-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 30

Tarptautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Johnas Coatesas: „Pasirengimas Rio žaidynėms – blogiausias istorijoje“

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) viceprezidentui Johnui Coatesui kelią didžiulį galvos skausmą brazilų pasirengimas 2016 metų olimpinėms žaidynėms. Vienas pagrindinių olimpinio judėjimo vadovų pasirengimą žaidynėms Rio de Žaneire pavadino blogiausiu istorijoje.
Rio olimpinio kaimelio statybos
Rio olimpinio kaimelio statybos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Olimpinės žaidynės Rio bus pirmosios, vyksiančios Pietų Amerikos žemyne, tačiau IOC nerimauja, kad brazilai nesugebės pasirengti olimpiadai laiku. Ypač nerimą didina tai, kad brazilai vis dar nėra pasirengę po kiek daugiau nei mėnesio prasidėsiančiam pasaulio futbolo čempionatui.

„Situacija ant žemės yra kritinė. IOC į Braziliją nusiuntė daugiau rankų, daugiau ekspertų. Tai beprecedentis įvykis, tačiau kito pasirinkimo nėra, plano B neturime, tad privalome važiuoti į Rio“, – sakė 40 metų su pasirengimu olimpiadoms dirbantis J.Coatesas.

Jis 2000 metais dalyvavo rengiantis Sidnėjaus olimpinėms žaidynėms, tuo metu J.Coatesas ėjo Australijos olimpinio komiteto vadovo pareigas. Brazilų situacijos blogybę jis lygino su pasirengimu Atėnų olimpiadai 2008-aisiais.

„Situacija yra blogesnė nei galime įsivaizduoti. Mes labai nerimaujame. Jie nėra pasirengę daugybėje vietų ir sričių. IOC vyksta į Braziliją, kad paspartintų procesus, negalime nuo to nusisukti“, – BBC cituoja J.Coatesą.

Pasirengimas 2004 metų olimpinėms žaidynėms Atėnuose taip pat smarkiai vėlavo, tačiau galiausiai graikai spėjo pabaigti viską laiku. J.Coatesas teigė, kad daugelis statybų Rio dar net nėra pradėtos, kitos smarkiai atsilieka nuo grafiko, o miestas vis dar turi „socialinių problemų, kurias reikia spręsti“.

IOC viceprezidentas teigė, kad Rio organizaciniame komitete dirba per 600 žmonių, o tai yra toks pats skaičius, koks buvo Londone panašiame pasirengimo etape. Vis dėlto, Brazilijoje dirbantys žmonės yra kur kas mažiau patyrę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius