Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

Švedijos rankinio žvaigždė vos 26-erių stabdo karjerą – jaučiasi gimusi ne tos lyties

Vos 26 metų sulaukusi Švedijos rankinio žvaigždė Louise Sand stabdo savo profesionalios sportininkės karjerą, nes nesijaučia moterimi. Europos čempionato bronzos medalininkė tikisi pasikeisti lytį.
Louise Sand
Louise Sand / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Louise arba Loui, kaip norėtų vadintis, Švedijos nacionalinėje moterų rankinio rinktinėje yra sužaidusi daugiau nei šimtą mačų ir įmušusi 221 įvartį. Vis dėlto rankinio žvaigždė jaučiasi vyru ir dėl to stabdo karjerą. Kol kas ji neatskleidžia, kokių priemonių imsis toliau.

„Pastaruoju metu jaučiausi labai blogai ir nusprendžiau nebetylėti. Senai žinau, kad gimiau ne tame kūne. Nusprendžiau imtis priemonių. Niekada nelaikiau savęs viešu žmogumi, bet suprantu, kad šis mano žingsnis neliks nepastebėtas“, – L.Sand cituoja didžiausias Švedijos dienraštis „Aftonbladet“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Louise Sand
AFP/„Scanpix“ nuotr./Louise Sand

Moksliškai jausmas, kuris kamuoja L.Sand, vadinamas lyties disforija. Tai pasireiškia nuolatiniais stipriais susitapatinimo su priešinga lytimi jausmais ir nejaukumu būnant su savo lyties atstovais.

L.Sand yra gimusi Šri Lankoje, tačiau vaikystėje ją įvaikino švedų šeima. Anot sportininkės, ji visada jautėsi kitokia: „Klausdavau savęs, kodėl aš įvaikintas, kodėl mano oda tamsi, kodėl aš homoseksulus.“

L.Sand teigia, kad nustačius tokį sutrikimą, jos dabar lauks hormonų terapija arba lyties keitimo operacija.

„Tai bus sunkus ir ilgas procesas, bet aš esu šimtu procentų apsisprendęs, nebegaliu sau meluoti. Visada laikiau save Loui, o ne Louise, kirpdavausi trumpai, kaip vyrai. Žmonės man visada priėmė tokį, koks esu. Tačiau nebenoriu gyventi savęs nekęsdamas“, – kalba L.Sand.

Socialiniuose tinkluose švedų sporto gerbėjai L.Sand išreiškė daug palaikymo, prie to prisidėjo ir buvęs moterų rankinio rinktinės treneris Peras Johanssonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius