-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 12

Vilniuje užfiksuota Lietuvos paplūdimio tinklinio sensacija

Neįtikėtiną žygį Vilniaus „Credit24” arenoje prie Baltojo tilto vykstančiame Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato „Satellite“ serijos etape pratęsė 19-metės lietuvės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina.
Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina
Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina / Augusto Četkausko nuotr.

Jos sekmadienį kovoje dėl patekimo į pusfinalį po fantastiškos 53 minutes trukusios kovos 2-1 (23:21, 15:21, 15:13) pirmą kartą karjeroje nugalėjo labiausiai tituluotą Lietuvos porą – 21-erių metų Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę.

Be jokios įtampos susitikimą pradėjusios U.Andriukaitytė ir I.Zobnina laimėjo pirmą setą, bet antrajame labiau patyrusios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė perėmė iniciatyvą ir išlygino rezultatą. Lemiamą trečiąjį setą jaunosios U. Andriukaitytė ir I. Zobnina pradėjo kone tobulai ir pirmavo 9:3. Nors tuomet praėjusių metų Europos žaidynių bronzos medalių laimėtojos I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pademonstravo charakterį ir išlygino rezultatą 13:13, lemiamus du taškus pelnė jų varžovės.

„Nesitikėjome pergalės, nes žinome, kad Ieva su Monika labai gerai moka žaisti pabaigas. Kiek esame mačiusios, kaip jos žaidžia su kitomis varžovėms, tai kai tik būna lygus rezultatas, jos visada laimi. Mūsų tikslas buvo žaisti drąsias. Visas rungtynes žaidėme su tokiu nusiteikimu. Mes nieko nebūtume praradusios, jei būtume pralaimėjusios, mūsų neslėgė įtampa, todėl buvo lengviau“, – po rungtynių sakė I. Zobnina.

„Faktas, kad reikėjo laukti, kada Ieva su Monika atsigaus. Jos yra geresnės už mus. Mūsų pergalę tikriausiai lėmė geresnė psichologinė būsena. Antrajame sete varžovės žaidė taip, kaip ir turi žaisti, o trečiajame sete mes tiesiog nebeturėjome ką prarasti, tiesiog žaidėme atsipalaidavusios ir buvo labai smagu“, – pridūrė U. Andriukaitytė.

13 val. vyksiančiame pusfinalyje U. Andriukaitytė ir I. Zobnina susitiks su turnyro favoritėmis norvegėmis Janne Kongshavn ir Vilde Solvoll.

„Jeigu jau taip pradėjome dieną, tai sustoti neketiname. Dabar mus užvaldė toks azartas, kad jeigu nugalėjome Ievą ir Moniką, tai galime viską galime!”, – energingai nusiteikusi sake I. Zobnina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius