Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 05

Vilniaus „Šviesa“ išplėšė kelialapį į Lietuvos rankinio lygos finalą

Vilniaus VHC „Šviesa“ žengė į Lietuvos rankinio lygos finalą. Vilniaus klubas lemiamose pusfinalio rungtynėse 26:25 (8:10) palaužė Kauno „Granitą – Karį“ ir laimėjo seriją rezultatu 2:1.
Valdas Drabavičius
Valdas Drabavičius / LRF nuotr.

Pirmąsias serijos rungtynes Kaune įtikinamai laimėjo „Granitas – Karys“ (32:26), tačiau per žingsnį nuo finalo buvę kauniečiai Vilniuje pralaimėjo 27:22, o lemiamose rungtynėse nors ir pirmavo didžiąją rungtynių dalį, tačiau paskutinėmis rungtynių sekundėmis pergalę Vilniaus klubui išplėšė Karolis Antanavičius.

Reguliariajame sezone abejas tarpusavio rungtynes taipogi buvo laimėję kauniečiai (30:25 ir 34:27). Finale VHC „Šviesa“ susitiks su praėjusių metų čempionu „Dragūnu“, o mažajame finale išvysime Kauno derbį – „KTU“ prieš „Granitą – Karį“.

Lemiamas pusfinalio susitikimas sėkmingiau prasidėjo Kauno klubui. „Granitas – Karys“ pirmavo didžiąją pirmojo kėlinio dalį ir prieš paskutiniąją „Šviesos“ ataką pirmavo 3 įvarčiais (10:7), tačiau su pirmojo kėlinio sirena kamuolį į vartus sėkmingai švystelėjo Tomas Bernatavičius ir sumažino „Granito – Kario“ persvarą iki 2 (10:8).

Antrajame kėlinyje „Granitui – Kariui“ vienu metu buvo pavykę atitrūkti net ir iki 4 įvarčių (15:11), tačiau tokia persvara ilgai nesilaikė. Kantriai žaidęs Vilniaus klubas panaikino atsilikimą ir likus žaisti 6 minutes rezultatas buvo lygus (21:21). Paskutinėmis minutėmis komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, tačiau „Šviesa“ šalčiau sužaidė pačią susitikimo pabaigą. Likus 20 sekundžių Vaidui Drevinskui pavyko išlyginti rungtynių rezultatą (25:25) ir kai Vilniaus klubo paskutinei atakai jau buvo likę vos kelios sekundės kamuolys surado Karolį Antanavičių, o pastarasis su rungtynių sirena tiksliu metimu išplėšė kelialapį savajai ekipai į lygos finalą (26:25).

Modestas Prakapas („Granito – Kario“ treneris): „Pritrūko proto rungtynių pabaigoje. Turėjome mobilizuotis, o mes praleidome lengvus įvarčius. Visas rungtynes pirmavome, o per paskutines minutes padarėme gynyboje klaidų, kurios ir nulėmė varžovų pergalę. Vyrai kovojo, tačiau pritrūko drausmės ir susiklausymo, ypatingai rungtynių pabaigoje.“

Raimondas Maldžius (VHC „Šviesa“ vyr. treneris): „Lemiamos rungtynės mums prasidėjo jau nuo antrųjų serijos rungtynių. Varžovai buvo labiau patyrę, tačiau mes nugalėjome noru. Visą sezoną šiek tiek strigome, tačiau šias dvi rungtynes sužaidėme su didele energija. Puikiai sužaidė jaunieji Rasakevičius ir Antanavičius, jais visi tikėjome ir jie iššovė šiandien.“

VHC „Šviesa“: Valdas Drabavičius 8, Karolis Antanavičius 7, Tomas Bernatavičius 6, Tadas Rasakevičius 3, Artūras Švilpa ir Jovydas Jurašius po 1.

„Granitas – Karys“: Mindaugas Urbonas ir Tadas Bučinskas po 6, Vaidas Drevinskas 4, Modestas Štarolis ir Karolis Grigas po 3, Manvydas Lazauskas 2, Mindaugas Barzdenis 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius