-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 13

Šumis – nuobodžiausias čempionas

Artimiau „Formulės-1“ legendą Michaelį Schumacherį pažinoję pilotai vokiečio portretą piešia juodom spalvom. Anot jų, septyniskart pasaulio čempionas apgaudinėjo sirgalius.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sportinės karjeros saulėlydį išgyvenantis brazilas Rubensas Barrichello didelių vilčių apie kitą sezoną nepuoselėja. 36 metų buvęs „Honda“ komandos pilotas vis dar neturi konkrečių pasiūlymų, tačiau jeigu liktų be darbo, baigtų karjerą ir mielai imtųsi rašytojo plunksnos.

Nuo 2000 iki 2005 metų „Ferrari“ komandai kartu su legendiniu M.Schumacheriu atstovavęs brazilas teigia, kad visuomenė žino tik dalį tiesos apie septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempioną. Tie slapti faktai galėtų užimti didesnę dalį jo būsimos knygos.

R.Barrichello niekada nesutarė su Šumiu ir nesitenkino padėjėjo ar vandens nešiotojo vaidmeniu. Ši trintis pasiekė kulminaciją, kai 2002 metais jam buvo liepta praleisti vokietį trasoje į priekį. Tai privertė antrąjį „Ferrari“ pilotą susimąstyti. Galiausiai jis perbėgo į „Honda“ ekipą. „Vieną dieną visą tiesą apie tai galėsite perskaityti knygoje. Reikia tik sulaukti įkvėpimo“, – sakė R.Barrichello.

Buvęs M.Schumacherio komandos draugas tik vienas iš daugelio lenktynininkų, kurių priešprieša su „Ferrari“ žvaigžde vieša paslaptis. Dabartinis pasaulio vicečempionas Felipe Massa paveiktas alkoholio per vieną vakarėlį itin nepagarbiai atsiliepė apie „Formulės-1“ rekordininką. „Jis ne sportininkas ir apgaudinėja savo sirgalius“, – kalbėjo jis apie Šumį.

Gražių žodžių apie M.Schumacherį nerado ir buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Jacques Villeneuve'as. „Nesuprantu Michaelio. Jis – keistas žmogus, neturi humoro jausmo, be stiliaus“, – dėstė jis. „Nuobodžiausias visų laikų pasaulio čempionas“, – taip vokietį apibūdino nuo 1996 iki 1999 metų „Ferrari“ kokpite sėdėjęs Eddie Irvine'as.

Vienas iš rimčiausių Šumio varžovų nuo 1994 iki 1998 metų Damonas Hillas puikiai prisimena įtemptas kovas. „Net jeigu jis yra geriausias lenktynininkas, automobiliui sportui jis nedavė nieko gero, – tvirtino jis, tačiau pripažino, kad vokietis buvo sunkiai įveikiamas konkurentas trasoje. – Michaelis padėjo man pakilti į tokį važiavimo lygį, kurį laukiau neįmanomu pasiekti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius