Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 22

Už pergalę prieš rusus – ordinai, stadionai ir rūmai Gruzijos regbininkams

Gruzijos regbio rinktinės žaidėjai po Europos Nacijų taurės rungtynių prieš Rusiją galėjo džiaugtis ne tik užtikrinta pergale 36:8 (22:5), bet ir šalies prezidento įteiktais ordinais bei kitais prizais.
Regbio žaidėjas
Regbio žaidėjas / Photos.com nuotr.

Po pergalės prieš rusus Gruzija užsitikrino pirmąją vietą Europos regbio nacijų turnyre. Gruzinai kartu su antrąją vietą turnyre užėmusia Rusija iškovojo tiesioginį kelialapį į 2011 metų pasaulio čempionatą Naujoje Zelandijoje.

Trečiąją vietą Nacijų taurės turnyre iškovojo Rumunija. Būtent su rumunais dėl kelialapio į planetos pirmenybes gali susikauti Lietuvos regbio rinktinė. Tačiau prieš tai lietuviams gegužės 6 dieną namuose reikės įveikti grėsmingą Ukrainos rinktinę.

Gruzijos ir Rusijos mačas dėl sudėtingų tarpvalstybinių santykių vyko neutralioje Turkijos Trabzono aikštėje. Tiesa, „neutralia“ ją buvo sunku pavadinti. Į Turkiją atvyko 5 tūkstančiai gruzinų, audringai palaikiusių saviškius. Tribūnose buvo Gruzijos parlamento pirmininkas, kiti aukšti politikai. Rusijos himnas buvo nušvilptas, o Gruzijos atliko specialiai pakviesta dainininkė.

Beje, rungtynėse Trabzone nežaidė nė vienas iš keturių Rusijos rinktinėje esančių „natūralizuotų“ gruzinų. Rusijos komandos treneriai teigia, kad šie žaidėjai traumuoti. Tačiau Lietuvos regbio federacijos šaltinių teigimu, minėti gruzinai yra pažadėję niekada nežaisti prieš savo gimtąją šalį.
Gruzija yra užkerėtas priešininkas rusams. Iš 17 tarpusavio rungtynių rusai laimėjo vos vienas – dar 1993 metais.

Už šią pergalę prieš rusus Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis regbininkams skyrė Garbės ordinus bei pažadėjo pinigines premijas. Be to, prezidentas pasirašė naują regbio vystymo programą ir nurodė pagreitinti naujų regbio stadionų Tbilisyje, Kutaisyje, Potyje ir Batumyje statybą. Taip pat Tbilisyje ketinama pastatyti Regbio rūmus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius