-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 16

Supertaurę iškovojusios „ACME-Žalgirio“ rankininkės tikisi susigrąžinti prarastas pozicijas Lietuvoje

2017 m. LRF Supertaurę iškovojo Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės, Garliavoje 32:31 įveikusios Kauno rajono „Garliavos SM-Cascada“ ekipą.
Kauno „ACME Žalgiris“ rankininkės
Kauno „ACME Žalgiris“ rankininkės / LRF nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Garliavos sporto ir kultūros centre vykusiame finale, kaip ir buvo galima tikėtis, netrūko kietos ir agresyvios kovos, o abiejų klubų merginos dėl pergalės kovėsi iki paskutinių susitikimo sekundžių.

Vis tik drausmingiau antroje rungtynių pusėje sužaidusios žalgirietės apgynė LRF Supertaurės titulą.

Susitikimą kiek geriau pradėjo Kauno „ACME-Žalgiris“ klubas, tačiau jų pranašumas laikėsi tik pirmosiomis susitikimo minutėmis.

Karolinos Sparnauskaitės ir Emilės Aglinskaitės vedama Garliavos komanda sugebėjo perimti iniciatyvą ir per pirmąjį rungtynių kėlinį susikūrė 2 įvarčių pranašumą (13:15).

Kauno rajono ekipa persvarą išlaikė iki antro kėlinio vidurio. Vis tik tuomet „ACME-Žalgiris“ sustygavo gynybą, o po Martynos Vaitkutės įvarčio įpusėjus kėliniui jau išsiveržė į priekį (25:24).

„Garliava SM-Cascada“ bandė gelbėtis minutės pertraukėlės metu, tačiau įsibėgėjusių žalgiriečių joms sustabdyti jau nepavyko.

Likus žaisti 3 min. atrodė, jog žalgirietės pergalę iškovos nesudėtingai, tačiau tada Kauno rajono klubas dar pakilo į lemiamą šturmą ir intrigą išlaikė iki pat paskutinės susitikimo sekundės.

Naudingiausia žaidėja „ACME-Žalgirio“ gretose buvo išrinkta net 7 įvarčius pelniusi Inesa Verbovik, o Garliavos ekipoje 5 tiksliais metimais pasižymėjusi Karolina Sparnauskaitė.

Po pertraukos į „ACME-Žalgirio“ gretas sugrįžusi Martyna Vaitkutė teigė, jog pergalę nulėmė susikaupimas lemiamu rungtynių metu:

„Susitikimas buvo gana įtemptas, tačiau nieko kito ir nebuvo galima tikėtis – vis tik finalas. Džiugu, jog lemiamu metu susikaupėme ir sugebėjome tiek apsiginti, tiek užpulti varžovių vartus. Stabilumo šiandien mums dar tikrai trūko, bet svarbu, jog pavyko laimėti.

Smagu pradėti sezoną pergale ir iškart laimėti taurę, tuo pačiu pasitikrinome savo jėgas ir įgavome daugiau pasitikėjimo ateičiai – šis titulas parodė, jog galime susigrąžinti prarastas pozicijas Lietuvoje.“

„ACME-Žalgiris“: Inesa Verbovik 7, Audinga Kniubaitė ir Martyna Vaitkutė po 5, Viltė Lubytė ir Klaudija Šidlauskytė po 4, Grėta Burkaitė 3, Gabrielė Vaičiūtė 2, Simona Kazlauskaitė ir Neringa Gudaitytė po 1.

„Garliava SM-Cascada“: Laima Bernativičiūtė 9, Emilė Aglinskaitė ir Karolina Sparnauskaitė po 5, Ugnė Slavėnaitė, Kamilė Bušaitė ir Greta Rinkevičiūtė po 3, Eglė Laurinavičiūtė 2, Justina Zenkovaitė 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius