-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 14

„Velomaratonui“ – vaikų ir Svaro kurti marškinėliai

Rugpjūčio 25 d. Vilniuje vyksiančiame Velomaratone’2012 dalyvaus ir vaikai, lankantys visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrą „Duok ranką“, taip pat augantys Paparčių Šv. Juozapo vaikų globos namuose.
Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Gabrielius Liaudanskas-Svaras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Velomaratono startui vaikai suskubo ruoštis iš anksto – jie ne tik pasikeisdami treniruojasi keliais turimais dviračiais, bet ir patys kuria specialius marškinėlius. Kūrybinėse varžybų marškinėlių dekoravimo dirbtuvėse vaikams talkina aktyviai prie įvairių socialinių projektų prisidedantis atlikėjas Gabrielius Liaudanskas – Svaras.

Street Art (liet. – Gatvės menas) stiliumi dekoruojami vaikų marškinėliai taps ne vien vaikų komandos apranga. Pagrindiniu šūkiu „Rytojui rekia nedaug“ vaikų ir Svaro išpiešti, jie simboliškai atspindės pačios organizacijos „Gelbėkit vaikus“ pamatinį principą, kuriuo vadovaujamasi vykdant bet kurį iš vystomų projektų dėmesio ir pagalbos reikalingiems vaikams. Kaip ir to paties pavadinimo „G&G Sindikato“ daina, „Rytojui reikia nedaug“ išreiškia panašią mintį – tam, kad sau ir šalia esančiam būtų lengviau, tereikia „tik trupučio širdies“. Todėl be progos vaikams sudalyvauti sportiniame renginyje ir pabūti kitokioje nei kasdien išgyvenamoje aplinkoje, „Gelbėkit vaikus“ ir Gabrielius Liaudanskas – Svaras „Velomaratono‘2012“ dalyviams ir svečiams taip pat primena apie pagalbos teikimo paprastumą.

Pagalbos vaikams, kurie ateina į vaikų dienos centrus iš socialinės rizikos šeimų arba yra nuo jų jau atskirti ir gyvena vaikų globos namuose, paprastumas susideda iš mažų dalykų: dėmesio, šilumos, patiekto šilto maisto, apkabinimo verkiant, pagalbos ruošiant namų darbus ir mokant naujų dalykų, bendro žaidimo arba važiavimo dviračiu – viso to, ką vaikui gali suteikti kiekvienas mūsų. Lygiai taip po mažą laiko ir galimybių dalį iš pagalbą teikiančiųjų jie gauna ruošdamiesi ir „Velomaratonui‘12“: Svaras dovanoja savo laiką vaikams patiems kuriant savo talismanus – marškinėlius, bei palaikant juos starto dieną, o bendrovė „Velotakas“ renginio metu neatlygintinai aprūpina vaikus dviračiais bei šalmais, kad dalyvavimas išvis būtų galimas.

Šiuo metu organizacija „Gelbėkit vaikus“ kuruoja 30 vaikų dienos centrų Lietuvoje, į kuriuos iš viso kiekvieną dieną ateina per 750 vaikų iš socialinės rizikos arba itin vargingai gyvenančių šeimų. Tai yra savotiškos paskutinės stotelės, kuriose stabtelint vaikai dar turi galimybių nepatekti į globos institucijas. Skaičiuojama, kad dabar Lietuvoje tokių vaikų iš viso yra apie 20 tūkst. Vaikų dienos centruose mažieji įprastai gauna tai, ko jiems trūksta šeimose, kuriose auga: maitinimą, turiningą laisvalaikį, pagalbą mokantis, nuoširdų palaikymą ir užuojautą, rūpinimąsi ugdymu ir sveikatos priežiūra, psichologines konsultacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius