Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

Viešos POWERFIGHT dalyvių paieškos sukėlė tarptautinį susidomėjimą

Pastaraisiais metais Lietuvoje žaibiškai išpopuliarėjusi kovos menų tradicija tęsia kraują stigdančių kovų maratoną. Šių metų sausio 31 d. įvykusio POWERFIGHT ciklų turnyro starto organizatoriai pateikia dar daugiau staigmenų. Antrojo POWERFIGHT turnyro ciklo kovos įvyks jau šių metų vasario 28 d. Kauno „Žalgirio“ arenos amfitearte.
Muaythai kova
Muaythai kova / organizatorių nuotr.

Atsižvelgę į po pirmojo renginio internetinių portalų komentaruose pasipylusius komentarus, kad ne visų sporto klubų atstovai gavo kvietimus stoti į POWERFIGHT ringą ir neturėjo galimybės įrodyti savo pranašumo, turnyro organizatoriai dar praėjusią savaitę spaudoje išplatino intriguojantį pasiūlymą: „Visi, norintys stoti į POWERFIGHT ringą ir kautis dėl galimybės kovoti didžiojoje arenoje, kviečiami kreiptis ir teikti prašymus“.

Pateiktame pranešime organizatoriai įvardino, kad lygiaverčiai priešininkai ieškomi tokiems Lietuvos kovotojams, kaip Europos Muaythai čempionas Sigitas Gaižaiskas, daugkartinis profesionalių turnyrų dalyvis ir nugalėtojas Martynas Knyzelis, Europos ir Lietuvos Muaythai vicečempionė Vaida Masiokaitė.

VIDEO: Renginio anonsas

Vos spėjęs išplisti spaudoje, šis pasiūlymas nepastebėtas neliko. Organizatoriai pasakoja sulaukę daugybės ne tik lietuvių, bet ir užsieniečių laiškų, su prašymais kovoti POWERFIGHT ringe: ,,Labai nustebino užsienio sporto klubų atstovų kreipimaisi. Vieni iš jų norą kovoti argumentavo tuo, kad dar niekada nėra išbandę savęs prieš Lietuvos sportininkus, kiti – tiesmukiškai pareiškė norintys revanšo Lietuvoje“, – apie priešininkų ieškomiems kovotojams užmojus pasakojo Lietuvos Muaythai Sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Renginio organizatoriai taip pat atskleidė ir tai, kad norą dalyvauti ir kautis prieš vienus iš pajėgiausiųjų Lietuvos kovotojų pareiškė ne tik profesionalūs savo srities žinovai. Pasak vyriausiojo Lietuvos Muaythai trenerio Mariaus Misiūno, Lietuvoje atsirado nemažai drąsuolių, neturinčių specialaus pasiruošimo ar pakankamai patirties, tačiau pasiryžusių išmėginti savo jėgas ringe.

„Džiugu matyti lietuvių ryžtą, norą ir užsigedimą, kurį įkvėpė MMA, K-1 bei Muaythai kovų dvasia, tačiau už kiekvieną iš kovotojų, kuriuos išleidžiame į ringą, jaučiame didelę atsakomybę. Nepaisant to, kad tai būtų puikus šou žiūrovams, nepakankamas pasiruošimas ar patirties trūkumas, gali turėti skaudžias pasekmes. Šiuo atveju mūsų prioritetas – sportininkų saugumas ir profesionalumas ringe“, – komentavo M. Misiūnas.

Vyriausiasis Muaythai treneris ir kovos menų pradininkas Lietuvoje, teikusius prašymus ir kvietimo kovoti nesulaukusius asmenis, kviečia visų pirma savo jėgas įvertinti treniruotėse, esant ryžto, rimtu ir sunkiu darbu įgauti praktikos ir tik tada stoti į ringą.

Greitu metu turėtų paaiškėti galutiniai dalyvių, stosiančių į POWERFIGHT ringą, sąrašai. Renginio organizatoriai atskleidžia, kad Lietuvoje neatsiradus lygiaverčių priešininkų tokiems sportininkams kaip Sigitas Gaižauskas, Martynas Knyzelis, Mantas Rimdeika, Jonas Valančius ar vienintelei dalyvaujančiai dailiosios lyties atstovei Vaidai Masiokaitei, tokiu atveju vasario 28 d. vyksiančiame POWERFIGHT turnyre žiūrovai turės galimybę išvysti dar daugiau tarptautinių, adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančių dvikovų. Planuojama, kad daugiau nei pusėje vakaro dvikovų Lietuvos atstovai stos ginti savo šalies garbę prieš oponentus iš tokių šalių kaip Baltarusija, Latvija ar Estija.

„Kol kas dėl tarptautinių dvikovų dar derimasi, tačiau jau dabar galime garantuoti, kad laukia daug intriguojančių kovų. Turėdami nemažą arsenalą kovotojų, pasirinksime pačius perspektyviausius iš jų, taip užtikrindami puikų ir neužmirštamą reginį kovos menų aistruoliams“, – laukdamas POWERFIGHT tęsinio komentavo Lietuvos K-1 federacijos prezidentas Romualdas Navickas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius