-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Tomas Vaitkus: „Lietuvos kalnų dviračių maratonai nenusileidžia didžiausioms Baltijos šalių varžyboms“

Rugsėjo 18 dieną Tartu mieste Estijoje įvyko vienas didžiausių pasaulyje ir didžiausias Baltijos šalyse kalnų dviračių renginys. Šiais metais Tartu maratone startavo ir nemažas būrys Lietuvos sportininkų. Geriausią rezultatą iš lietuvių pasiekė vienas geriausių mūsų šalies dviratininkų Tomas Vaitkus. Būtent jis dalijasi įspūdžiais iš kalnų dviračių maratonų varžybų Lietuvoje ir Estijoje.
Tomas Vaitkus
Tomas Vaitkus / nuotr
Temos: 1 Tomas Vaitkus

Kaip sekėsi Tartu maratone praėjusį savaitgalį?

Sekėsi visai gerai. 89 kilometrų trasoje stipriausioje dalyvių grupėje pavyko užimti aukštą 21-ą vietą. Čia startavo labai daug profesionalų, kurie yra nuolatiniai kalnų dviračių maratonų dalyviai, o dalis jų viso sezono metu specialiai ruošiasi būtent Tartu maratono startui. Aš dar tik pradedu  atrasti kalnų dviračių varžybas, nes visas dėmesys yra sutelktas į plento varžybas. Iki šiol teko dalyvauti vos keliose kalnų dviračių varžybose ir toli gražu nesijaučiu savo ratuose, todėl pasiektą rezultatą vertinu teigiamai.

Galėtum palyginti Lietuvos ir Estijos kalnų dviračių maratonų varžybas?

Tartu maratone kiekvienais metais artėjama prie organizatorių nustatyto 6 tūkst. dalyvių skaičiaus limito. Lietuviai šiame maratone startavo kuomet tokios varžybos dar nevyko Lietuvoje, tad Tartu turi ilgametį įdirbį. Tačiau pažvelgus, kaip sparčiai didėja dalyvių skaičius Lietuvos kalnų dviračių maratonuose, tikrai manau, kad vieną dieną ir Lietuvoje vyks tokio masto varžybos. Juo labiau kad jau dabar Lietuvoje organizuojami maratonai yra rengiami išties aukštu lygiu, o trasų parinkimas ir parengimas varžyboms nenusileidžia didžiausiems maratonams Baltijos šalyse.

Kaip galėtum apibūdinti Lietuvos kalnų dviračių varžybas?

Tai yra ir pramoga, ir savęs išbandymas, ir kažkas naujo, ką paprasti žmonės gali išbandyti ir atrasti. Lietuvos kalnų dviračių maratonuose startuoja šimtai dviračių mėgėjų, kuriems galbūt labiau patinka ne varžytis trasoje, o tiesiog dalyvauti dviratininkų šventėje. Žinoma, savęs išbandymas ir galimybė varžytis su kitais dviratininkais turbūt labiau traukia dviračių mėgėjus. O Lietuvos kalnų dviračių maratonai tikrai nebūna nuobodūs – organizatoriai parenka įdomias trasas, kur dėl pozicijų kovojantys sportininkai gali išbandyti dviračio valdymo techniką sudėtingose atkarpose, o dviračių mėgėjai gali tiesiog mėgautis važiavimu dviračiu vaizdingose vietose.

Kodėl verta dalyvauti kalnų dviračių maratonuose?

Svarbiausia dalyvauti ir nebijoti būti nugalėtam. Juk sporte kaip ir kasdieniame gyvenime būna visko, o tokios lenktynės užgrūdina ir padaro jus stipresnius daugelyje gyvenimo atvejų. Todėl kviečiu visus išbandyti save šį sekmadienį Anykščiuose vyksiančiame paskutiniajame Lietuvos kalnų dviračių etape. Šiame maratone startuosiu ir aš, tad galėsime jėgas išbandyti kartu vienoje trasoje.

---

Šį savaitgalį, rugsėjo 25 dieną, Anykščiuose startuos paskutinis Lietuvos kalnų dviračių maratonų etapas. Maratono startas ir finišas – Niūronių hipodrome.

Renginio programa:

9:30–11:00 – registracija
10:30 – vaikų iki 10 m. registracijos pabaiga
11:00 – vaikų maratono startas
11:40 – atveriami starto koridoriai
12:00 – pagrindinio maratono startas
13:55 – viso maratono nugalėtojo finišas
15:30 – apdovanojimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius