Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 19

Vilniaus meras apdovanojo geriausias „Velomaratono“ komandas

Sostinės gatvėmis sekmadienio pusdienį riedėjo didžiausia dviratininkų šventė – 9-tasis „Velomaratonas“. Pedalus Vilniuje minė visi – nuo mažiausiųjų iki profesionalių dviratininkų. Sostinės tradicija tampančioje dviračių šventėje šiemet dalyvavo daugiau kaip 8,4 tūkst. dalyvių, o masiškiausios rungties startą ant dviračio davė bei didžiausias dviratininkų komandas apdovanojo sostinės meras Remigijus Šimašius.
Velmaratono mėgėjų rungties dalyviai
Velmaratono mėgėjų rungties dalyviai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Atsisėdę ant dviračio ar eidami pėsčiomis tikrai galime pajusti, kad Vilnius yra daug gražesnis nei toks, kokį matome per televizoriaus ekraną ar žiūrint per kažkur kitur. Sveikinu, kad jūs šiandieną būtent taip pajutote Vilnių ir linkiu jį tokį jausti visą laiką. Ačiū, kad esate kartu“, – susirinkusiuosius sveikino sostinės meras R.Šimašius.

Pasveikinęs dalyvius, meras pistoleto šūviu paskelbė startą didžiausiam „ERGO“ dviratininkų mėgėjų važiavimui ir kartu su minia dalyvių įveikė 10 kilometrų trasą. Kiti dalyviai savo jėgas išbandyti galėjo ir 20 bei 30 kilometrų nesportinėse trasose.

Pasibaigus masiškiausiam važiavimui, Vilniaus miesto meras įteikė savo vardo taurę trims didžiausioms „Velomaratono“ komandoms: pirmą vietą užėmusiai daugiau nei 200 dviratininkų „ERGO“ komandai, antrai didžiausiai komandai iš „SEB“ banko bei trečiai pagal didumą komandai „Admiral Club“.

Šiemet mėgėjiškame dviratininkų važiavime dalyvavo apie 6 tūkst. įvairaus amžiaus dviratininkų iš visos Lietuvos. Kaip ir praėjusiais metais, tradiciškai „Velomaratone“ dalyvavo ir Vilniaus miesto savivaldybės komanda.

Savivaldybė šiemet pasirūpino, kad dviratininkams Vilniuje netrūktų naujų dviračių takų – šį sezoną buvo užbaigtos svarbios dviračių jungtys Žvėryne, Antakalnyje, pradėti tiesi nauji dviračių takai Lazdynuose ir Justiniškėse, šiuo metu baigiamas tvarkyti vienas ilgiausių mieste Laisvės prospekto dviračių takas, besidriekiantis po keturis sostinės miegamuosius rajonus. Šiemet Vilniuje iš viso planuojama nutiesti rekordiškai daug naujų dviračių takų – per 30 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius