-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 07

Susitelkę regbininkai 15min.lt „Metų sporto įvykyje“ aplenkė net Rūtą Meilutytę

Nuo 2014 metų balandžio mėnesį 15min.lt savo skaitytojams kas mėnesį pasiūlydavo iš trijų geriausiųjų išrinkti tą mėnesį labiausiai pasižymėjusį sportininką. Metų pabaigoje portalas 15min.lt nutarė prisiminti laureatus ir iš jų išrinkti „Metų sporto įvykį“ arba Metų sporto herojų. Pasibaigus balsavimui paaiškėjo, kad net ir absoliutus visų įmanomų rinkimų favoritas gali kristi, susitelkus vieno sportininko ar sporto šakos gerbėjams. Nors portalo balsavimo favorite buvo dukart Metų sportininke Lietuvoje tituluota plaukikė Rūta Meilutytė, vis dėlto 15min.lt „Metų sporto įvykio“ nugalėtoju tapo Lietuvos regbio-7 rinktinė.
Geriausi metų Lietuvos sportininkai
Geriausi metų Lietuvos sportininkai

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Birželio mėnesį mūsų rinkimuose į nominuotųjų sąrašą buvo įrašyta ir viena komanda – Lietuvos regbio-7 rinktinė. Ji vasarą Kaune iškovojo fantastišką pergalę Europos čempionato A diviziono turnyre ir užsitikrino vienintelį kelialapį į aukščiausią lygą. Tokio pasiekimo šalies regbio istorijoje dar nebuvo, tad natūralu, jog rinkimuose regbininkai aplenkė Europos čempionais birželį tapusius irkluotojus Saulių Ritterį ir Rolandą Maščinską bei penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę.

Pasirodo, šis regbininkų laimėjimas dabar jau turi ir dar didesnį svorį – 15min.lt portalo skaitytojai jį išrinko metų įvykiu.

„Metų sporto įvykio“ balsavime varžėsi 12-os mėnesių rinkimų laureatai, o didžiausia intriga ir kova vyko tarp Lietuvos regbio-7 rinktinės ir garsiausios šalies sportininkės plaukikės Rūtos Meilutytės.

Pastaroji nesugebėjo tapti rugpjūčio mėnesio laureate, nes rinkimuose ją įveikė kitas plaukikas – Giedrius Titenis, kuris Europos pirmenybėse iškovojo tris medalius. Tačiau gruodį, po pasaulio plaukimo čempionato trumpame baseine Katare, R.Meilutytė buvo vienareikšmiška mėnesio sportininkė.

Bet rinkimų rezultatai nebuvo palankūs olimpinei čempionei: balsavus beveiki 4 tūkst. skaitytojų, ji surinko 27 procentus balsų, o nugalėtoju tapo Lietuvos regbio -7 rinktinės atstovai, gavę net 34 procentus savo gerbėjų balsų.

Trečioje rinkimų vietoje atsidūrė tenisininkas Ričardas Berankis, už kurį balsavo 9 procentai sporto aistruolių. Jis aplenkė NBA „Toronto Raptors“ ekipos bei Lietuvos krepšinio rinktinės narį Joną Valančiūną – už jį balsavo 7 procentai respondentų.

Penktąją vietą užėmė su šalies ledo ritulio rinktine pavasarį planetos antrojo diviziono čempionato kovose Vilniuje bronzą laimėjęs NHL „New Jersey Devils“ žaidėjas Dainius Zubrus. Jam atiteko 6 procentai balsų.

Šeštą-septintą vietomis su 4 proc. balsų pasidalijo dviratininkas Ramūnas Navardauskas ir biatlonininkas Tomas Kaukėnas. Aštuntoje pozicijoje atsidūrė plaukikas Giedrius Titenis – 3 proc., o devintą-dešimtą vietomis tenkinosi krepšininkas Paulius Jankūnas ir sunkiaatletis Aurimas Didžbalis.

Vienuolikta vieta, sirgalių manymu, turėjo atitekti irkluotojams S.Ritteriui ir R.Maščinskui (2 proc.), o dvyliktoji – greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovei Agnei Sereikaitei (0 proc.).  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius