-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Tigeris Woodsas atsiprašys visuomenės ir aptars ateities planus

Golfo karaliumi tituluojamas Tigeris Woodsas, kuris gruodį neribotam laikui pasitraukė iš sporto prisipažinęs, jog buvo neištikimas žmonai, penktadienį paskelbs viešą pareiškimą apie savo sportinę ateitį.
T.Woodsas rengiasi nusilenkti visuomenei
T.Woodsas rengiasi nusilenkti visuomenei. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausias pasaulyje profesionalus golfo žaidėjas atsitvėrė tylos siena ir pasitraukė iš visuomenės akiračio, kai įsiplieskė skandalas dėl jo nesantuokinių ryšių. Nemalonūs faktai apie T.Woodso asmeninį gyvenimą į viešumą iškilo lapkričio pabaigoje, kai jis paryčiui po audringo barnio su žmona prie savo namų Floridoje pateko į nedidelę automobilio avariją.

T.Woodsas, kuris yra net 14 kartų laimėjęs keturis didžiuosius pasaulio profesionalių golfo žaidėjų turnyrus (angl. „Major“) ir laikomas turtingiausiu pasaulyje atletu, penktadienį 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku Ponte Vedra Biče, Floridoje, susitiks su nedidele grupe žurnalistų, pranešė jo vadybininkas.

„Tigeris ketina aptarti savo praeitį ir ateitį bei atsiprašyti už savo elgesį“, – rašoma Marko Steinbergo elektroniniame laiške, kurį gavo naujienų agentūra „Reuters“. „Nors Tigeris mano, jog tai, kas įvyko, iš esmės yra tik jo ir žmonos reikalas, pripažįsta, kad įskaudino ir nuvylė daug kitų artimų žmonių“, – rašoma laiške.

Keli 34 metų T.Woodso kolegos, tarp jų – ir aštuonis kartus „Major“ turnyrus laimėjęs Tomas Watsonas, patarė jam viešai atsiprašyti prieš tai, kai grįš į Profesionalių golfo žaidėjų asociacijos (PGA ) turnyrą JAV „PGA Tour“.

60-metis T.Watsonas, vienas gerbiamiausių golfo žaidėjų, anksčiau šį mėnesį sakė, kad jo kolega amerikietis turėtų „parodyti visuomenei šiek tiek nuolankumo“ ir pirmiausia grįžti į visuomenę, o tik paskui į golfo turnyrą.

T.Woodsą, geriausią savo kartos ir veikiausiai visų laikų golfo žaidėją, žiniasklaida ėmė persekioti po lapkričio 27-ąją įvykusio incidento, kai jis netoli namų automobiliu rėžėsi į vandens kolonėlę ir medį.

Po šios avarijos daugiau nei dešimt moterų, pradedant kokteilių padavėja ir baigiant pornografijos filmų žvaigžde, papasakojo žiniasklaidai turėjusios intymių santykių su vedusiu dviejų vaikų tėvu T.Woodsu.

Skelbta, kad po skandalo iš visuomenės akiračio dingęs T.Woodsas Misisipėje gydėsi priklausomybę nuo sekso. Vėliau jis grįžo į namus Orlande, kur, kaip manoma, vis dar gyvena ir jo žmona, Švedijoje gimusi manekenė Elin Nordegren. T.Woodsas neužsiminė, kada galėtų grįžti į varžybas.

Buvo kalbama, kad T.Woodsas jau gali dalyvauti kovo 11–14 dienomis Majamyje vyksiančiame WGC–CA čempionate. Kiti spėjo, kad jis atidės grįžimą iki balandį JAV vyksiančio „Masters“ turnyro.

Rėmėjai ir varžybų organizatoriai nekantriai laukia T.Woodso. Nedalyvaujant šiam sportininkui varžybų, kuriose jis paprastai dalyvaudavo, transliacijų žiūrimumo reitingas smuko 50 procentų.

T.Woodsas iki šio sekso skandalo, dėl kurio jo paslaugų atsisakė „Accenture“ ir AT&T, iš reklamos sutarčių kasmet susikraudavo apie 100 mln. JAV dolerių.

Žurnalas „Forbes“, kuris T.Woodso turtą vertina 1 mlrd. JAV dolerių, nurodė, kad nenutrauktos rėmimo sutartys su „Nike“, „Electronic Arts“ ir „Gillette“ prekės ženklą valdančia „Procter & Gamble“ leis jam ir šiais metais būti daugiausia uždirbančiu atletu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius