Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 15

Valentino dieną – įspūdingi žirgų šuoliai per barjerus (nuotraukos)

Lietuvos žirginio sporto sąjunga (LŽSS) prasidedant naujam sezonui ketina atgaivinti šią vis populiarėjančią sporto šaką. Šv.Valentino dieną Vilniaus žirgyne surengtose Lietuvos žiemos konkūrų čempionato antro etapo varžybose žiūrovai galėjo gėrėtis net 156 duetų pasirodymais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka. / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

„Į varžybas Vilniaus žirgyne visada duetų susirenka daugiau nei žada. Tai jau tapo beveik tradicija“, – džiaugėsi tokiu dalyvių skaičiumi Vilniaus žirgyno direktorius Stasys Svetlauskas. 1971 metais pastatytame manieže netoli Vilniaus esančiame Riešės kaime anksčiau vykdavo beveik 40 varžybų per metus. Dabar žirgynas tuo pasigirti negali.

Paklaustas, kiek šiuo metu Vilniaus žirgyne laikoma augintinių, S.Svetlauskas nusijuokė: „Jeigu skaičiuosime su Valentino dieną gimusiais trim kumeliukais – 345. Ir dar 30 privačių žirgų.“ Senos tradicijos duoda savo vaisių – jau ketveri metai iš eilės Vilniaus žirgyno augintiniai tampa Lietuvos čempionais.

Savo pajėgumą jie įrodė ir sekmadienį. Konkūrų suaugusiųjų žirgų grupėje nepralenkiamas buvo Stasys Jasas, startavęs su dviem Vilniaus žirgyno ristūnais Luitu ir Grantu. Pastarieji duetai užėmė pirmą ir antrą vietas iš 44. Trečias etapas vasario 16 dieną taip pat vyks Vilniaus žirgyne.

Siekdami atgaivinti žirgų sportą visoje šalyje LŽSS nariai ėmėsi permainų. „Keletą pastarųjų metų buvo daug pokyčių struktūroje, dažnai keitėsi prezidentai. Chaotiškai vyko varžybos, buvo susiskaldymų, – sakė LŽSS Valdybos narys Laimondas Skėrys. – Todėl šiai smetais dedame dideles viltis į naująjį prezidentą R.Statulevičių. Tikime, kad jam pavyks suvienyti visas penkias LŽSS disciplinas bendram tikslui.“

Lietuvoje yra penkios žirginio sporto šakos: konkūrai, dailusis jojimas, trikovė, ištvermės jojimas ir važnyčiojimas. Iš jų olimpinės yra trys – konkūrai (šokimas aikštėje per verčiamas kliūtis ar kliūčių sistemas), dailusis jojimas (jojimas aikštėje pagal schemą, atliekant įvairaus sudėtingumo elementus) ir trikovė (dailusis jojimas, krosas, konkūrai). 

2010 m. Lietuvos žiemos konkūrų čempionato antro etapo nugalėtojai
 RaitelisŽirgasKlubas
Atvira klasėNerijus ŠipailaDio 
Poni klasės žirgaiVilius RadzevičiusAvangardas 
JaunučiaiKristupas PetraitisSilvanos„Audruvis“
Mėgėjų kategorija I grupėErlandas MikėnasAtas„Vedauta“
Jauniai Matas PetraitisLordano„Audruvis“
4-5-mečiai žirgaiŽydrūnas GarbenisLacontes 
Mėgėjų kategorija II grupėErlandas MikėnasAtas„Vedauta“
SuaugusiųjųStasys JasasLuitas„Vilniaus žirgynas“
Šešiamečiai žirgaiBenas GutkauskasInesta„Miražas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius