-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Trečiąkart pralaimėjęs geriausias visų laikų bušido kovotojas Fiodoras Emeljanenko neketina trauktis iš profesionalaus ringo (video)

Bene geriausiu visų laikų mišrių kovos menų (bušido) atstovu laikomas rusas Fiodoras Emeljanenko, praėjusį savaitgalį pralaimėjęs vos trečią kartą per savo įspūdingą karjerą, nežada trauktis iš ringo.
Fiodoras Emeljanenko
Fiodoras Emeljanenko / sherdog.com nuotr.
Temos: 1 Bušido

Niu Džersyje (JAV) organizacijos „Strikeforce“ surengtame pasauliniame sunkiasvorių „Gran Prix“ turnyre MMA legenda turėjo pripažinti brazilo Antonio Silvos pranašumą. Daugybę smūgių praleidęs rusas kovą nutraukė dėl sužeidimų.

Netrukus po pralaimėjimo F.Emeljanenko pareiškė, jog ruošiasi nutraukti profesionalaus kovotojo karjerą. Vis dėlto vėliau legendinis rusas šiuos žodžius atsiėmė.

„Apie pasitraukimą pasakiau pagautas emocijų. Pasikarščiavau. Mes dar pakovosime ir, jei bus galimybė, grįšiu į „Strikeforce“ sunkiasvorių turnyrą. Esu įsitikinęs, kad galiu pasirodyti dar keliose kovose. “, - LifeSports.ru citavo F. Emeljanenko.

„Visi suklumpa, tad nieko baisaus neįvyko“ – apie F.Emeljanenko pralaimėjimą kalbėjo treneris Aleksandr'as Mičkov'as.

Vienas iš „Strikeforce“ turnyro dalyvių ir vienas iš trijų MMA kovotojų, kuriam yra pavykę įveikti F.Emeljanenko, Fabricio Werdumas teigė, kad ruso pralaimėjimą lėmė prastas pasiruošimas.

„Manau, kad Emeljanenko neturėjo tinkamų treniruočių partnerių. Jam reikėtų treniruotis JAV, kur kiekvienas žinomesnis atletas turi „savo“ salę ir daug žymių kovotojų „eina“ per tokias sales,  semdamiesi patirties iš kitų bei turėdami galimybę treniruotis pas garsius trenerius“, - sakė F.Werdumas.

Jo nuomone, Fiodorą daugelis trenerių laiko draugu, tad per treniruotes nereikalauja išsikrauti visu 120-čia procentų, kas yra būtina besiruošiant kovai.

F.Werdumas rusą įveikė praėjusių metų vasarą, taigi pralaimėdamas A.Silvai F.Emeljanenko pirmą kartą per karjerą patyrė dvi nesėkmes iš eilės. Iki tol vienintelį pralaimėjimą MMA kovose F.Emeljanenko buvo patyręs 2000-aisiais, kai turėjo pripažinti japono Tsuyoshi Kohsaka pranašumą.

Statistikos mėgėjai suskaičiavo, kad A.Silva sudavė 28 tikslius smūgius, o tai net 8 daugiau nei tai sugebėjo padaryti bet kuris kitas F.Emeljanenko varžovas.

A.Silva du kartus sėkmingai „pervedė“ kovą į parterį. Tiek pat, kiek ir Markas Colemanas ir Kevinas Randlemanas.  Brazilas bandė tris kartus užbaigti kovą skausmingais ar smaugimo veiksmais. Tiek pat, kiek ir F.Werdumas, kuriam tai pavyko.

A.Silva net šešis kartus gerino savo poziciją – tiek gynybinę, tiek puolimo. To nepavyko padaryti jokiam kitam F.Emeljanenko priešininkui.

MMA kovose 34-erių metų F.Emeljanenko yra pasiekęs 32 pergales. Vienas iš ruso įveiktų varžovų  - ir Lietuvos bušido žvaigždė Egidijus Valavičius. 2003 m. Vilniuje vykusią kovą rusas laimėjo rankos laužimu. E.Valavičius yra prisipažinęs, kad tai įsimintiniausia jo karjeros kova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius