su federacijos vadovybe leidžia jam išsaugoti postą.

Tačiau visai neseniai į viešumą iškilo ir dar viena intriguojanti detalė. Pasirodo, kad V.Rybino pažymėjimas, leidžiantis dirbti sporto srityje, yra pasibaigęs 2015-aisiais metais.

Šią informaciją patvirtino ir Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovas Edis Urbanavičius.

„Pažymėtina, jog pagal LDF pateiktus dokumentus, V.Rybinas neturi teisės verstis sporto specialisto veikla, nes neatitinka LR kūno kultūros ir sporto įstatyme sporto specialistui keliamų reikalavimų, t.y. neturi nei sporto krypties aukštojo išsilavinimo, nei galiojančio kūno kultūros ir sporto veiklos leidimo dziudo sporto šakai. Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad LDF Departamentui nepateikė informacijos apie Vasilijaus Rybino paskyrimą kurios nors amžiaus grupės nacionalinės rinktinės treneriu“, – rašoma KKSD atsiųstame rašte.

KKSD išvada dėl V.Rybino
KKSD išvada dėl V.Rybino

Tačiau LDF prezidentas tvirtina, jog jokių pažymų nėra regėjęs.

„Neturiu informacijos, kad trenerio leidimas dirbti negalioja, – 15min tikino V.Sinkevičius. – Tik noriu pasakyti, kad nė vienas rinktinės treneris jokio atlyginimo iš federacijos negauna, visi dirba savanoriškais pagrindais, neatlygintinai.“

„Apmaudu, kad prezidentas konferencijos dalyviams visiems į akis melavo ir sakė, kad V.Rybino pažymėjimas galioja iki šių metų. Ramia sąžine, nė nemirktelėdamas“, – rankomis skėsčiojo M.Paškevičius.

Dano laipsniai už bičiulystę?

Pirštinę prezidentui metęs M.Paškevičius nevyniodamas į vatą tvirtina, kad daugumos politikai nepritariantys klubai yra tiesiog paliekami užribyje, o kartu yra nutraukiamas ir finansavimas jų sportininkams.

L.Dudėnienės teigimu, panašios politikos federacijos vadovai laikosi ir dalindami kovotojo meistriškumą įrodantį dano laipsnį. Anot jos, būtent taip neaiškiomis aplinkybėmis juodas diržas buvo suteiktas iš federacijos jau pasitraukusiam buvusiam viceprezidentui ir geram V.Sinkevičiaus bičiuliui Sauliui Pileckui.

Tokius kaltinimus prezidentas vadina absurdu.

„Danai nėra morkos ar bulvės ir jais nesišvaistoma į kairę ir į dešinę. Mes labai griežtai laikomės EJU ir IJF nustatytų kriterijų. Danai suteikiami už sportinius rezultatus bei didelį indėlį į dziudo sportą. Galbūt kai kurie opozicijos veikėjai pervertina savo nuopelnus. Žmonės, kurie visą savo gyvenimą paskyrė dziudo sportui ir už tai vadinami parankiniais? Nekuklu ir tikrai ne pagal dziudo moralės kodeksą“, – savo atsaką rėžė prezidentas.

Danai nėra morkos ar bulvės ir jais nesišvaistoma į kairę ir į dešinę. Mes labai griežtai laikomės EJU ir IJF nustatytų kriterijų.

Nuo tatamio – į teismo sales

Nors XIX a. pabaigoje Japonijoje atsiradęs šiuolaikinis kovos menas moko susilaikymo, pagarbos, gerų socialinių manierų ir etiketo, atrodo, jog vis dažniau svarbiausi šalies dziudo vyrai susitinka ne ant tatamio, o teismo salėse.

Kaip atsakovas LDF dalyvavo jau septyniose teismo bylose.

Praėjusiais metais federacija už etiketo ir sporto principų pažeidimus nusprendė diskvalifikuoti du Lietuvos jaunių rinktinės narius, tačiau sportininkų tėvams nusprendus kreiptis į teismą, šis LDF sprendimą sustabdė.

„Dabar viskas specialiai vilkinama, teismas nukeliamas trečią kartą, prezidentui buvo skirta 200 eurų bauda. Tačiau jis vis tiek nereaguoja, nes turbūt baikerių klubo prezidentas ir čia laikosi pagrindinio „Big Gang MC“ principo „Fuck the law“, – kalbėjo L.Dudėnienė.

Kita vertus, opozicijos žygiai bandant versti nuo 2002-ųjų metų federacijoje šeimininkaujantį Kauno verslininką retai efektyvūs.

Visai neseniai L.Dudėnienė su dar trimis šalies dziudo klubais kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) su surinkta informacija ir prašydami pradėti teisminį tyrimą dėl galimai nusikalstamos vadovo veiklos, bet FNTT šį skundą atmetė. Opozicija tikina nepasiduosianti ir žada skųsti nutarimą, teisėsaugai pateikdama dar didesnį šūsnį dokumentų.

Pirtį dėl veiklos ir finansinių ataskaitų oponentai dabartinei federacijos vadovybei užvirė ir per rinkimų konferenciją.

„Reikalavome veiklos ataskaitos, bet mums buvo tik pateikta finansinė ataskaita su apibendrinimais. Kai aš paklausiau, ką reiškia kitų išlaidų eilutė su 64 tūkst. suma, ar daugiau kaip 12 tūkst. siekiantys ilgalaikiai įsipareigojimai, man atsakyta taip ir nebuvo bei pasiūlė kreiptis į buhalterę“, – pyko L.Dudėnienė.

„Federacija deklaruoja surinkusi apie 500 tūkst. eurų, tačiau sportui iš jų skirtas menkniekis. Pagrindinė dalis atitenka olimpiečiams, o daugiau – jokių rinktinių formavimų, jokių sportininkų išvežimų į varžybas“, – liūdnai konstatavo M.Paškevičius.

LDF nuotr./Dziudo federacijos prezidento rinkimai
LDF nuotr./Dziudo federacijos prezidento rinkimai

Jis su bendražygiais jau mynė ir KKSD slenksčius, tačiau atsakymas buvo paprastas – kištis į vidinius federacijos reikalus departamentas negali.

„Jam pinigus uždirba treneriai, kurie iš savų lėšų į varžybas vežioja sportininkus. Jis tuos pinigus susišluoja, o po to naudoja savo turnyrų organizavimui, organizuos kongresą. Kitos federacijos iš tokių renginių užsidirba metinius biudžetus, o mes jiems išleidžiame apie 200 tūkst. Apmaudu“, – susierzinimo neslėpė garsiausias šalies dziudo kovotojas.

M.Paškevičiui buvęs konkurentas dėl prezidento antpečių siūlo prisiminti, kad finansinę-veiklos ataskaitą konferencijos dalyviai įvertino labai gerai. V.Sinkevičius tvirtina, kad federacija nepažeisdama teisės aktų ir vykdo visus įsipareigojimus. Jis turėjo aiškų paaiškinimą ir dėl L.Dudėnienei klausimų sukėlusių finansinės ataskaitos eilučių.

„Dėl LDF biudžeto už praėjusius metus yra atliktas nepriklausomas auditas. Audito išvados paskelbtos federacijos tinklalapyje. Kitos išlaidos ataskaitoje – tai federacijos patirtos sąnaudos, jos visos yra pagrįstos juridinę galią turinčiais dokumentais (Europos dziudo taurė, Europos dziudo čempionatas, sportininkų išvykos į Grand Prix, Grand Slam varžybas, Europos bei pasaulio čempionatus). Ilgalaikiai įsipareigojimai – federacijos skola, kuri bus grąžinta ne anksčiau kaip po metų“, – paaiškino V.Sinkevičius.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Marius Paškevičius
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Marius Paškevičius

Išeitis – alternatyvi organizacija?

Paklaustas, kokią mato išeitį iš susiklosčiusios situacijos, M.Paškevičius nedrąsiai traukė pečiais, bet užtikrino, kad pasiduoti neketina.

„Norėtume kurti alternatyvią asociaciją, į ją pritraukti už borto paliktus klubus ir bandysime vykdyti savo veiklą taip, kaip mes suprantame – atvirai bei skaidriai. Kiek pinigų pavyks pritraukti, tiek, bet susitelkus visai bendruomenei bandysime dziudo lygį po truputį kelti“, – kalbėjo kovotojas.

Daugiau ji mums dėl nieko nereikalinga, į varžybas sportininkus vežame patys, patys jiems organizuojame stovyklas ir treniruotes.

Jam antrino ir L.Dudėnienė.

„Suprantame, kad kelias link pripažinimo yra ilgas ir sunkus, bet kitos išeities nematome. Blogiau, kad be federacijos registracijos ir leidimo negalime į tarptautines varžybas išvežti nė vieno sportininko. Daugiau ji mums dėl nieko nereikalinga, į varžybas sportininkus vežame patys, patys jiems organizuojame stovyklas ir treniruotes“, – kalbėjo klubo „Ryto saulė“ vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius