-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 20

Vilniaus maratone Rimanto Kaukėno komandos surinktos lėšos atiteks sunkiai sergantiems vaikams

Rimanto Kaukėno paramos grupė per „Danske Bank Vilniaus maratoną“ surinko per 8 tūkst. litų, kuriuos skirs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Vaikų ligų klinikos onkologiniam skyriui nauja technika aprūpinti.
Artūras Orlauskas (viduryje)
Artūras Orlauskas (viduryje) / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

R. Kaukėno paramos grupės suburta komanda „Aplenkime vėžį“ Vilniaus maratone iš daugiatūkstantinės bėgikų minios išsiskyrė specialiais žaliais marškinėliais.

Paramos grupės įkūrėjas R. Kaukėnas 4,2 km trasą įveikė kartu su savo vyresnėle dukra, su jais taip pat bėgo krepšininkas Mindaugas Lukauskis su šeima, trenerio Gintauto Vileitos vedama Panevėžio „Lietkabelio“ komanda, moterų krepšnio atstovės, Lietuvos vandensvydžio lygos sportininkai.

Prie akcijos taip prisijungė dainininkas Vaidas Baumila, aktoriai Vytautas Rumšas, Giedrius Savickas ir Artūras Orlauskas-Zakarauskas, radijo laidų vedėjas Simas Stankus bei TV laidų vedėjas Justinas Jankevičius.

Komandoje „Aplenkime vėžį“ bėgo ir gausus gydytojų hematologų, savanorių bei kitų neabejingų žmonių būrys.

„Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatorių teigimu, prie R. Kaukėno paramos grupės komandos prisijungė apie 150 žmonių. Bėgdami jie ne tik užsiėmė ligų prevencija, bet ir nešė gerumo viltį sunkiai sergantiems vaikams.

Visų prie komandos prisijungusių žmonių registracijos mokestis buvo skirtas paramos grupei. Iš šio mokesčio ir aukų surinktos lėšos siekia beveik 3200 litų. Prie akcijos „Aplenk vėžį“ taip pat ženkliai prisidėjo ir paramos grupės partneris „Avia Solutions Group“, kuris kaip papildomą paramą skyrė 5000 litų.

Visos surinktos lėšos bus panaudotos palengvinti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą. R. Kaukėno paramos grupė bendradarbiauja su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Vaikų ligų klinikos onkologiniu skyriumi, kuris ir šį kartą už surinktas lėšas bus aprūpintas nauja technika.

Renginio metu Katedros aikštėje įsikūrusioje paramos grupės ir partnerių OHLB „Kraujas“ palapinėje taip pat buvo galima užsiregistruoti į negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą. 27 renginio lankytojai apsisprendė ir ryžosi kaulų čiulpų donorystei.

„Dėkoju rėmėjams ir visiems neabejingiems žmonėms, kurie prisijungė prie “Aplenkime vėžį„ komandos, bėgo kartu tam, kad užkirstų kelią jų tykančioms ligoms ir padėtų kitiems įveikti vėžį. Nusprendėme, kad projektas bus tęstinis, paramos grupės komanda tikrai bus buriama ir kitų metų Vilniaus maratone. Kviečiame su komanda “Aplenkime vėžį„ dalyvauti ir kituose bėgimo bei sveikatingumo renginiuose ir taip dar kartą pranešti aplinkiniams, kad padėti galime kiekvienas“, – sakė R. Kaukėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius