-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 18

„Vilnius Challenge“ iššūkis amerikietės diplomatės ir švedo karininko akimis

Jau tradicinėmis tapusios vasaros pradžioje vykstančios varžybos „Vilnius Challenge” kas metai pritraukia ne tik būrį multi sporto šalininkų iš įvairių Lietuvos miestų. Praėjusiais metais varžybose dalyvavo net 18 komandų iš užsienio šalių. Kaip „Vilnius Challenge“ iššūkis atrodo užsieniečių akimis, – savo įspūdžiais dalijasi ilgametė varžybų dalyvė amerikietė Michele Collins ir švedų kilmės karininkas Peteris Robinsonas.
Peteris Robinsonas
Peteris Robinsonas / Organizatorių nuotr.

Peteris Robinsonas, švedų karininkas, šiuo metu atliekantis tarnybą Briuselyje. „Bendra varžybų atmosfera buvo puiki, labai motyvuojanti“, – teigė perbai „Vilnius Challenge“ dalyvavęs švedas.

- Iš kur sužinojai apie vykstančias „Vilnius Challenge“ varžybas?

- Apie varžybas sužinojau tiesiogiai iš varžybų pradininko Vytenio Benečio. Jis mano draugas ir kolega. Mes šiuo metu abu dirbame Briuselyje. Vytenis man prasitarė, kad savo šalyje rengia multi sporto varžybas. Idėja man pasirodė įdomi, nusprendžiau pats sudalyvauti.

- Gal teko dalyvauti panašiose varžybose kitose šalyse? Gali palyginti?

- Tai nesulyginama. Man tai buvo pirmas kartas. Jokiose panašiose multi sporto varžybose daugiau sudalyvauti neteko.

- Ar šiemet planuoji dalyvauti „Vilnius Challenge“?

- Tikrai labai norėčiau, tačiau bijau, kad darbinės aplinkybės neleis. Dirbu ir gyvenu kitame pasaulio krašte.

- Ar specialiai ruošeisi varžyboms? Treniravaisi su partneriu? Bėgiojai ar pan.?

- Aš nuolatos sportuoju. Specialiai „Vilnius Challenge“ nesiruošiau. Reguliariai treniruojuosi sporto salėje, važinėju dviračiu, begioju, plaukioju. Maždaug 3–4 kartus per savaitę.

- Kas tau pačiam varžybose buvo sunkiausia? Kokios užduotys? Gal kaip užsienietis patyrei kažkokių nepatogumų dėl kalbos barjero? Buvo sunku susiorientuoti žemėlapyje ar pan.?

- Sunkiausia tikriausiai buvo ištverti rungtynes, tas 5 valandas nuolatos vienos sportinės rungtys keitė kitas. Nebuvo laiko atsikvėpti. Varžyboms reikia nusiteikti. Labai svarbios energijos ir skysčių papildymo stotelės. Dalyvavau su lietuve partnere, todėl dėl kalbos didesnių problemų neturėjau. Bendra varžybų atmosfera buvo puiki, labai motyvuojanti.

- Kaip vertintum varžybų organizavimą? Ar užsieniečiams jos gerai suorganizuotos?

- Organizavimas buvo puikus. Profesionalumą prilyginčiau bet kuriam kitam sportiniam renginiui, kur pačiam teko dalyvauti ( pvz. Briuselio 20 km lenktynės). Vilniuje jaučiausi tikrai labai gerai, kaip namie. Savo vaikystę praleidau Švedijoje. Lietuva ne taip toli nuo mano gimtinės. Galbūt tai padėjo.

- Kas labiausiai patiko „Vilnius Challenge“?

- Mano lietuvė partnerė Vaida buvo nuostabi. Oras fantastiškas. Dauguma žmonių, kuriuos sutikau Vilniuje buvo labai malonūs, paslaugūs, išskyrus galbūt viešbučio, kuriame apsistojau administratorę (juokiasi). Smagiausia, ko gero, jog tai buvo apskritai mano pirmasis kartas Vilniuje, tačiau tikrai ne paskutinis, tikiuosi. Puikiai praleidau laiką. Vakare buvo smagu susipažinti ir pabendrauti su kitais varžybų dalyviais.

Organizatorių nuotr./Michele Collins
Organizatorių nuotr./Michele Collins

Michele Collins,  buvusi JAV ambasados Lietuvoje diplomatė. Jėgas „Vilnius Challenge“ varžybose išbandė du kartus (2009 m. su partneriu amerikiečiu, ir 2011 m. su lietuviu): „Jeigu nepažįsti Vilniaus ir nekalbi lietuviškai – susiorientuoti ir įveikti varžybų trasą laiku sudėtinga“, – teigė amerikietė.

- Iš kur sužinojai apie vykstančias „Vilnius Challenge“ varžybas?

- Pirmą kartą „Vilnius Challenge“ dalyvavau 2009 m. Tai buvo mano pirmieji tarnybos metai ambasadoje Vilniuje. Tiksliai nepamenu, kaip sužinojau apie varžybas. Berods, kažkur pamačiau skelbimą.

- Ar specialiai ruošeisi varžyboms? Treniravaisi su partneriu? Bėgiojai ar pan.?

- Aš mėgstu aktyvų gyvenimo būdą: bėgioju, gyvendama Vilniuje dažnai važinėdavau dviračiu, žaidžiau merginų futbolo komandoje.

- Kas tau pačiai varžybose buvo sunkiausia? Kokios užduotys? Gal kaip užsienietė patyrei kažkokių nepatogumų dėl kalbos barjero? Buvo sunku susiorientuoti žemėlapyje ar pan.?

- 2009 m. aš dalyvau su savo kolega amerikiečiu ir iš tikrųjų susiorinetuoti buvo pakankamai sudėtinga. Mes nesupratome kai kurių ženklų. Taip pat, tai buvo mano pirmieji metai Vilniuje, aš taip gerai nepažinojau miesto. Pernai dalyvavau su draugu lietuviu. Buvo kur kas lengviau. Mindaugas buvo vietinis ir gerai pažinojo miestą, aš Vilniuje jau buvau pragyvenus trejus metus, šiek tiek supratau ir lietuviškai. Iš patirties galiu pasakyti, kad jeigu nepažįsti Vilniaus ir nekalbi lietuviškai – susiorientuoti ir įveikti varžybų trasą laiku sudėtinga.

- Kas tau labiausiai patiko „Vilnius Challenge“? Dalyvavai dvejus metus. Gal gali palyginti varžybas? Organizavimą?

- 2009 m. buvo smagu, tačiau organizavimas turėjo keletą spragų. 2011 m. varžybos buvo tikrai kur kas profesionaliau suorganizuotos, įdomesnės rungtys.

- Ar rekomendutum moterims dalyvauti „Vilnius Challenge“? 30 km ne per didelis iššūkis? Tam reikia specialaus pasiruošimo?

- Aš nesiruošiau ir su dideliais ištvermės sunkumais nesusidūriau, tačiau aš nuolatos aktyviai gyvenu ir sportuoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius