-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 01

Universalumas: 8 metus neaplenktas irkluotojas siekia naujos olimpinės svajonės – ant dviejų ratų

Viena didžiausių pastarojo dešimtmečio irklavimo pasaulio žvaigždžių, Hamishas Bondas, akademinėje valtyje nėra pralaimėjęs aštuonerius metus. Po partnerio pasitraukimo irklavimo legenda nusprendė ieškoti naujų iššūkių ir persėdo ant dviračio, kur iškart šovė į viršūnę.
Hamishas Bondas
Hamishas Bondas / worldrowing.com nuotr.

Neįveikiami

31-erių H.Bondo ir 34-erių Erico Murray'aus pavienio irklo įgula laimėjo dviejų pastarųjų olimpinių žaidynių Londone ir Rio de Žaneire aukso medalius.

Po 2008 metų olimpiados Pekine, kur 2007 metų pasaulio čempionė, Naujosios Zelandijos keturvietė pavienio irklo įgula, nepateko į A finalą, H.Bondas ir E.Murray'us nusprendė persėsti į dvivietę, ir tai buvo geriausias jų gyvenimo sprendimas.

Nuo 2009 metų vasarą vykusio pasaulio taurės II etapo Berlyne iki 2016 metų rugpjūtį finišavusio Rio olimpinio finalo ši irkluotojų įgula laimėjo absoliučiai visas svarbiausias tarptautines varžybas – 16 pasaulio taurės etapų, 7 pasaulio čempionatus ir 2 olimpines žaidynes. 25 pergalės iš eilės.

Šis duetas ne kartą rinktas geriausiais Naujosios Zelandijos sportininkais, o irklavimo pasaulyje jau seniai užsitarnavo legendų statusą. Tačiau H.Bondas jau pradėjo naują sporto Odisėją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ericas Murray'us ir Hamishas Bondas triumfuoja Rio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ericas Murray'us ir Hamishas Bondas triumfuoja Rio

Dviratis

Po triumfo Rio E.Murray'us pranešė, kad nori pailsėti nuo irklavimo ir daro bent jau vienerių metų pertrauką. H.Bondui neliko nieko kito, kaip irgi padėti irklus ir ieškoti naujos veiklos.

Jam visada patiko dviračiai, o pirmose varžybose dalyvavo dar 2009 metais. Vis dėlto dabar H.Bondas nusprendė dviračių sporto imtis rimčiau.

Neseniai pasibaigusio Okeanijos plento dviračių čempionato bendroje įskaitoje H.Bondas užėmė trečiąją vietą, aplenkdamas visus Naujosios Zelandijos dviratininkus. 2016 metų šalies čempioną jis aplenkė pusantros minutės, o 2017-ųjų šalies čempioną – daugiau nei dviem su puse.

Naujosios Zelandijos gyventojas nusprendė išmėginti jėgas su rimtesniais konkurentais ir netrukus patrauks į Didžiąją Britaniją, kur visą vasarą dalyvaus įvairiose dviračių sporto varžybose Europoje.

„Kai tik atvės orai, trauksiu į Jungtinę Karalystę ir Europą, kad įgaučiau daugiau patirties. JK yra tikra dviračių sporto tvirtovė, tad kuo labiau ten įsitrauksiu, tuo greičiau galėsiu suprasti, ar galiu varžytis su aukščiausios klasės dviratininkais“, – stuff.co.nz sakė H.Bondas.

Po Rio žaidynių atletas numetė apie 10 kg svorio ir dabar sveria 80 kg – dviračių sporte nėra reikalo turėti itin daug raumenų viršutinėje kūno dalyje, ko reikia irkluotojams.

Per ateinančią vasarą Europoje naujai iškeptas dviratininkas nori apsispręsti – ar Tokijo žaidynėse jis dalyvaus kaip irkluotojas, ar kaip dviratininkas.

„Mano tikslas yra Tokijo olimpiada. Per ketverius metus pakeisti sporto šaką yra labai ambicingas tikslas, tačiau aš noriu siekti aukštumų. Esu nusprendęs, kiek laiko sau duosiu, ir jeigu jausiu, kad neprogresuoju, kad nesu tokiame lygyje, kuriame norėčiau būti – galvos į sieną nedaužysiu.

Mano tikslas yra būti Tokijuje ir būti ten konkurencingu, nesvarbu – ant dviračio ar valtyje. Taigi aš turiu nedaug laiko apsispręsti“, – interviu portalui cyclist.co.uk sakė H.Bondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius