Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 26

Tarptautinėse laipiojimo uolomis varžybose „Bouldozer 2012” – lietuvių pergalės

Sekmadienį „Montis magia“ laipiojimo uolomis salė buvo pilna entuziastingai nusiteikusių laipiotojų. Jau trečius metus iš eilės Vilniuje vykstančios laipiojimo varžybos „Bouldozer“ šiemet pritraukė gausybę svečių iš užsienio. Atvyko daug žymių laipiotojų iš Rusijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos.
 Jau trečius metus iš eilės Vilniuje vykstančios laipiojimo varžybos „Bouldozer“ šiemet pritraukė gausybę svečių iš užsienio. Atvyko daug žymių laipiotojų iš Rusijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos.
Jau trečius metus iš eilės Vilniuje vykstančios laipiojimo varžybos „Bouldozer“ šiemet pritraukė gausybę svečių iš užsienio. Atvyko daug žymių laipiotojų iš Rusijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos. / M.Didžbalio nuotr.

Varžybose dalyvavo per šimtas sportininkų, kurie kvalifikaciniuose lipimuose buvo suskirstyti į keturias grupes. Per dvi valandas jie mėgino įveikti 21 trasą. Po atrankos išaiškėjo šešios moterys ir šeši vyrai, pateksiantys į finalus. Iš Lietuvos laipiotojų į finalą tarp vyrų pateko Kipras Baltrūnas ir Gediminas Monastyreckis, tarp moterų – Rūta Keršiulytė ir Milda Koreivaitė.

Finaluose stipriausių sportininkų laukė keturios sudėtingos ir daug jėgų reikalaujančios trasos. Užvirė rimta kova. Prožektorių apšviestos trasos, garsi muzika ir žiūrovų palaikymas ragino finalininkus nepasiduoti ir kovoti iki galo. Vyrų grupėje po pirmos trasos nustebino Kipras Baltrūnas, vienintelis įveikęs trasą iš pirmo karto, tačiau po atkaklių bandymų jam nepavyko įveikti likusių trasų.

Daugiausia žiūrovų ovacijų sulaukė paskutinė netradicinė vyrų trasa. Stipriausieji krito liesdami paskutinį trasos kybį. Deja, dvi paskutinės vyrų trasos liko neįveiktos. Pirmąją vietą užėmė Rolandas Rugenis (Latvija), geriausiai pasirodęs atrankoje ir finale įveikęs dvi trasas.

Antroje vietoje liko Stasas Kleshnovas (Ukraina), taip pat įveikęs dvi trasas, tačiau iš daugiau bandymų. K.Baltrūnas užėmė trečiąją vietą, o G.Monastyreckis liko penktas. Tarp moterų pirmąją vietą užtikrintai iškovojo Olga Shalagina (Ukraina), kuri lengvai ir greitai įveikė visas keturias trasas.

Marija Sosnovskich (Ukraina) įveikė tris trasas ir, kaip ir praėjusiais metais, užėmė antrąją vietą. Lietuvos atstovė R.Keršiulytė, taip pat įveikusi tris trasas, tačiau padariusi daugiau bandymų, liko trečioje vietoje. M.Koreivaitė, jauniausia finalininkė, iškovojo penktąją vietą.

Didžiausios Baltijos šalyse vykstančios „boulderingo“ (laipiojimo uolomis) varžybos „Bouldozer“ kasmet pritraukia vis daugiau sportininkų ir svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių. Profesionalūs laipiotojai, sudėtingos trasos, įtampa finaluose, energingi renginio vedėjai sukuria puikias emocijas ir nepamirštamus įspūdžius. Pasibaigus varžyboms visi laipiotojai jau laukia kitų metų grandiozinio renginio „Bouldozer“.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius