Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 11 07

Švedijoje per varžybas apvogti Lietuvos regbininkai pagalbos nesulaukė

Lietuvos regbio rinktinė po Europos čempionato Nacijų taurės 2A diviziono rungtynių Švedijos Treleborgo mieste namo grįžo prastos nuotaikos. Kaltas ne tik pralaimėjimas po dramatiškos kovos 22:26 (5:13) švedams. Po varžybų lietuviai pamatė, kad kol jie liejo prakaitą aikštėje, jų persirengimo kambaryje darbavosi vagys. Įdomiausia, kad varžybų šeimininkai švedai į tai reagavo su ypatingu šiaurietišku šaltumu.
Lietuvos regbio rinktinė
Lietuvos regbio rinktinė / 15min.lt

Nuo ilgapirščių nukentėjo dešimt regbininkų. Iškratytose piniginėse vagys rado po kelis šimtus litų. Pradingo keletas mobiliųjų telefonų, fotoaparatas.

Atsargesnius išgelbėjo tai, kad vertingus daiktus rungtynių metu jie buvo patikėję rinktinės vyr. treneriui Anatolijui Smirnovui. „Prieš rungtynes treneris pasiūlė vertingus daiktus sudėti į maišelį ir atiduoti jam. Daugelis taip ir padarė, tačiau ne visi. Aš pamaniau, kad tokioje šalyje kaip Švedija saugumo priemonės nereikalingos, juolab kad persirengimo kambarys netoli stadiono esančioje sporto salėje buvo užrakintas, o raktą turėjo vietos darbuotoja. Tačiau kai po varžybų ji atidarė duris, pamatėme, kad mūsų daiktai išmėtyti. Vagys įlindo pro į sporto salę vedančias duris, – sakė nuo vagių nukentėjęs regbininkas šiaulietis Edmundas Ščavinskas. – Per mano karjerą tai pirmas toks įvykis. Skaudu, kad švedams tai nepadarė jokio įspūdžio. Jie visai nebandė aiškintis aplinkybių. Prašėme iškviesti policiją, bet per tris valandas ji taip ir neatvažiavo, o po to jau mūsų laukė autobusas į oro uostą.“

„Švedai visai nekreipė į mus dėmesio. Nors jie aiškino, kad policija važiuoja, bet jos taip ir nesulaukėme. Gal jie net neskambino policijai? Skaudžiausia, kad Švedijos federacijos atstovai apsimetė, jog nieko neįvyko. Per 13 metų prie rinktinės vairo tai pirmas toks atvejis, kai regbininkai buvo apvogti. Jei taip būtų nutikę švedams Lietuvoje – būtų kilęs didžiulis skandalas, kad nepasirūpinome jų saugumu. Lietuvos regbio federacija, ko gero,  stipriai nukentėtų“, – sakė rinktinės vyr. treneris panevėžietis A.Smirnovas.

„Kai švedai į mūsų bėdas numojo ranka, liko vienintelė išeitis – viešumas. Apie neužtikrintą Lietuvos regbio rinktinės daiktų apsaugą sužinos žiniasklaida, išgirs Tarptautinė regbio federacija, galbūt Švedijos ambasada Lietuvoje. Gal tada Treleborgo miesto policija bei Švedijos regbio federacija suvoks, kad jų garbės reikalas yra rasti vagis ir kompensuoti nuostolius Lietuvos regbininkams?“ – retoriškai klausė su rinktine į varžybas Švedijoje vykęs tarptautinės kategorijos teisėjas vilnietis Ramūnas Grumbinas.

Pasak jo, apie incidentą į savo raportą žadėjo parašyti rungtynių komisaras iš Norvegijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius