2015 02 10

Valdui Adamkui – pasaulio lietuvių sporto ambasadoriaus vardas

Lietuvos olimpinė akademija ir Pasaulio lietuvių sporto asociacija prezidentui Valdui Adamkui antradienį iškilmingai suteiks Pasaulio lietuvių sporto ambasadoriaus vardą.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Valdas Adamkus

Garbės diplomas ir prizas už aktyvią, nuoširdžią ir nenuilstamą veiklą, išskirtinius diplomatinius nuopelnus Lietuvos sportui ir tautiečių sportininkų populiarinimą pasaulyje prezidentui V. Adamkui bus įteiktas 14 valandą Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Senato posėdžių salėje (Studentų g. 39, Vilnius). Prezidentas mielai sutiko priimti šį apdovanojimą.

V. Adamkus buvo ne tik perspektyvus sportininkas, garsinęs Lietuvos vardą 1948 m. per Europos pavergtųjų tautų olimpiadą Niurnberge, kur pelnė du aukso ir du sidabro medalius, bet ir vienas iš organizatorių, Vakarų Vokietijoje 1947 m. įkūręs Vyriausiąjį fizinio auklėjimo ir sporto komitetą, vienijusį Vokietijoje įsikūrusius lietuvių sporto klubus ir fizinio auklėjimo pedagogus.

Persikėlęs gyventi į JAV V.Adamkus prisidėjo prie Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo sporto sąjungos kūrimo ir Pasaulio lietuvių sporto žaidynių organizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius