-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 28

VHC „Šviesa“ pradeda naują sezoną. Ar pavyks pasiekti aukščiausius tikslus?

Vilniaus VHC „Šviesos“ komanda pasiruošimą artėjančiam sezonui pradėjo anksčiau nei įprastai – stovykla Vilniuje liepos 13 dieną.
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai
Vilniaus „Šviesos“ rankininkai / rankinis.lt nuotr.

Ankstyvą pasiruošimą naujam sezonui lėmė kovo mėnesį paskelbtas Lietuvoje karantinas.

Praeito sezono Lietuvos čempionatas buvo nutrauktas federacijos sprendimu neskelbiant nugalėtojo, tuo metu „Šviesos“ komanda buvo antroje turnyrinės lentelės vietoje ir vieni favoritų laimėti Lietuvos rankinio lygą.

Iki rugpjūčio 1 dienos komanda sportavo po du kartus per dieną, rytais stiprino save reabilitacinio pobūdžio treniruotėse ir fitneso salėje, o vakarais ugdydavo fizinę ištvermę stadione. Rugpjūtį rankininkai sugrįžo į aikštelę ir sudalyvavo dviejuose tarptautiniuose turnyruose Klaipėdoje ir Polvoje (Estija) bei sužaidė aštuonerias draugiškas rungtynes.

Rugpjūčio 29 dieną prasideda naujas rankinio sezonas LRF Supertaurės finalo rungtynėmis su Klaipėdos RK „Dragūnu“. Pastarieji – šio trofėjaus savininkai, tuo tarpu Vilniaus klubas dėl Supertaurės kovos pirmą kartą.

„Šviesos“ rankininkams šis iššūkis bus tik apšilimas prieš sezono metu laukiančias didesnes užduotis: vilniečiai žais Lietuvoje rankinio lygoje, Baltijos rankinio lygoje, Lietuvos taurės ir Europos taurės varžybose. Komandos branduolys nepakitęs, tad ir tikslai keliami aukšti, o apie tai ir kitus sezono aspektus kalbėjome su komandos kapitonu Karoliu Antanavičiumi ir pagrindiniu centro pozicijos žaidėju Karoliu Bliuvu.

Tikslai – tik aukščiausios vietos

„Šviesos“ kapitonas ir komandos lyderis K.Antanavičius tiki komandos sėkme ir įdirbiu: „Mūsų komandos stiprybė – vienybė. Pagrindinių žaidėjų branduolys nesikeičiau jau ne pirmą sezoną, todėl turime gerą tarpusavio supratimą, taip pat tarp žaidėjų vyrauja gera atmosfera. Sezoną laikyčiau geru, jeigu pavyktų laimėti Lietuvos rankinio lygą (šiemet dalyvaus septynios komandos) ir LRF taurę, Baltijos lygoje patekti tarp keturių stipriausių komandų, o Europos taurėje prasimušti į Top-16 etapą.“ Tuo tarpu K.Bliuvas mano, kad šį sezoną visai realu kovoti dėl čempionų vardo ir Baltijos lygoje.

"Šviesos" klubo nuotr./Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradeda naują sezoną.
"Šviesos" klubo nuotr./Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradeda naują sezoną.

Abu žaidėjai sutaria, kad tikrai yra tobulintinų vietų. Pasak kapitono dar reikia atgauti žaidybinį ritmą po tokios ilgos pertraukos. „Turime tobulinti taktinį pasirengimą, susižaidimo planą, nes grįžę po karantino dar kartais sunkiai susikalbam vienas su kitu aikštelėje, trūksta tarpusavio supratimo“, – kapitonui pritarė K.Bliuvas. Kita komandos problema – traumuoti žaidėjai. Šiuo metu kelio kryžminių raiščių traumas gydosi centro pozicijos žaidėjas Karolis Antonovičius ir linijos žaidėjas Matas Mecelica, taip pat riešo traumos dar iki galo neišsigydė gynybos ramstis Ignas Jonuška, neseniai traumą patyrė ir Rytis Paškevičius.

Naujas Baltijos lygos formatas turi ir privalumų, ir trūkumų

Šį sezoną Baltijos šalių rankinio lygoje – nemažai pakitimų. Lietuvos, Latvijos ir Estijos rankinio federacijos ėmėsi iniciatyvos organizuoti kito formato čempionatą, kuriame dalyvaus po keturias geriausias šių šalių komandas. Taip pat komandos nebus skirstomos į dvi grupes, visos žais tarpusavyje dviejų ratų sistema.

K.Antanavičius šioje situacijoje įžvelgia ir gerąją pusę: „Anksčiau žaisdavome, kad pasisemtumėme patirties su aukšto meistriškumo varžovais, šįkart bus galima rimtai kovoti dėl prizinių vietų ir siekti aukštesnių rezultatų.“

Į situaciją iš kitos pusės pažvelgė K.Bliuvas, kuris mato tokio formato varžybų ir trūkumus, ir privalumus: „iš vienos pusės neliks išties pajėgių komandų („SKA Minsk“, Zaporožės „ZTR“, Rihimakio „Cocks“), o jas pakeis vidutiniško pajėgumo klubai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Iš kitos pusės į varžybas galės daugiau įsilieti jaunimas, bus galima eksperimentuoti, išbandyti naujus dalykus, bet tai nereiškia, kad laukia lengvas pasivaikščiojimas. Nors komandų pavadinimai nebus tokie skambūs, bet vis tiek su kiekvienu varžovu reikės žaisti atsakingai.“

"Šviesos" klubo nuotr./Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradeda naują sezoną.
"Šviesos" klubo nuotr./Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradeda naują sezoną.

Komandos jaunas amžius – ne problema

Šį sezoną „Šviesos“ komanda bus jauniausia komanda Baltijos lygoje ir viena jauniausių Lietuvoje (amžiaus vidurkis: 23,6 metų). Tai neturėtų tapti kliūtimi siekti aukščiausių rezultatų, nes klube puikiai dera patirtis su jaunystės energija. Į tai dėmesį atkreipė K.Bliuvas. „Nors „ant popieriaus“ esame jauni, bet turime žaidėjų su didele patirtimi – rinktinės senbuvį Valdą Drabavičių, taip pat nepaisant savo jauno amžiaus jau į rinktinę kviečiamą Karolį Antanavičių, kiti pasižymėję jaunimo rinktinėse. Mes savęs tikrai nelaikome nepatyrusia komanda“, - sakė K.Bliuvas.

Įdomu, kad už įvairaus amžiaus jaunimo ar vyrų rinktinę yra žaidę net vienuolika Vilniaus komandos rankininkų, tad jų patirtis bus vertinga viso sezono metu.

"Šviesos" klubo nuotr./Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradeda naują sezoną.
"Šviesos" klubo nuotr./Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradeda naują sezoną.

Sezono pradžia jau šį šeštadienį

Rankinio sezonas startuos rugpjūčio 29 dieną 17 val. LRF Supertaurės varžybomis Vilniaus sporto mokykloje „Tauras“, esančioje Žygio g. 46.

Iškart po jų „Šviesos“ komanda neturės laiko atsipūsti, kadangi jau kitą savaitę prasidės Baltijos lygos varžybos susitikimais prieš pajėgias Lietuvos komandas – Kauno RK „Granitą“ ir Klaipėdos RK „Dragūną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius