Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Super Bowl“ intriga: ar Taylor Swift su mylimuoju iškels legendinį trofėjų?

JAV sporto pasaulis sulaikęs kvapą. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį visų šios šalies sporto gerbėjų akys bus susmeigtos į Las Vegaso slėnį. Čia 72 tūkst. sirgalių talpinančiame „Allegiant“ stadione Nacionalinės futbolo lygos (NFL) svarbiausiose metų rungtynėse „Super Bowl“ susitiks „Kansas City Chiefs“ ir „San Francisco 49ers“.
Travisas Kielce ir Taylor Swift
Travisas Kielce ir Taylor Swift / „Scanpix“ nuotr.

Trečius metus iš eilės „Super Bowl“ rengiamas vakarinėje JAV dalyje.

Iš pradžių šiemetinis finalas buvo suplanuotas Naujajame Orleane, tačiau 2021-aisiais lygos reguliarusis sezonas buvo išplėstas nuo 16 turų iki 17.

Po šio sprendimo 58-ojo „Super Bowl“ data pradėjo „lipti“ ant Luizianos valstijoje audringai švenčiamų amerikietiškų užgavėnių „Mardi Gras“, tad NFL teko ieškoti naujos vietos.

Galiausiai finalas perkeltas į Nevadą, o Naujajame Orleane vyks kitų metų „Super Bowl“.

Šios dvi komandos viena su kita kovojo ir 54-ajame „Super Bowl“ mače. Tuomet pergalę šventė Kanzas Sičio ekipa.

Visgi šį kartą nežymia favorite laikoma San Fransisko komanda.

Septintus metus vyriausiojo trenerio Kyle'o Shanahano vadovaujamas San Francisko klubas šį reguliarųjį sezoną baigė rezultatu 12-5 ir NFC konferencijoje užėmė pirmąją vietą bei praleido pirmą atkrintamųjų etapą.

Komandos smegenimis laikomas Brockas Purdy. Praėjusį sezoną šis įžaidėjas (quarterback) debiutavo NFL ir iš karto atvedė ekipą į NFC konferencijos finalą.

„Scanpix“ nuotr./Brockas Purdy
„Scanpix“ nuotr./Brockas Purdy

Šalia jo ryškiausiomis spalvomis žibėjo Christianas McCaffrey, pirmavęs lygoje pagal nubėgtus jardus (2023) ir iš viso pelnytus įžeminimus (21).

Solidus San Fransiskas buvo ir gynyboje bei užėmė trečiąją vietą lygoje pagal praleistus taškus (17,5), o pagal perimtus kamuolius pasidalijo pirmąją vietą su „Chicago Bears“ (po 22).

Tai bus aštuntasis „49ers“ pasirodymas „Super Bowl“ mače. Pirmuosius penkis kartus klubas laimėjo, tačiau pastarieji du kartai 2013 ir 2020-aisiais baigėsi nusivylimu.

Jei „49ers“ iškovos pergalę, taps pirmąja NFC komanda, laimėjusia šešis „Super Bowl“ bei prisijungs prie „New England Patriots“ ir „Pittsburgh Steelers“. Šios dvi komandos yra visų laikų tituluočiausios NFL ekipos, laimėjusios po šešis Vince'o Lombardi trofėjus.

Visgi pastarąjį kartą stipriausia lygos komanda „49ers“ tapo beveik prieš tris dešimtmečius – 1995-aisiais.

Kitoje barikadų pusėje esantis „Kansas City Chiefs“ priešingai – būtent dabar išgyvena aukso amžių ir taikosi į trečią čempionų titulą per penkerius pastaruosius metus.

Misūrio valstijos ekipa gina prieš metus iškovotą trofėjų, vienuoliktą iš eilės sezoną baigė su teigiamų pergalių santykiu (11-6), tačiau AFC konferencijoje užėmė tik trečia poziciją.

Kita vertus Andy Reido komanda pasižymi tuo, jog raumenis sugeba įtempti tuomet, kai to labiausiai reikia – atkrintamosiose.

Komandos lyderis Patrickas Mahomesas NFL lygoje žaidžia šeštą sezoną ir šiemet turėjo prasčiausius rezultatus net pagal kelias statistines kategorijas, bet galiausiai tai nesutrukdė jam dar kartą laimėti AFC konferenciją.

„Scanpix“ nuotr./Patrickas Mahomesas
„Scanpix“ nuotr./Patrickas Mahomesas

P.Mahomeso taikinys tradiciškai buvo varžovų gynybą į šipulius daužantis Travisas Kelce. Maža to, „Chiefs“ į savo puolimo arsenalą pridėjo antrą sezoną rungtyniaujantį Isiahą Pacheco. Sprogstamąja jėga išsiskiriantis bėgantysis užnugario puolėjas (running back) yra bene pagrindinė A.Reido ir P.Mahomeso opcija, kai reikia įveikti keletą metrų.

„Super Bowl LVIII“ bus šeštasis „Chiefs“ pasirodymas svarbiausiame sezono mače ir ketvirtasis per pastaruosius penkis sezonus.

Visą šį kelią nuėjo ir didysis komandos trejetas A.Reidas, P.Mahomesas ir T.Kelce. Dabar jie gali apginti titulą ir padaryti tai pirmą kartą nuo 2005-ųjų, kai tai padarė „New England Patriots“ su ikoniškuoju Tomu Brady.

Šiemetinis „Super Bowl“ turi ir dar vieną ypatingą potemę – Taylor Swift.

Keturiolika „Grammy“ statulėlių laimėjusi atlikėja praėjusiais metais pradėjo susitikinėti su T.Kelce.

Kai prieš dvi savaites „Chiefs“ įveikė „Baltimore Ravens“ ir pateko į „Super Bowl“, sirgaliai iškart iškėlė klausimą, ar T.Swift galės palaikyti savo partnerį per svarbiausią sezono mačą, nors dieną prieš tai pati turi koncertą Tokijuje?

„Scanpix“ nuotr./Travis Kelce ir Taylor Swift
„Scanpix“ nuotr./Travis Kelce ir Taylor Swift

Japonijos sostinę ir Las Vegasą skiria 17 valandų. JAV žiniasklaida apskaičiavo, kad jei T.Swift iš Tokijo išskris vidurnaktį, šeštadienį Las Vegase bus šeštadienio vakarą. Vidutiniškai skrydis iš Tokijo į Los Andželą trunka apie 10 val. Jei skris tiesiai į Nevadą be degalų papildymo, kelionė truks 11-12 val.

Pirmasis kamuolys „Allegiant“ stadione bus išspirtas sekmadienį 15:30 val. vietos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius