Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 12

„Šviesos-Eglės“ rankininkės pergale baigė pasirodymą EHF Iššūkio taurėje

Sekmadienį atsakomosiose Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio taurės (Challenge Cup) moterų turnyro aštuntfinalio rungtynėse praėjusio sezono Lietuvos moterų rankinio lygos bronzos medalininkė Vilniaus „Šviesa-Eglė“ namuose 29:28 (17:16) įveikė Irpenės „Podatkova University“ komandą iš Ukrainos, tačiau nepateko į ketvirtfinalį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Bendrą mačo pergalę iškovojo ukrainietės, išvakarėse laimėjusios pirmąjį aštuntfinalio susitikimą dešimties įvarčių skirtumu – 40:30 (21:14).

8 įvarčius į varžovių vartus sekmadienį įmetė Rasa Mikalonytė, 6 – Aušrinė Muižytė, po 4 – Jolita Bogušienė ir Daiva Aleksandravičiūtė.

Viešnių ekipoje rezultatyviausiai žaidė Julija Andrijčiuk (9 įv.) ir Julija Zaremba (5 įvarčiai).

„Išanalizavusios vakarykščių rungtynių vaizdajuostę, sekmadienį merginos žaidė visai kitaip. Geriau dirbo individualiai, tai yra mikrodvikovose vienas prieš vieną, kur būtinai viena kitai padėdavo, o ne taip kaip ankstesnėse rungtynėse palikdavo vienai „dorotis“ su galingesne ir fiziškai stipresne priešininke. Patikimai vartus gynė Renata Beinorytė, kuri atmušė penkis „mirtinus“ metimus nuo 6 metrų linijos ir sulaikė du baudinius nuo 7 metrų žymos. Tai davė teigiamą impulsą komandos draugėms ir rungtynių rezultatui. Be to demonstravome didesnį susikaupimą bei norą kautis, geriau gintis, o taip pat žaidėme kokybiškesnį ir protingesnį rankinį aplamai“, – po rungtynių mintimis dalinosi „Šviesos-Eglės“ komandos vyriausioji trenerė Laima Kavaliauskienė.

„Merginoms buvo iškeltas uždavinys nugalėti ukrainietes ir patekti į kitą etapą, tam nepavykus siekėme bent pergalės. Pastarąjį planą pavyko įgyvendinti. Laimėti prieš Kijevo regiono kolektyvą ganėtinai sudėtinga, nes jos rungtyniauja žymiai agresyviau ir ukrainietės nuo seno žaidimą grindžia fizine jėga bei atletiškumu, negaili aikštelėje nei savęs nei priešininkių. Mūsiškės – labiau intelektualaus žaidimo šalininkės“, – reziumavo dviejų rungtynių kovas Laima Kavaliauskienė.

Turnyro šešioliktfinalyje vilnietės du kartus 26:21 (13:9) bei 24:23 (13:13) nugalėjo „Yellow Winterthur“ klubą iš Šveicarijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius