Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Super Bowl“ rungtynėse – pratęsimo trileris ir Taylor Swift nudžiuginusi jo baigtis

„Kansas City Chiefs“ klubas tęsia savo dominavimą Nacionalinėje amerikietiškojo futbolo lygoje (NFL). Andy Reido treniruojama Misūrio valstijos komanda fantastiškoje „Super Bowl“ dramoje Las Vegase per pratęsimą 25:22 (0:0, 3:10, 10:0, 6:9, 6:3) įveikė „San Francisco 49ers“ ir antrą kartą iš eilės tapo NFL čempionais.
Travisas Kelce ir Taylor Swift
Travisas Kelce ir Taylor Swift / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Chiefs“ nugalėtojais tapo jau trečią kartą per pastaruosius penkis sezonus, o dar sykį per šį laikotarpį žaidė ir pralaimėjo finale.

Ta pati komanda dukart iš eilės „Super Bowl“ rungtynėse triumfavo pirmąsyk nuo 2004-2005 m., kai stipriausiais amerikietiškame futbole buvo Tomo Brady vedami „New England Patriots“.

Geriausiu visų laikų šio sporto atstovu laikomą T.Brady sparčiai besivejantis „Chiefs“ atakų dirigentas Patrickas Mahomesas iškovojo jau trečią NFL čempiono žiedą. Jis – vos penktas įžaidėjas (angl. quarterback), bent tris kartus atvedęs savo komandą link titulo, nors iš Teksaso kilusiam amerikiečiui – dar tik 28-eri.

P.Mahomesas jau trečią kartą buvo pripažintas ir „Super Bowl“ rungtynių naudingiausiu žaidėju. Jis tapo pirmuoju tris finalo MVP apdovanojimus iki 30-mečio surinkusiu žaidėju.

„Chiefs“ NFL čempionais tapo ketvirtą kartą klubo istorijoje.

„49ers“ titulų turi net penkis, bet pastarąjį kartą jį iškovojo dar 1995-aisiais, o nuo tada jau triskart (2013, 2020, 2024 m.) pralaimėjo „Super Bowl“ rungtynes.

Šį kartą link pergalės „Niners“ bandė vesti tik antrą sezoną NFL žaidžiantis Brockas Purdy, 2022 metais savo pavardę naujokų biržoje išgirdęs pats paskutinis – 262-as. Vis dėlto įspūdingą sėkmės istoriją sukūręs 24-erių quarterbackas šį kartą turėjo pripažinti P.Mahomeso viršenybę.

Milžinišką ažiotažą kėlusios rungtynės prasidėjo slogiai – po pirmojo kėlinio švieslentė rodė nulius, o tai buvo pirmas kartas „Super Bowl“ rungtynėse nuo 2019 metų, kai komandos nesugebėjo pasižymėti per pirmąsias 15 minučių.

Taškų sąskaitą antrajame kėlinyje pirmieji atsidarė San Fransisko futbolininkai, kuriuos į priekį tolimiausiu laisvu spyriu (angl. field goal) „Super Bowl“ istorijoje – iš 55 jardų atstumo – išvedė lygos naujokas Jake'as Moody.

Antrajame kėlinyje „49ers“ gynyba ir toliau gliaudė visus „Chiefs“ smegenų P.Mahomeso sumanymus, o San Fransisko ekipos pranašumą sutvirtino antrojo kėlinio pabaigoje atliktas Christiano McCaffrey įžeminimas (angl. touchdown) po labai gražios kombinacijos su dviem perdavimais (10:0).

„Chiefs“ pirmuosius taškus pelnė likus 20 sek. iki ilgosios pertraukos, laisvu spyriu pasižymėjus Harrisonui Butkeriui, bet įpusėjus mačui pirmavo Kalifornijos komanda – 10:3.

Jai pirmąją rungtynių pusę apkartino tik labai apmaudi Dre Greenlawo trauma – futbolininkas susižeidė tiesiog grįždamas į aikštę. Pranešama, kad „49ers“ atstovui galėjo trūkti Achilo sausgyslė.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė.

Kanzas Sičio komandos gynyba neleido varžovams kvėpuoti, o patys „Chiefs“ ėmė rinkti taškus.

Iš pradžių itin tolimu laisvu spyriu pasižymėjo H.Butkeris, pagerindamas J.Moody antrame kėlinyje pasiektą rekordą ir pelnydamas 3 taškus iš 57 jardų atstumo.

O kėlinio pabaigoje „Chiefs“ nubaudė varžovus už grubią klaidą, kai po nuostabaus P.Mahomeso perdavimo pasižymėjo Marquezas Valdesas-Scantlingas – Kanzas Sitis pirmą kartą išsiveržė į priekį 13:10.

Svarstyklės į „49ers“ pusę vėl nukrypo ketvirto kėlinio starte, kai išsirangęs tarp varžovų įžeminimą atliko Jauanas Jenningsas. Tiesa, J.Moody bandymas pelnyti papildomą tašką buvo blokuotas ir San Fransisko komandos pranašumas siekė tik 3 taškus (16:13). Ji jau po kelių minučių dar vienu laisvu spyriu panaikino H.Butkeris (16:16).

Per likusį laiką J.Moody spyriu iš 53 jardų išvedė „49ers“ į priekį, bet dramatiškos rungtynės keturiais kėliniais nesibaigė – per mažiau nei dvi minutes iki varžovų zonos nukeliavę „Chiefs“ išlygino rezultatą, kai likus 3 sek. nepriekaištingai laisvą spyrį iš 29 jardų atliko H.Butkeris (19:19).

Pratęsimą su kamuoliu pradėjo „49ers“, sugebėję pelnyti „tritaškį“ sėkmingu J.Moody spyriu, tačiau šansą laimėti gavę „Chiefs“ jo nepaleido.

Nugabenę kamuolį iki pat varžovų raudonosios zonos, Kanzas Sičio žaidėjai paskutinėmis pratęsimo sekundėmis atliko įžeminimą – po P.Mahomeso perdavimo pasižymėjo visiškai be priežiūros likęs Mecole'as Hardmanas.

Tai atnešė „Chiefs“ pergalę – 25:22.

Šios rungtynės buvo vos antrosios per „Super Bowl“ istoriją, nusikėlusios į pratęsimą.

Čempionu tapo ir 34-erių „Chiefs“ žvaigždė Travisas Kelce. Jis pirmoje rungtynių pusėje niršo ant trenerio A.Reido, bet po ilgosios pertraukos buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

Pergale ant Las Vegaso „Allegiant“ stadiono vejos džiaugėsi ir pop muzikos įžymybė Taylor Swift, kuri yra T.Kelce mylimoji.

Ji tik šeštadienį vakare privačiu lėktuvu grįžo į JAV iš Japonijos, kur surengė keturių koncertų turą, o jau po kelių dienų tęs savo gastroles Australijoje.

Rungtynes ji stebėjo su Holivudo žvaigžde Blake Lively ir T.Kelce broliu, taip pat NFL žaidėju, Jasonu Kelce.

Ilgosios pertraukos metu įspūdingą šou surengė 45-erių amerikiečių atlikėjas Usheris. Keliolikos minučių intensyvaus šou metu ritmenbliuzo žvaigždė pasitelkė net riedučius, o jam talkino Alicia Keys bei reperiai Lil Jon bei Ludacris.

Rungtynes stebėjo ir krūva kitų įžymybių: LeBronas Jamesas, Lady Gaga, Beyonce, Jay-Z, Justinas Bieberis ir kt.

Tradiciškai daug dėmesio buvo skirta ir reklamoms „Super Bowl“ transliacijos metu. 30 sekundžių trukmės reklaminio intarpo kaina šiemet siekė net 7 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius