Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 19 /10:41

Suirutė dviračių sporte: iš varžybų kalendoriaus šalinamos prestižiškiausios „Tour de France“ lenktynės

Praėjusios savaitės pradžioje Barselonoje vykusiame tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) seminare, kuriame dalyvavo komandų atstovai ir lenktynių organizatoriai, buvo rastas kompromisinis sprendimas dėl dviračių sporto reformos, rašo cycling.lt.
Geraintas Thomasas
Geraintas Thomasas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atrodė, kad „Tour de France“ organizuojanti ASO pasidavė ir tyliai prasidėjo prestižiškiausių lenktynių pabaigos pradžia.

Toks UCI ir komandų planas ir toliau skinasi kelią į priekį, bet penktadienį ASO paskelbė, kad nuo 2017 metų sezono ji visas savo organizuojamas lenktynes registruos HC (tai aukščiausio lygio Europos turo lenktynės) kategorijoje ir taip traukiasi iš WorldTour serijos.

Žiniasklaidoje tokia žinia nuvilnijo, kaip galutinis ir neatšaukiamas sprendimas. Bet tai reiškia, kad ASO nusprendė nepasiduoti ir kovoti iki galo, o žinutė, kad traukiasi iš WorldTour kalendoriaus yra tik skambus pranešimas.

ASO iš tiesų išbraukus „Tour de France“, „Vuelta a Espana“, „Paris-Roubaix“, „Liege-Bastogne-Liege“, „Paris-Nice“ ir „Criterium du Dauphine“ lenktynes iš WorldTour kalendoriaus ji pati susinaikintų, o milijardų vertės produktas nuvertėtų per metus.

Po UCI reformomis slepiasi du pagrindiniai dalykai – įtaka ir pinigai. UCI ilgalaikis planas yra dviračių sporto elite sukurti elitinį klubą, kuriame jai ir komandoms priklausytų televizijos teisės, o pagrindiniu dviračių sporto renginiu taptų nebe „Tour de France“, o visa WorldTour serija, su UCI ir komandoms priklausančiomis televizijos teisėmis.

ASO būtent ir siekia neprarasti įtakos sprendžiant kas dalyvaus jos rengiamose varžybose bei išlaikius lenktynių prestižą ir toliau valdyti televizijos teises.

Po ASO pranešimo UCI netruko pareikšti, kad reformos bus vykdomos su ASO ar be jos. Tad dviračių sporto pasaulis skyla į dvi dalis. Vienoje pusėje Velon organizacija vienijanti kiek daugiau nei puse WorldTour komandų, UCI kaip legali dviračių sporto valdžia ir „Giro d’Italia“ organizuojanti RSC Sport bei jos partneriai artimuosiuose rytuose, kitoje pusėje ASO su „Tour de France“ priešakyje bei prancūzų komandomis.

2016 metų sezone Tour de France kaip įprasta vyks liepos mėnesį, startas liepos 2-ąją Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius