Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 07

Vidury žiemos Kaune – tinklinis ir kitos paplūdimio pramogos ant karšto smėlio

Gera žinia visiems paplūdimio pramogų žiemą ištroškusiems sporto entuziastams. Sausio 7 d., 17 val. pačiame Kauno centre, netoli prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, duris atveria pirmoji mieste uždara smėlio arena „Rio“ (Kaunakiemio g. 5). Joje – net trys olimpinius reikalavimus atitinkančios paplūdimio tinklinio aikštės, lengvai pritaikomos paplūdimio futbolui ar badmintonui.
Smėlio arena „Rio“
Smėlio arena „Rio“ / „Rio“ nuotr.

Simboliškai pirmąjį kamuolio padavimą atliks ryškiausios Lietuvos paplūdimio tinklinio žvaigždės, pernai tapusios Pasaulio jaunimo čempionėmis – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Po oficialiosios atidarymo dalies, kurioje dalyvaus miesto valdžios, šou pasaulio, sporto bendruomenės atstovai, vyks parodomasis profesionalų ir mėgėjų turnyras.

„Klimatas Lietuvoje nepalankus paplūdimio tinkliniui. Juo ir kitomis paplūdimio pramogomis galima mėgautis labai trumpai – tik vasarą, o ir visos tam tinkančios vietos dažniausiai būna užimtos. Todėl su bendraminčiais ir nusprendėme užpildyti šią spragą“, – pasakojo uždaros smėlio arenos „Rio“ direktorius Linas Matulaitis.

10 metrų aukščio ir 1200 kv. metrų ploto metaliniame angare įrengtos šildomos grindys, todėl smėlio temperatūra net šalčiausią žiemos dieną siekia virš 30 laipsnių šilumos. Smėlį į areną vežė 30 sunkvežimių, jo sluoksnis – 35 cm. Smėlis nuolat valomas, dezinfekuojamas.

Vos per mėnesį (vienu metu dirbo 14 žmonių) įrengtos arenos sienos dekoruotos džiunglių, pietietiško baro vaizdais.Joje veikia dušai, persirengimo kabinos, baras.

„Rio“ įkūrėjai juokauja, kad arenoje tikrai išaugs nauji Lietuvos paplūdimio tinklinio talentai, kurie dalyvaus 2016 m. Rio de Žaneiro vasaros olimpiadoje. „Todėl ir tokį pavadinimą pasirinkome. Norime, kad čia atėję žmonės pasijustų kaip Brazilijoje ar kitame Pietų krašte, kur visada šilta, visada gera nuotaika“, – šypsojosi L.Matulaitis.

Jo teigimu, paplūdimio tinklinis, visų pirma, – ne sportas, o labai maloni aktyvi pramoga, kuriai nereikia ypatingo fizinio pasiruošimo, įgūdžių, nėra jokio amžiaus cenzo. Jei nėra noro žaisti, suaugusieji atsipalaiduoja gulėdami ant šilto smėlio, bendraudami, gurkšnodami kokteilį, o vaikai – statydami smėlio pilis.

„Rio“ vyks ne tik sporto varžybos, bet ir linksmi vakarėliai. Arenoje vienu metu gali žaisti 6 komandos, o per vakarėlius sutilps apie tūkstantį žmonių. Ateities planuose – pirmasis Lietuvos paplūdimio tinklinio žiemos čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius