Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 30

Vazgaikiemyje Lietuvos konkūrų čempionate raiteliai varžysis dėl 30 tūkst. eurų

​​​​​​​Vazgaikiemyje prasideda keturias dienas truksiančios didžiausios nacionalinės žirgų sporto varžybos – atviras Lietuvos konkūrų čempionatas. Jame rungsis pajėgiausi profesionalai ir mėgėjai, o nugalėtojų lauks 30 tūkst. eurų siekiantis piniginis prizas.
 Jau 18-ą kartą rengiamame čempionate bus išaiškinti 12 grupių 2022 metų konkūrų čempionai.
Jau 18-ą kartą rengiamame čempionate bus išaiškinti 12 grupių 2022 metų konkūrų čempionai. / A.Totorytės nuotr.

Žirgų sporto mylėtojams skirtas renginys vyks birželio 30 – liepos 3 dienomis „Harmony Park“ bazėje Vazgaikiemyje, Prienų raj. Jau 18-ą kartą rengiamame čempionate bus išaiškinti 12 grupių 2022 metų konkūrų čempionai.

Čempionato metu taip pat vyks pagrindinės Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) rėmėjos – tarptautinės investicinės VMG grupės – taurė. Jos prizinis fondas siekia 10 tūkst., bendras – 30 tūkst. eurų.

Pasak LŽSF prezidento, investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko, kasmet auga ne tik mūsų šalies žirgų sporto pasiekimai, bet ir žiūrovų susidomėjimas šia sporto šaka.

„Praėję metai Lietuvos žirgų sportui buvo itin aktyvūs. Suorganizuotas rekordinis nacionalinių ir tarptautinių varžybų skaičius, rekordiškai daug mūsų šalies sportininkų dalyvavo pasaulio ir Europos čempionatuose. Gerėja ne tik žirgų sporto rezultatai, bet ir nuolat auga jaunųjų raitelių gretos. Šį, pagreitį jau įgaunantį sezoną, planuojame dar ryškesnį“, – sakė S.Paulauskas.

Jam pritaria ir kito rėmėjo, teisės firmos „Sorainen“ partnerė Aušra Mudėnaitė. Anot jos, vis daugiau rėmėjų mato prasmę prisidėti prie žirgų sporto vystymo Lietuvoje.

„Tai ne tik įspūdingas renginys žiūrovams, bet ir investicija į talentus ir būsimus čempionus, kurie ateityje garsins Lietuvos vardą pasaulyje. Tikime, kad pritraukdama vis didesnę paramą ir palaikymą, ši ypatingai graži sporto šaka mūsų šalyje išaugs iki olimpinio lygio“, – pažymėjo A.Mudėnaitė.

Atvirame Lietuvos konkūrų čempionate vyks poni klasės žirgų, jaunų žirgų, vaikų, jaunių, jaunimo, suaugusiųjų ir atviros klasės konkūrai. Raiteliai ir žirgai varžysis skirtingose amžiaus kategorijų grupėse ir klasėse, kuriose vyks kova dėl 12 medalių komplektų.

Generalinė LŽSF sekretorė Gintarė Šakytė teigė, kad žiūrovų, kurie bent kartą dalyvavo atvirame Lietuvos konkūrų čempionate, raginti atvykti antrąkart nereikia.

„Tačiau tie, kas dar nėra dalyvavę svarbiausiame šalies žirgų sporto įvykyje, neturėtų šios progos praleisti. Šiemet paruošėme išskirtinę programą, todėl žiūrovams pažadame įspūdingą reginį“, – tikino G.Šakytė.

Anot jos, žiūrovus turėtų sudominti pertraukų metu vyksiantys pasirodymai su žirgais, penktadienį popietę – azartiškas komandinis konkūras, šeštadienį nuo 19 val. – šou klasės konkūras „Jump & Drive“. Šeštadienį ir sekmadienį nuo 12 val. vaikų lauks įvairios pramogos ir Poni žirgeliai, o 13 val. suplanuota speciali edukacinė programa.

Pagrindinis čempionato konkūras, kurio metu paaiškės šių metų Lietuvos čempionas ir VMG grupės taurės nugalėtojas, vyks sekmadienį, 16 val.

Varžybų programa kasdien prasidės nuo 8 val. ir truks iki vakaro.

Suprasti akimirksniu

  • LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) narys, pripažintas kaip vienintelis žirgų sporto valdžios organas Lietuvoje.
  • LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirgų sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirgų sporto varžybų taisykles. Taip pat LŽSF nustato žirgų sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.

Čempionato programa: https://bit.ly/3OtuGXq

Tikslūs kiekvieno konkūro laikai dieną prieš bus skelbiami čia: https://bit.ly/3I49xkq

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius