Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 16

Vaida Žūsinaitė ir Ieva Serapinaitė tapo Lietuvos kariuomenės savanorėmis

LTeam merginos – Lietuvos kariuomenėje. Tokiomis naujienomis savaitę pasitinka Lietuvos olimpinės rinktinės Facebook paskyra. Šeštadienį lengvaatletė Vaida Žūsinaitė ir penkiakovininkė Ieva Serapinaitė tapo Lietuvos kariuomenės savanorėmis.
Vaida Žūsinaitė ir Ieva Serapinaitė
Vaida Žūsinaitė ir Ieva Serapinaitė / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Noriu ne tik garsinti, bet ir ginti Lietuvą,“ – sako olimpietė maratono bėgikė V.Žūsinaitė.

Tris savaites trukusiuose baziniuose mokymuose merginos sėmėsi maskuotės, šaudymo, apkasų kasimo, atstumų nustatymo, orientavimosi vietovėje, taktikos pagrindų. Tapusios karėmis savanorėmis, sportinę aprangą olimpietės į karinę uniformą iškeis bent dešimt savaitgalių metuose.

„Tapau savanore, perlipau save sunkiose akimirkose ir jaučiuosi dar labiau sustiprėjusi psichologiškai, pasiruošusi bet kada išeiti iš savo komforto zonos ir ginti Lietuvą.

Labiausiai įstrigo naktinės pratybos, kai tamsoje vien su žemėlapiu ir kompasu turėjome orientuotis nežinomoje vietoje, klampoti per pelkes. Neįprasta buvo ir miegoti miške po savo pačios pastatyta palapinsiauste su ginklu,“ – įspūdžius iš mokymų pasakoja V.Žūsinaitė.

„Šie mokymai privertė mane išeiti iš komforto zonos pradedant nuo režimo laikymosi, baigiant gyvenimu miške. Išmokau daug naujų dalykų, kurie pravers tiek gyvenime, tiek sporte. Sunkiausia buvo tempti 25-30kg sveriančią kuprinę per pelkes, o visa kitą buvo tikrai įveikiama.

Visuomet stebėjau, kaip sportininkai derina savo sporto karjerą su pareiga tarnauti Lietuvai. Nusprendžiau pati tai pabandyti ir Lietuvai atstovauti ne tik sporto srityje. Be to, kiekvienais metais vyksta pasaulio kariškių čempionatai, kuriuose nuo šiol turėsiu galimybę išbandyti savo jėgas,“ – pasakoja penkiakovininkė I.Serapinaitė.

Lietuvos kariuomenės savanoriais taip pat yra penkiakovininkai Justinas Kinderis, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, lengvaatletė Remalda Kergytė, imtynininkai Danutė Domikaitytė, Kristupas Šleiva, Matas Knystautas, biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė, Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis ir kiti.

LTeam yra olimpinė Lietuvos rinktinė. Tai didžiausia Lietuvos komanda, vienijanti stipriausius šalies sportininkus, iš viso – apie 300 atletų.

Olimpinę Lietuvos rinktinę simbolizuoja LTeam ženklas – ąžuolo lapas. Tai tautos vienybės, stiprumo, patriotiškumo simbolis. LTeam – visos Lietuvos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius