Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Vika ir Diana: laimėti padeda viena kitos supratimas

Savaitgalį Palangoje finišavo Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio čempionatas. Lietuvos moterų paplūdimio čempionių vardus iškovojo vilnietės Diana Šuopytė ir Vika Daškevičiūtė (VTC–MET-Rx klubas).
Varžybų akimirka
Šalies paplūdimio tinklinio čempionės Vika ir Diana / Augusto Četkausko nuotr.
Augusto Četkausko nuotr./Varžybų akimirka
Augusto Četkausko nuotr.

Nežinantimes priminsime, jog paplūdimio tinklinis – komandinė olimpinė sporto šaka, žaidžiama atviroje erdvėje ant smėlio. Kaip ir klasikiniame salės tinklinyje paplūdimio tinklinio žaidime rungiasi dvi komandos po du žaidėjus. Taškas pelnomas tuomet kai priešininkai nesugeba atmušti kamuolio ir šis nusileidžia ant smėlio.

Abi geriausios Lietuvos paplūdimio tinklininkės užaugo ir gyvena Vilniuje, bei džiaugiasi, kad vaikystėje tėvai jas atvedė pas trenerę Astą Jansonienę, kuri ir treniruoja pastarąsias iki šiol. Neišskiriama moterų trijulė kartu išgyveno daug įsimintinų akimirkų.

Vilnietėms yra pavykę neblogai pasirodyti U23 Europos čempionate Lenkijoje, kur užimta 8 vietą. 2006 metais pora dalyvavo ir Europos paplūdimio tinklinio čempionate Ispanijoje ir Šveicarijoje – deja, jau po pirmųjų varžybų, neįveikus pirmojo etapo,teko važiuoti namo (čempionatas vyko 1 minuso sistema).

Augusto Četkausko nuotr./Varžybų akimirka
Augusto Četkausko nuotr.

Pasidomėjus, kas Lietuvos sportininkams trukdo geriau pasirodyti tarptautiniuose turnyruose Viktorija ir Diana teigia, kad kitose šalyse, kur vasara trunka ištisus metus ir šviečia saulė, ant smėlio galima žaisti visą sezoną. Kitose šalyse yra pastatyti specialūs maniežai, kur galima žaisti bet kokiomis oro sąlygomis arba turi galimybių vykti į stovyklas svečiose šalyse, kur palankios sąlygos.

„Pasaulyje paplūdimio ir salės tinklinias yra visiškai skirtingos sporto šakos, o mūsų šalyje sportininkai rungtyniauja abejose iš karto. Vasaros sezonas Lietuvoje trunka vos 2 mėnesius, o specialių aikštynų treniruotėms stinga. Vieną dieną tenka sportuoti VGTU aikštyne, kita dieną VPU, ar galiausiai Valakampiuose. Tenka derintis laukus, juo labiau abi dirbame, – dalinasi mintimis V.Daškevičiūtė. – Lietuvoje iš paplūdimio tinklinio uždirbti neįmanoma –  Diana dirba tinklinio trenere vilniaus „Tauro‘‘ sporto mokykloje, aš – Vilniaus Gedimino Technikos universitete, tad į treniruotes skubame tik po darbų. Abi esame baigę VPU kūno kultūros studijas ir abieju darbas susijes su sportu. Mes bendraujame ne tik aikšteleje, bet ir laisvalaikiu, esame geros draugės, sutampa ir daug pomėgių, kurių didžiausias – paplūdimio  tinklinis. Kiekvienais metais VTC (Vilniaus tinklinio centras) organizuoja savaitinę stovyklą Šventojoje, kur ir ruošiamės pagrindinėms varžyboms.“

Augusto Četkausko nuotr./Varžybų akimirka
Augusto Četkausko nuotr.

Paklausus, kas vis dėlto lėmė, kad niekas šį sezoną vilnietėms papsipriešinti nesugėbėjo (viso šalies čempionate kovojo 22 poros), Lietuvos čempionės sutartinai atsakė, kad patirtis, trenerių įdėtas darbas, bei begalinė motyvacija laimėti, kuri ir buvo tikėjimo pergale pagrindas. Taip pat įtakos turėjo ir per daugelį metų įgytas viena kitos supratimas.

 Dosje:

Diana Šuopytė

Gimė: 1984 birželio 24;

Ūgis: 170 cm;

Svoris 58 kg;

Tinklinį žaidžia 13 metų.

Vika Daškevičiūtė

Gimė: 1983 rugsėjo 2;

Ūgis: 173 cm;

Svoris 54 kg;

Tinklinį žaidžia 14 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius