Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 04

Vilniaus riedulininkės iškovojo kelialapį į aukštesnį divizioną

​​​​​​​Lietuvos žolės riedulio klubai sekmadienį tęsė kovas Europos taurių turnyruose. Vienam – moterų Vilniaus „Žuvėdrai-Taurui“ – turnyras Portugalijoje jau baigėsi sėkmingai.
Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ riedulininkės
Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ riedulininkės / LŽRF nuotr.

„Žuvėdros-Tauro“ riedulininkės sėkmingai atliko savo misiją Porto (Portugalija) vykusiame Europos moterų žolės riedulio klubų Iššūkio taurės III diviziono čempionate. A grupės nugalėtojomis tapusios vilnietės per rungtynes dėl kelialapio į II divizioną su B grupės antrąja komanda Zagrebo „Mladost“ (Kroatija) šventė pergalę rezultatu 3:0 (1:0, 0:0, 0:0, 2:0).

Vilnietės aikštėje visiškai dominavo, mušė daugybę mažųjų kampinių, o varžovės retai priartėdavo prie mūsiškių vartų zonos.

Lietuvos ekipai pirmąjį įvartį 10 min. po mažojo kampinio pelnė Ugnė Aučynaitė, 57 min. iš žaidimo pasižymėjo Sandra Adomavičiūtė, o 59 min. – Evelina Astrauskaitė.

Antrąjį kelialapį į II divizioną iškovojo B grupės nugaltojos Poznanės „AZS Politechnika“ (Lenkija) riedulininkės, sutriuškinusios A grupės antrojoje vietoje likusią „Copenhagen“ (Danija) komandą net 12:0.

Širvintiškiai – treti

Europos vyrų Iššūkio taurės III diviziono čempionato Lipovcuose (Slovėnija) A grupės varžybas Širvintų „Baltic Champs-Ježvito“ riedulininkai užbaigė lygiosiomis su Vengrijos „SZLG DSE – Olcote“ 0:0 ir užėmė 3-ąją vietą. Vengrai grupėje liko ketvirti.

Tai reiškia, kad pirmadienį kovoje dėl išlikimo divizione Širvintų komanda kovos su B grupės 4-ojoje vietoje likusia Maltos „Qormi“ ekipa. Maltiečiai per pirmąsias trejas rungtynes pralaimėjo Graikijos atstovams 1:3, Norvegijos – 0:1, o su švedų „Nacka“ sekmadienį sužaidė lygiosiomis 3:3.

Alfredo Pliadžio nuotr./Žolės riedulio rungtynės
Alfredo Pliadžio nuotr./Žolės riedulio rungtynės

Šiaulietės susitiks su čekėmis

Šiauliuose vykstančiame 2017 metų Europos moterų žolės riedulio klubų Iššūkio taurės I diviziono čempionate „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės sekmadienį nerungtyniavo, tačiau sužinojo varžoves, su kuriomis teks kautis dėl kelialapio į aukštesnę lygą.

Per paskutiniąsias A grupės rungtynes „Swansea City“ (Velsas) įveikė Briuselio „Parc HC Auderghem“ (Belgija) tik 1:0 ir leido Šiaulių klubui, turinčiam geresnį įmuštų ir praleistų įvarčių sąntykį, grupėje užimti pirmąją vietą.

Tuo metu B grupėje „Douai“ (Prancūzija) įveikė Prahos „Slavia“ (Čekija) riedulininkes 2:1 ir taip pat užėmė pirmąją vietą.

Tai reiškia, kad pirmadienį dėl kelialapių į aukštesnį divizioną susikaus Prancūzijos ir Velso (pradžia – 12.15 val.) bei Lietuvos ir Čekijos (14.30) komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius