Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 25

Tinklininkių pora pasikeis: Monika Povilaitytė laukiasi

Monika Povilaitytė stabdo karjerą ir kurį laiką nerungtyniaus su ilgamete partnere paplūdimio tinklinio varžybose Ieva Dumbauskaite. Bet išsiskyrimo priežastis šįkart džiugi 23 metų Monikai.
Ieva Dumbauskaitė ir  Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / CEV nuotr.

Lietuvos paplūdimio tinklininkams šis sezonas kaip niekad įtemptas. Tarptautinė tinklinio federacija (FIVB) pasaulio turus pradėjo organizuoti kone ištisus metus, todėl sportininkams reikia nuolat dalyvauti varžybose, norint rinkti svarbius reitingo taškus.

Kol puikiais rezultatais sirgalius džiugina Arno Rumševičiaus bei Luko Každailio duetas, tai moterų tarpe – pasikeitimai. Tinklininkė Monika Povilaitytė pranešė, kad laukiasi ir stabdo savo karjerą.

„Mano situacija yra paprasta. Aš laukiuosi ir stabdau savo dalyvavimą varžybose“, – prisipažino M. Povilaitytė, paprašiusi gerbti jos privatumą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė

Lietuvos tinklinio federacijai (LTF) sezono viduryje ši žinia buvo netikėta. LTF prezidentas Darius Čerka pripažino, kad susiklosčiusi situacija paliečia ne tik pačią sportininkę, bet ir visus žmones, kurie daug dirbo siekdami padėti tinklininkėms tobulėti ir varžytis aukščiausiame lygyje.

„Merginos šiame sezone buvo surinkusios nemažai reitingo taškų ir turėjo visas galimybes žaisti finaliniame Europos čempionato etape, o dabar tokia proga liko neišnaudota“, – sakė D.Čerka.

Nepaisant to, tinklininkių treneris Marius Vasiliauskas pabrėžė, kad Lietuvoje moterų paplūdimio tinklinis yra pakankamai stiprus ir vieną žaidėją galima pakeisti kita, neatsisakant užsibrėžtų tikslų.

FIVB nuotr./Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
FIVB nuotr./Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė

Jau kitą savaitę į FIVB turnyrus Kinijoje išvyksta Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina, vėliau pasaulio turo etapuose Čekijoje ir Lenkijoje turėtų dalyvauti U.Andriukaitytės bei I.Zobninos duetas. Žvelgiant į reitingą, realiausių vilčių patekti į finalinį Europos čempionato etapą turi U.Andriukaitytės ir I.Dumbauskaitės pora.

„Šios trys sportininkės yra LTOK sąrašuose, tai ieškosime geriausio varianto, su kuriuo pasiektume geriausius rezultatus. Taip pat turime keletą perspektyvių jaunesnių sportininkių, kurios gali prisijungti prie stipriausių merginų, – teigė M.Vasiliauskas. – Mūsų nuomone, visos minėtos sportininkės yra lygiavertės ir tą rodo jų tarpusavio rezultatai. Kadangi jų meistriškumas yra panašus, todėl tikslai, kurie buvo keliami Ievai ir Monikai, bus tokie patys keliami ir kitoms poroms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius