-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 03

Vėzdu pavaldiniams pamojavęs Rusijos šiuolaikinės penkiakovės vadovas su viltimi žiūri į Donatą Rimšaitę

Fiasko Londono olimpiadoje patyrę rusų penkiakovininkai supykdė Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (FSPR) prezidentą Viačeslavą Aminovą. Šis pradėjo rinktinių pertvarkymą ir didžiausia Rusijos moterų šiuolaikinės penkiakovės viltimi įvardijo buvusią Lietuvos sportininkę Donatą Rimšaitę.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Po to, kai favoritais laikyti rusų penkiakovininkai neiškovojo nė vieno apdovanojimo 2012 metų Londono olimpiadoje, FSPR vadovas ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugas milijonierius V.Aminovas įširdo. Dalį  savo vadovaujamos Federacijos vadovybės jis atleido, o nesėkmę patyrusios vyrų rinktinės trenerį pasiuntė treniruoti moterų ekipą.

„Kai kurie federacijos žmonės nesusidorojo su pareigomis ir nesugebėjo pasiekti reikalaujamų rezultatų. Tai galima pasakyti ir apie federacijos vadovus, ir apie trenerius. Rinktinės vadovas bendriems reikalams yra atleistas. Neliko ir moterų rinktinės stratego – Aleksejus Haplanovas yra legendinis treneris, tačiau jis sugriovė visą moterų penkiakovę Rusijoje. Taip pat neliko Federacijos vykdomojo komiteto ir trenerių tarybos – buvo įkurta prezidiumo ekspertų tarybą“, – vardijo pakeitimus V. Aminovas.

Jis pranešė, jog vyrų rinktinės trenerio postą nutarė skirti 2004 metų ir 2008-ųjų olimpiadų laimėtojui Andrejui Moisejevui, o moterų rinktinę treniruos buvęs vyrų rinktinės vedlys Andrejus Tropinas.

„A.Tropinas nesugebėjo sportininkų parengti pagrindiniams metų startams, tačiau jis sukūrė tą stiprią vyrų rinktinę ir jo patirtis padės jam tą patį padaryti su moterų ekipa. Juo labiau kad šioje rinktinėje bus į ką atsiremti – vieną iš pasaulio lyderių Donatą Rimšaitę“, – kalbėjo FSPR vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius