Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 28

Vilnietis pasiryžęs labdaros tikslais nubėgti iki Talino

Dviejų Lietuvos bėgimo rekordų savininkas Aleksandras Sorokinas planuoja naują iššūkį. Vienas greičiausių šalies ultramaratonininkų ketina surengti labdaros bėgimą iš Vilniaus į Estijos sostinę Taliną. 600 km atstumą jis norėtų įveikti per 6 dienas.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Asmeninė nuotr.

„Iki šiol dar nesu tiek bėgęs. Būna, kad per treniruotes kasdien nubėgu po 50 kilometrų, bet šimtas – visai kas kita. Tai bus gyvenimas ant kojų: visą dieną bėgi, kažkur pamiegi ir vėl bėgi. Tikiuosi, kad pavyks“, – optimistiškai kalbėjo geležinės ištvermės bėgikas.

Vienuose sostinės lošimo namuose krupjė dirbantis atletas kol kas savo ketinimų daugiau nedetalizuoja. Esą kaip tik šiuo metu vyksta derybos su darbdaviais – potencialiais akcijos rėmėjais. Pasak idėjos autoriaus, surinktos lėšos būtų skirtos labdarai, veikiausiai – vaikams.

Jei viskas susiklostys sėkmingai, bėgimas galėtų startuoti žiemos pabaigoje.

Ryžtis naujam išbandymui A.Sorokiną įkvėpė rezultatyvūs pastarieji keleri metai. Pernai rugsėjį Olandijoje jis pagerino Lietuvos 100 km bėgimo rekordą (6 val. 50 min. 34 sek.), o šių metų kovą Graikijoje viršijo ir sau pačiam priklausiusį 24 valandų bėgimo rekordą, per parą įveikęs 260 kilometrų 491 metrus.

„Anksčiau galvodavau, kad šimto kilometrų rekordas yra arčiau širdies, bet dabar suprantu, kad čia man trūksta greičio, todėl nuo šiol koncentruojuosi ties paros bėgimu. „Šimtuke“ mano tikslas buvo pagerinti rekordą ir aš tai padariau“, – radijo laidoje „Bėgikai.lt“ pasakojo A. Sorokinas.

Kalbėdamas apie 2017 metų planus, vilnietis nestokoja ambicijų. Liepos 1-ąją jis ketina startuoti Pasaulio 24 valandų bėgimo čempionate. Vis dėlto, jei paaiškės, kad rudeniop vyks 100 km varžybos, Aleksandras neatmeta galimybės startuoti ir ten.

Ultramaratonininkas norėtų dar aukščiau kilstelėti 100 km bėgimo rekordo kartelę: „Man atrodo, kad žmogaus ribos yra galvoje. Jei ten viskas gerai, tuomet tikrai nebus nieko neįmanomo.“

Daugiau apie savo bėgikišką filosofiją ir treniruotes bėgant aplink Vilnių A.Sorokinas kalbėjo radijo laidoje „Bėgikai.lt“. Ją klausytojai jau girdi dešimties radijo stočių eteryje skirtinguose šalies regionuose, o visus garso įrašus galima rasti to paties pavadinimo feisbuko paskyroje.

bėgikai.lt logotipas
bėgikai.lt logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius