-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 18

Taline prasidedančiose dviračių lenktynėse „Baltic Chain Tour“ – trylika lietuvių

Antradienį 12.00 val. Estijos sostinėje Taline prasideda tarptautinės dviračių lenktynės „Baltic Chain Tour". Penktą kartą rengiamose varžybose dalyvauja trylika Lietuvos dviratininkų. Trijų etapų lenktynės (542,5 km) vyks Estijoje ir trumpam užsuks į Latviją.
„Baltic Chain Tour“
„Baltic Chain Tour“ / Tomo Gaubio nuotr.

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse, kurioms suteikta Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) 2.2 kategorija, startuoja dvi Lietuvos komandos – šalies rinktinė ir „Top Team-Ultrabike“ ekipa. 

Olimpinio čempiono Artūro Kaspučio vadovaujamai Lietuvos rinktinei atstovauja Egidijus Juodvalkis, Gediminas Kaupas, Žydrūnas Savickas, Raimondas Rumšas jaunesnysis, Paulius Šiškevičius ir Arūnas Lendelis. 

„Į šalies rinktinę subūrėme gana jaunus dviratininkus. R. Rumšas ir A. Lendelis šiose lenktynėse startuoja pirmą kartą. Tikiuosi, kad jie šiose varžybose pasisems daug patirties. Labai norėjau, kad lenktynėse dalyvautų Ramūnas Navardauskas, bet jo šį kartą nebus. Manau, kad Ramūnas rinktinėje būtų puikiai atlikęs žaidžiančio trenerio vaidmenį,” – sakė A. Kasputis. 

„Top Team-Ultrabike“ komandos, kuriai vadovauja Marius Bernatonis, marškinėlius šiose lenktynėse vilki Tomas Vaitkus, Airidas Videika, Mykolas Račiūnas, Elijus Čivilis, Deividas Vileniškis ir Jonas Ališauskas. Naujosios Zelandijos komandai “CCT p/b Champion” atstovauja Darijus Džervus. 

Ž. Savickas ir D. Džervus šiose lenktynėse dalyvauja penktą, o 2014 metų Lietuvos čempionas P. Šiškevičius ir G. Kaupas – trečią kartą. 

Varžybose dalyvauja 17 komandų iš 12-os šalių. Iš viso užregistruoti 98 dviratininkai.

Pirmąją varžybų dieną dviratininkai iš Talino į Pernu įveiks 170 km. Trečiadienį varžybų dalyviai važiuos iš Pernu į Valgą (193 km), kur ketvirtadienį prasidės ir baigsis trečiasis etapas (180 km). Paskutinę varžybų dieną lenktynių karavanas užsuks į Latvijos miestus Valmierą ir Smiltenę.  

Iš pradžių visose trijose Baltijos šalyse buvo plantuota surengti po du šių lenktynių etapus ir visas išlaidas dalinti į tris dalis. Latviams atsisakius organizuoti savo etapus, estams ir lietuviams gerokai padidėjo finansinė našta. Susiklosčius tokiai situacijai, savo etapus rengti atsisakė ir Lietuvos dviračių sporto federacija.

Pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes 2011 metais laimėjo estas Erkis Putsepas, antrąsias – lietuvis Gediminas Bagdonas, trečiąsias – vokietis Philippas Walslebenas, o ketvirtąsias – olandas Mathieu van der Poelis. Užpernai šiose lenktynėse trečią vietą užėmė Ž. Savickas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius