Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 11

Tinklininkams iš Rokiškio – Rytų Europos jaunių čempionato bronza

Sekmadienį baigėsi Vilniaus „Credit24“ aikštyne vykęs Rytų Europos (EEVZA) jaunių iki 18 metų paplūdimio tinklinio čempionatas. Jame bronzos medalius iškovojo rokiškėnai Dovydas Raupys ir Romas Laužadis, debiutavę tarptautinėse varžybose. Iš Lietuvai atstovavusių merginų komandų geriausiai pasirodė ketvirtą vietą užėmusios Ugnė Lokytė ir Rūta Staniulytė, kurios mažajame finale 0:2 (20:22, 16:21) nusileido latvėms Paulai Nikolai Neciporukai ir Evai Deisai.
Dovydas Raupys ir Romas Laužadis
Dovydas Raupys ir Romas Laužadis / Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt nuotr.

Vaikinų varžybose triumfavo Latvijos atstovai Edvinas Skruderis ir Artiomas Sobolevas, finale kiek netikėtai 2:1 (21:16, 17:21, 15:13) įveikę galingą pirmąją Rusijos komandą Vasilijų Ivanovą ir Vitalijų Savchenko. Merginų varžybų finale taip pat susitiko Latvijos ir Rusijos poros, tačiau čia pranašesnės buvo rusės Elizaveta Zajončkovskaja ir Natalia Klimanskaja, nesunkiai 2:0 (21:14, 21:19) nugalėjusios Inesę Raciną ir Mariją Cernevską.

Vilmantas Raupys, didelis Rokiškio tinklinio entuziastas ir bronzą iškovojusio Dovydo Raupio tėvas, po rungtynių buvo nusiteikęs pakiliai. „Jei vaikinai iš tokio miestelio kaip Rokiškis gali būti treti visoje Rytų Europoje, reiškia, kiekvienas gali tai pasiekti. Nebūtina gimti didmiestyje, reikia tik turėti didelį norą ir daug dirbti. Tikiuosi, kad Dovydo ir Romo pavyzdys paskatins mūsų miesto jaunimą sportuoti, siekti savo tikslų, įgyvendinti svajones“, – džiaugėsi rokiškėnas.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas taip pat buvo patenkintas jaunųjų šalies tinklininkų pasirodymu: „Bronzą iškovoję vaikinai mane maloniai nustebino, parodę tvirtą charakterį ir didelį kovingumą. Iš merginų išskirčiau mažąjį finalą pasiekusias Ugnę Lokytę ir Rūtą Staniulytę, joms šiek tiek pritrūko sėkmės, juk tas pačias latves jau buvo kartą įveikusios pogrupio varžybose. Taip pat galiu pagirti pirmą Lietuvos porą Miglę Mazurkevičiūtę ir Iriną Zobniną, nors jos kovą baigė jau ketvirtfinalyje. Merginos lygioje kovoje pralaimėjo ne bet kam, o vėliau čempionėmis tapusioms Rusijos pirmai komandai, tad joms jokių priekaištų neturiu.“

Pastarajai minčiai pritarė ir pačios rusės – Elizaveta Zajončkovskaja pasibaigus čempionatui kalbėjo: „Mes čia atvažiavome, turėdamos tikslą kovoti dėl medalių ir jį pasiekėme. Finalas nebuvo labai įtemptas, pačios sunkiausios rungtynės mums buvo ketvirfinalyje, kuriame vos pavyko išplėšti pergalę iš lietuvių“.

Dvi dienas vykusiame turnyre varžėsi 16 vaikinų ir 12 merginų komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Armėnijos. Lietuvai atstovavo 3 tinklininkų ir 5 tinklininkių poros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius