-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 31

Svarbi informacija ketinantiems vykti į „Sartai 2011“ lenktynes

Žodžiuose, jog pabuvoti Sartų žirgų lenktynėse Dusetose didžiulė garbė ko ne pusei Lietuvos, daug tiesos. Kad visiems, susiruošusiems į lietuvišką žirginio sporto žiemos olimpiadą ar grįžtantiems iš jos, kelionė baigtųsi sėkmingai nemenkas rūpestis tenka dižiuliam būriui kelininkų, policijos ir saugos tarnyboms, tvarkdariams.
Lenktynių „Sartai 2010“ akimirka
Lenktynių „Sartai 2010“ akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

Daugeliui, ypač iš atokesnių rajonų susiruošusių pažiūrėti šiemet jau 105–ąjį kartą rengiamų žirgų lenktynių „Sartai 2011“, nejučia iškils dilema, kokį gi kelią, nebūtinai trumpiausią ir tiesiausią, rinktis, kad be nuotykių atsidurtum Sartų žirgyno hipodrome rengiamose lenktynėse.

„Patariame važiuoti tik mūsų rekomenduojamais, gerai prižiūrimais ir valomais keliais bei vengti ne tokio intensyvaus eismo, juolab vietinės reikšmės keliukų, nekeliančių didesnių problemų vasarą ir galinčių tapti tikrais spąstais žiemą, ypač jei lenktynių išvakarėse siaustų pūga, – sako lenktynių organizacinio komiteto narys, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jaraminas. – Visą kelių valymo techniką sutelksime mūsų rekomenduojamuose keliuose, kuriems vasario 5-ąją skirsime ypatingą dėmesį, o kitų galime ir nespėti nuvalyti, ypač jei prieš varžybas kiltų tokios pūgos kaip gruodį“.

Kelių, kuriuos vykstantiems į lenktynes Dusetose ar grįžtantiems po jų siūlo Lietuvos automobilių kelių direkcija, sąrašas:

vykstantiems iš Vilniaus arba per Vilnių:
Vilnius–Utena–Daugailiai–Dusetos (keliai Nr. A14, Nr. A6, Nr. 178);
vykstantiems iš Kauno arba per Kauną:
Kaunas–Ukmergė–Utena–Daugailiai–Dusetos (keliai Nr. A6, Nr. 178);
vykstantiems iš Panevėžio arba per Panevėžį:
Panevėžys–Kupiškis–Rokiškis–Obeliai–Bradesiai–Dusetos ir Rokiškis–Jūžintai–Dusetos (keliai Nr. 122, Nr.117, Nr. 178, Nr. 3607, Nr. 3610);
vykstantiems per Švenčionis, Ignaliną:
Švenčionys–Ignalina–Dūkštas–Degučiai–Dusetos (keliai Nr. 102, Nr. 179);
vykstantiems per Zarasus:
Zarasai–Bradesiai–Dusetos (keliai Nr. 117, Nr. 178).

„Žiemos žirginio sporto šventė Dusetose – atsakingas egzaminas ne tik kelininkams, bet ir šalies policijai bei įvairioms lenktynes aptarnaujančioms saugos tarnyboms. Daugelio metų praktika rodo, kad jos sėkmingai atlieka patikėtas funkcijas, todėl neabejojame, kad ir šiemet pateisinsime mums parodytą pasitikėjimą“, – lenktynių spaudos centrą patikino varžybų organizacinio komiteto narys, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos valdybos viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Saulius Kazlauskas.

Pasak pareigūno, šeštadienį, vasario 5–ąją, ypatingas dėmesys bus skiriamas eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti ne tik varžybų vietoje ar jų prieigose, bet ir visuose čia nurodytuose keliuose, vedančiuose į Dusetas ir iš jų. Šiems tikslams, neskaitant vietinių pajėgų, iš Utenos apskrities pasitelkti 63 pareigūnai ir 23 automobiliai, iš Panevėžio apskrities – 8 pareigūnai ir 1 automobilis, iš Lietuvos kelių policijos tarnybos – 16 pareigūnų ir 8 automobiliai.

Sportininkų ir žiūrovų saugumą užtikrins ne tik GRIFS AG saugumo tarnyba, kurios sudėtyje 66 žmonės, bet gausus būrys tvarkdarių, padėsiančių varžybų organizatoriams nukreipti transporto srautus, palaikyti tvarką automobilių parkavimo, kuris šiemet nemokamas, aikštelėse.

„Policijos pareigūnams nurodyta imtis visų reikiamų priemonių užtikrinant saugumą ir viešąją tvarką, suteikti žmonėms visokeriopą pagalbą. Tačiau jie nebus gailestingi ir netoleruos tyčinių pažeidimų ir piktybinių pažeidėjų“, – įspėja S. Kazlauskas, linkėdamas visiems ne tik gerų, šventiškų įspūdžių, bet ir būti pakantiems vienas kitam, nesugadinti šventės nei sau, nei kitiems.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius