-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 02

Teisininkas Liudvikas Ragauskis: pilietybės suteikimas Isabellai Tobias prieštarauja Konstitucijai

Čiuožėjai ant ledo Izabellai Tobias Lietuvos pilietybė suteikta dėl jos domėjimosi Lietuva ir kartu su partneriu Deividu Stagniūnu iškovoto kelialapio į Sočio olimpines žaidynes Rusijoje, sako Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. Lietuvos Konstitucinių teisių gynimo agentūros direktorius Liudvikas Ragauskis tvirtina, kad šis pilietybės suteikimas prieštarauja Konstitucijai.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pilietybės suteikimą nulėmė Isabellos domėjimasis Lietuva, mokymasis kalbėti lietuviškai. Ji tikrai labai domėjosi ir istorija, ir geografija, ir mūsų visų Lietuvos sportininkų startais Londono olimpinėse žaidynėse, (...) o svariausias veiksnys – iškovotas kelialapis (į žiemos olimpiadą – red.)“, – Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ komentavo Lilija Vanagienė.

Pasak jos, prezidentė pilietybę suteikė I.Tobias, o prieš ketverius metus tuometinei D. Stagniūno partnerei  Katherinai Copely jos nesuteikė todėl, kad I. Tobias yra stipresnė partnerė.

„ (I. Tobias – red.) žymiai stipresnė partnerė negu Copely. Deividas su Isabella po metų bendro darbo užėmė dvyliktą vietą Europos čempionate“, – kalbėjo L. Vanagienė.

Pasak jos, šią porą dėl pilietybės suteikimo stipriai palaikė ir Lietuvos visuomenė:

„Labai daug žmonių pasirašė peticiją, kreipimąsi pasirašė daug olimpinių čempionų. Aš labai šiandien džiaugiuosi, kad lygiai po 21 metų, kuomet Povilas ir Margarita dalyvavo pirmoje savo olimpiadoje, vėl turime nuostabią, puikią porą, (... ) ir mūsų delegacija jau padidėjo iki 9“ , – džiaugėsi L. Vanagienė.

Teisininkas L.Ragauskis tvirtina, kad šis prezidentės sprendimas prieštarauja Konstitucijai.

„Valstybės aukščiausiam pareigūnui buvo padarytas spaudimas antikonstituciškai suteikti pilietybę. (...) Šis Lietuvos prezidentės žingsnis buvo politinis, artėjant rinkimams ar užtušuojant įvykusius nesklandumus dėl slaptos pažymos“, – „Žinių radijui“ sakė Liudvikas Ragauskis.

Pasak jo, teisiškai niekas nepasikeitė nuo tada, kai prieš 11 mėnesių I. Tobias kreipėsi dėl pilietybės ir ji čiuožėjai nebuvo suteikta dėl to, kad būsimi nuopelnai esą negali tapti pagrindu pilietybe išimties tvarka.

Visą laidos„Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia:

L. Vanagienė čiuožėjų ant ledo porai žiemos olimpiadoje prognozuoja 10–15 vietą.

Sočio žiemos olimpinės žaidynės vyks 2014 m. vasario 7 – 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius