-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 02

Valdemaras Venckaitis ir Aleksandras Kazakevičius laimėjo imtynių turnyrą Prancūzijoje

Pergalingu akordu baigėsi Grand Prix serijos imtynių turnyras Prancūzijoje. Sekmadienį Paryžiuje vykusiose graikų-romėnų imtynių stiliaus varžybose triumfavo du mūsų šalies atletai – Aleksandras Kazakevičius (85 kg) ir Valdemaras Venckaitis (75 kg).
Aleksandras Kazakevičius
Aleksandras Kazakevičius / imtynes.lt nuotr.

Po atrankos į Londono olimpines žaidynes V.Venckaitis buvo pasinėręs į pedagoginę veiklą ir dingęs iš viešojo sporto gyvenimo, tris metus nesikovė rimtose imtynių kovose. 

Kaip rašo imtynes.lt, lūžis įvyko, kai V.Venckaitis dalyvavo pasaulio kariškių čempionate JAV. Be to, sportininką įkvėpė jaunesniojo brolio Edgaro (pasaulio čempionato bronzos medalininkas) sėkmė.

Visos Aleksandro pergalės, iškovotos Paryžiaus „Roberto Charpentiero“ sporto rūmuose buvo „darbinės“. Savo varžovus vilnietis įveikė sumanių taktinių manevrų dėka, todėl peršasi išvada, kad Aleksandras vis labiau adaptuojasi naujame svoryje.

„Suvirpėjo širdis, kai internete pamačiau brolį ant menčių guldantį pasaulio čempioną. Pagalvojau, kad nuo imtynių juk niekur nepabėgau, kiekvieną dieną salėje dirbu su vaikais, o vakare dar sparingai su suaugusiais. Žinoma, kvėpavimas jau nebe tas, trečią kovą sunkiai beištraukčiau, bet įgūdžiai liko, kodėl nepamėginus? Kraują dar labiau pakaitino iškovota pasaulio kariškių bronza. Pagalvojau, kad niekam nesakiau, jog varžyboms amen“, – garsiai svarstė atletas.

Palankios aplinkybės taip pat kurstė V.Venckaičio pasiryžimą sugrįžti į didįjį sportą. Pagrindinis jo oponentas Aleksandras Kazakevičius „paleido“ svorį ir perėjo į sunkesnių atletų gvardiją, o jis pats idealiai atitinka 75 kilogramus sveriančio imtynininko reikalavimus – nei priaugti reiks, nei kankintis deginant kilogramus teks.

Būtų neteisinga nepasakyti, kad Paryžiuje Valdemaro varžovai buvo ne stambaus kalibro pergalių medžiotojai, o, geriausiu atveju, Europos ir pasaulio čempionatų antrojo dešimtuko prieigose savo laimės valandos tykantys varovai.

Aleksandrui Kazakevičiui burtų valia į pogrupį sukrito akivaizdžiai galingesnė kompanija: neparankus legendinio Estijos trenerio Heinno Poelustes auklėtinis Alo Toomas, sunkiai prognozuojamas, visuomet įgnybti galintis čekas Artūras Omarovas ir neeilinis lenkų tandemas. Tadeuszas Michalikas prieš pusmetį užėmė penktą vietą pasaulio čempionate, o Paryžiaus turnyro finale nugalėtas Damianas Janikowskis savo kolekcijoje turi  trijų pagrindinių varžybų – Europos ir pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių – trofėjus.

Valdo Malinausko (imtynes.lt) nuotr./Valdemaras Venckaitis
Valdo Malinausko (imtynes.lt) nuotr./Valdemaras Venckaitis

Visos Aleksandro pergalės, iškovotos Paryžiaus „Roberto Charpentiero“ sporto rūmuose buvo „darbinės“. Savo varžovus vilnietis įveikė sumanių taktinių manevrų dėka, todėl peršasi išvada, kad Aleksandras vis labiau adaptuojasi naujame svoryje.

Sėkmingos kovos Paryžiuje yra savotiškas žemas startas skuodžiant link pagrindinio šių metų tikslo – pasaulio imtynių čempionato. Ant nosies virtinė varžybų, o rudenį pasaulio linksmybių ir pagundų sostinėje Las Vegase paaiškės ne tik čempionai ir prizininkai, bet ir pirmieji kelialapių į Rio savininkai.

Statistika:

Valdemaras Venckaitis

Kvalifikacija – Martinas Szabo (Vengrija), „švari“ pergalė mentėmis per 3 min 22 sek;
Ketvirtfinalis – Juanas Jose Ruizas (Ispanija), pergalė aiškia persvara 9:0 per 3 min 32 sek;
Pusfinalis  – Ziedas Aiast Ougramas (Marokas), 2:2 (pergalę lėmė papildomi rodikliai);
Finalas – Petras Novakas (Čekija), 8:3.

Aleksandras Kazakevičius

Kvalifikacija – Alo Toomas (Estija), 3:0;
Ketvirtfinalis – Arturas Omarovas (Čekija), 1:0;
Pusfinalis – Tadeuszas Michalikas (Lenkija), 2:1;
Finalas – Damianas Janikowskis (Lenkija), 3:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius