Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 03 28

Vienai dienai Kaunas tapo Lietuvos laipiotojų sostine

Kovo 26 dieną Kaune, VšĮ ,,Miegantys drambliai“, vyko Lietuvos laipiojimo taurės III etapas. Iš viso vyksta 6 etapai, 3 etapai metų pradžioje ir 3 etapai metų pabaigoje. Paskutinio etapo metu gruodžio mėnesį dalyvių rezultatai sumuojami ir išrenkami nugalėtojai, kuriuos garbingai apdovanoja Lietuvos laipiojimo sporto asociacija. Į III etapą dalyviai atvyko iš didžiausių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, ir svečiai iš Kaliningrado srities, iš viso net iš šešių skirtingų laipiotojų klubų, viso per 100 sportininkų.
Laipiojimo sienelė
Laipiojimo sienelė. / VšĮ Miegantys drambliai nuotr.

Sėkmingai pasirodė Kauno sportininkai: C grupė (nuo 15 iki 17 metų) III Augustinas Pocevičius („Miegantys drambliai“, Kaunas), D grupė (nuo 12 iki 14 metų) vaikinų tarpe III vieta Tautvydas Pakeris („Miegantys drambliai“, Kaunas), tarp merginų III Gertrūda Kaniauskaitė („Miegantys drambliai“, Kaunas), E grupė (iki 11 metų) II vieta Lukas Šadauskas („Miegantys drambliai“, Kaunas), III vieta Jonas Sirtautas („Miegantys drambliai“, Kaunas), merginų tarpe visas tris prizines vietas užėmė „Miegančių dramblių“ sportininkės I vieta Rugilė Tamošiūnaitė, II vieta Ugnė Leščiukaitytė, III vieta Ūla Koroliova.

Varžybų organizatoriai džiaugiasi, kad laipiojimo sportas Lietuvoje yra vis populiaresnis ir jau sulaukia rėmėjų dėmesio, tad nugalėtojai buvo apdovanoti specialiai įsteigtais prizais. Klubo vadovė Inga Kupetytė-Bunevičienė tiki, kad būtent su rėmėjų pagalba galima paspartinti šio netradicinio šalyje sporto vystymą.

VšĮ ,,Miegantys drambliai“ sporto klubo varžybų organizavimo komanda kiekvieną kartą renginiui ruošiasi kupini entuziazmo, nes laukia sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Vyriausias varžybų teisėjas Matas Dominas, džiaugėsi, kad varžybos praėjo sklandžiai. Tačiau prisipažino, kas vyriausio teisėjo pareigos yra nelengvos ir reikalaujančios specifinių žinių bei pasiruošimo.

Šį kartą, kaip ir ankstesnius, renginyje susilaukta didelio žiūrovų susidomėjimo. Mažuosius sportininkus susirinko palaikyti ne tik tėveliai, bet ir draugai, artimieji. Taip pat salėje rinkosi žiūrovai, kurie pirmą kartą iš arčiau susipažino su laipiojimo sporto šaka. Iš šalies užkalbintas varžybų stebėtojas, besidomintis ekstremaliomis sporto rūšimis, teigė, kad toks renginys smagus ne tik žiūrėti, bet vertas ir kelių ne eilinių kadrų fotoaparatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius