Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 14

Vilniuje šiemet pirmąsias vykusias oro balionų varžybas laimėjo M.Lyčius

Vilniuje surengtos pirmos pasaulyje nuo koronaviruso protrūkio pradžios karšto oro balionų varžybos jų dalyviams įsimins ne tik dėl karantino ir orų iškrėstų nemalonumų. Čempionatą laimėjo Martynas Lyčius, už savęs palikdamas ne vieną vyresnį, labiau patyrusį ir tituluotą sportininką.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Go Vilnius“ nuotr.

Per tris varžybų dienas buvo surengti trys skrydžiai (turėjęs vykti šeštadienio rytą buvo atšauktas dėl stipraus vėjo). Iš viso oreiviai atliko 11 užduočių, per kurias M.Lyčius surinko 8 585 taškus iš 11 000 galimų. Įdomu, kad nė vienoje užduotyje jis nesurinko maksimumo – 1 000 taškų, kitaip tariant, kaskart jį lenkė bent vienas varžovas. Ir iki paskutinio skrydžio jis nepirmavo bendroje įskaitoje. Laimėti padėjo stabiliai geri rezultatai – tik vienoje užduotyje pilotas liko 9-as, kitose pasirodė geriau.

Antrą vietą su 8 372 taškais užėmė Vytautas Sviderskis, trečią – Tadas Gegevičius (8 226 taškai), ketvirtą – Laurynas Komža (7 941 taškas). Pirmą penketuką baigia Vytautas Rudžianskas (7 804 taškai), kurio sąskaitoje – net keturi maksimalūs rezultatai (po 1 000 taškų) už įvairias užduotis, beje, surinkti per tą patį skrydį.

Iš viso varžybose dalyvavo 19 oreivių ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir iš Latvijos bei Čekijos. Tarp jų buvo ir itin patyrusių bei tituluotų, pavyzdžiui, dabartinis Europos vicečempionas, Lietuvos reitingo lyderis Laurynas Komža, buvęs pasaulio ir Europos vicečempionas marijampolietis Romas Kostiuškevičius, jo sūnus Rokas Kostiuškevičius, kuris yra dusyk laimėjęs pasaulio jaunimo čempionatą, pasaulio prieščempionatį ir Europos pirmenybes, o neseniai pakilo į daugiau nei 9 km aukštį ir kone pakartojo Lietuvos rekordą. Ne vienas iš dalyvių yra tapęs Lietuvos čempionu.

„Go Vilnius“ nuotr./Pirmosios pasaulyje nuo COVID-19 protrūkio pradžios karšto oro balionų varžybos tapo ir Vilniaus reklama
„Go Vilnius“ nuotr./Pirmosios pasaulyje nuo COVID-19 protrūkio pradžios karšto oro balionų varžybos tapo ir Vilniaus reklama

Tiesa, M.Lyčiaus sėkmė neturėtų stebinti – 7-as nacionaliniame sportininkų reitinge esantis sportininkas kilęs iš Alytaus oreivių šeimos. Jo tėtis yra patyręs karšto oro baliono pilotas Mindaugas Lyčius, skraido ir vyresnis brolis Tomas.

Per karantiną dangaus išsiilgę oreiviai šias varžybas suorganizavo rekordiškai greitai – gerą savaitę. Vilniaus miesto atvirasis karšto oro balionų čempionatas, jo organizatoriaus Tado Gegevičiaus žiniomis, buvo pirmas tokio pobūdžio renginys nuo karantino pradžios. „Sportinis renginys – kol kas pirmas ant viso svieto. Ir viso pasaulio sportininkai mums pavydi“, – juokėsi jis.

„Go Vilnius“ nuotr./Tiek balionų vienų metu Vilniuje skrido po 17 metų pertraukos
„Go Vilnius“ nuotr./Tiek balionų vienų metu Vilniuje skrido po 17 metų pertraukos

Tiek daug balionų vienu metu – į dangų kilo ne tik varžybų dalyviai, bet ir bemaž 15 fiestos dalyvių, kurie nesivaržė dėl čempiono titulo, – virš Vilniaus nėra skridę nuo 2003-ųjų, kai čia vyko Europos čempionatas.

Varžybos ne visiems dalyviams baigėsi sėkmingai – jau per pirmą skrydį susižeidė vienos komandos įgulos narė. Nelaimė įvyko per stiprų vėją, kuris kilo Vilniuje staigiai subjurus orams. Nukentėjo ir vienas balionas – buvo suplėšytas jo kupolas. Organizatorių žodžiais, varžybose panašūs įvykiai, kai nukenčia dalyviai ar įranga, nėra neišvengiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius