-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 30 /15:41

Vilniaus „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ gaus papildomą milijoną iš Vilniaus miesto

Vilniaus miesto taryba po gana ilgų diskusijų pritarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) siūlymui skirti po pusę milijono eurų pagrindiniams sostinės krepšinio ir futbolo klubams „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“. Argumentas – šios komandos stiprios Lietuvoje, tačiau esą pats laikas jau pakilti į kitą lygį Europoje.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Vilniaus „Žalgiris“ / 15min montažas

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė tvirtina, kad miesto biudžetas jau kurį laiką yra perteklinis. O to esą pasiekta efektyviai valdant sostinę ir sutvarkius finansinius procesus. Atsiradus papildomų pinigų, atsirado ir pasiūlymų, kaip juos skirstyti.

Milijonas turtingiausiems sporto klubams

Vilniaus savivaldybės tarybos TS-LKD frakcija pristatė siūlymą didinti finansavimą Vilniaus „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ sporto klubams po pusę milijono eurų. Konservatorių teigimu, miesto biudžetas nuosekliai auga, o tai esą leidžia nukreipti investicijas į sportą ir stiprinti tiek krepšinio, tiek futbolo klubus Vilniaus mieste.

Frakcijos atstovas Adomas Bužinskas Vilniaus tarybos posėdyje teigė, kad šie pinigai iš nieko nebus atimti, nes lėšos buvo sutaupytos, nepradėjus įgyvendinti dalies europinių projektų. Jis taip pat ragino nepriešinti sporto ir kultūros, nes Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Audronis Imbrasas kėlė klausimą dėl to, kad krepšinio ir futbolo komandas parėmus tokia didele suma piktintis ims kultūros įstaigos, kurioms keliamos nuomos kainos už turimas patalpas Vilniaus mieste.

„Negirdėjau nė vieno Kultūros komiteto siūlymo dėl pinigų panaudojimo prieš biudžeto perskirstymą, tad tai idėjų trūkumas, siūlau nepasiduoti priešinimui. Esame finansiškai pajėgūs, galime paremti“, – sakė A.Bužinskas.

Liberalai nepalaikė

Dar prieš savaitę iš krepšinio klubo net nebuvo gautas prašymas skirti papildomų pinigų, tai dar vienas argumentas neskirti, – sakė K.Adomaitis.

Liberalai šios idėjos nepalaikė. Kasparas Adomaitis teigė, kad jeigu miestas turi pinigų, tai nereiškia, jog galima švaistyti juos. Tad esą jam nepriimtina, kad vieną dieną padidinamos algos krepšininkams ir futbolininkams, o kitą dieną vėl klausoma skundų, jog vaikai neturi stadiono, kažkur reikia sutvarkyti suoliukus ar kiemų duobes. „Juolab kad dar prieš savaitę iš krepšinio klubo net nebuvo gautas prašymas skirti papildomų pinigų, tai dar vienas argumentas neskirti papildomų pinigų“, – kalbėjo K.Adomaitis.

Kitas Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Vaidotas Ilgius kalbėjo dar dramatiškiau – jo teigimu, „kraujuojančia širdimi jis nemato galimybių tokį siūlymą palaikyti“. Esą emociškai būti objektyviam, kai kalbama apie paramą krepšinio ir futbolo komandoms, sunku, tačiau spręsti tai reikėtų pateikiant argumentus ir diskutuojant komitetuose, o ne skubiai pasikalbėjus taryboje.

Tie patys politikai, kurie šiandien taip staiga siūlo skirti milijoną eurų, prieš porą savaičių ar prieš metus apskritai buvo prieš šių klubų finansavimą, – sakė R.Šimašius.

Dar prieš posėdį meras R.Šimašius šį konservatorių pasiūlymą įvertino kaip dviveidišką. „Tie patys politikai, kurie šiandien taip staiga siūlo vienu mostu skirti milijoną eurų, prieš porą savaičių ar prieš metus apskritai buvo prieš tokį klubų finansavimą be jokių išlygų. Kai mes svarstėme trimetį, normalų planą, kaip finansuoti, kuris dabar ir vykdomas, buvo įvertinti visi dalykai, kriterijai, pagal tai vyksta. Aš tikrai manau, kad reikėtų ir Vilniaus „Žalgiriui“, ir „Lietuvos rytui“ daugiau lėšų, kad jie galėtų sėkmingai konkuruoti, bet ar tos lėšos turi būti iš Vilniaus savivaldybės, reikėtų svarstyti“, – kalbėjo meras.

Artūras Zuokas pasiūlė pridėti protokolinį įrašą, kuriame būtų reikalaujama didinti Vilniaus savivaldybės įtaką klubų valdyme – su kitais dalininkais sutarti dėl savivaldybės dalies padidinimo. Tik tai įgyvendinus papildomi pinigai pasieks abu klubus. Nors R.Šimašius suabejojo, ar tai pavyks įgyvendinti, tačiau taryba pritarė tam.

A.Guoga dėkoja

Tokiu sostinės vadovų sprendimu itin apsidžiaugė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Antanas Guoga, kuris pabrėžė, kad tai yra didelė atsakomybė, ir pažadėjo lėšas skirstyti tinkamai. „Šis Vilniaus vadovų sprendimas leis mums konkuruoti su stipriausiomis komandomis Europoje, – dėstė A.Guoga. – Klubas buvo labai sunkioje situacijoje, tačiau po truputėlį mums pavyksta pritraukti vis daugiau rėmėjų.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius, Antanas Guoga ir Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius, Antanas Guoga ir Linas Kleiza

A.Guoga taip pat padėkojo politikams: „Labai nuoširdžiai dėkojame lenkų ir rusų frakcijai, A.Zuoko vadovaujamai frakcijai, socialdemokratų frakcijai, merui Remigijui Šimašiui, kuris leido vykti šiai procedūrai bei visiems kitiems, kurie prisidėjo prie šio ėjimo. Nors kitų frakcijų narių pozicija išsiskyrė, tačiau tikrai matome, kad galėsime bendradarbiauti ateityje.“

Jis kažkodėl pamiršo paminėti pagrindinius šio sumanymo iniciatorius, pasiūliusius skirti tokią didelę paramą komandoms, – konservatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius