-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarstys, ar leisti rusams ir baltarusiams dalyvauti olimpinių žaidynių atidaryme

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pranešė, kad jo valdyba ateinančiame susitikime svarstys, ar leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.
Protestas prieš rusus olimpinėse žaidynėse
Protestas prieš rusus olimpinėse žaidynėse / „Scanpix“/AP nuotr.

IOC olimpinių žaidynių vykdantysis direktorius Christophe'as Dubi pranešė, kad šis klausimas bus svarstomas ateinančioje sesijoje, kovo 19-ą dieną Lozanoje.

„Esant dabartinei situacijai, Rusijos ir Baltarusijos pasus turintiems sportininkams nėra draudžiama dalyvauti ceremonijoje“, – teigė vienas iš IOC atstovų.

Sprendimą dėl rusų ir baltarusių kiek anksčiau priėmė Tarptautinis paralimpinis komitetas (IPC). Jis praėjusį trečiadienį pranešė, kad rusų ir baltarusių atidarymo ceremonijoje nebus.

Jei IOC leistų rusams ir baltarusiams dalyvauti ceremonijoje, jie veikiausiai pasirodytų ir per tradicinį olimpinių atletų paradą, kuris yra neatsiejama atidarymo programos dalis.

Karą Ukrainoje vykdančios Rusijos ir jai padedančios Baltarusijos atletai Paryžiaus žaidynėse galės dalyvauti kaip neutralūs sportininkai, nereprezentuodami savo šalių vėliavų, spalvų ir himnų. Jie negalės dalyvauti ir komandinėse sporto šakose.

Rusai, kurie į olimpines žaidynes tikisi išsiųsti iki 125 sportininkų, tokias taisykles vadina „diskriminacinėmis“, nors jau kelerius metus šios šalies sportininkai dėl Vladimiro Putino režimo vykdomo karo apskritai yra pašalinti iš daugybės sporto šakų varžybų ir čempionatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius