Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 31

Vilnius įrengs 10 krepšinio aikštelių, bet reikėtų kelių šimtų sporto aikštynų

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja šalia sostinės mokyklų, viešose erdvėse įrengti iki dešimties aptvertų krepšinio aikštelių su dirbtine danga ir suoliukais. Viešųjų pirkimų konkursas šiems darbams dar nėra pasibaigęs, o sporto infrastruktūra Vilniuje besirūpinantys valdininkai neslepia – tai tik lašas jūroje, sutvarkyti reikėtų kelis šimtus sporto aikštelių.
Vilniaus mokyklų sporto aikštynai.
Vilniaus mokyklų sporto aikštynai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sporto infrastruktūra Vilniuje akies nedžiugina. Iš šimto mokyklų vos apie 10 turi naujus, modernius aikštynus, jau nekalbant apie tuos, kurie kažkada buvo įrengti miesto erdvėse, o paskui ilgiems metams pamiršti.

Konkursas dar vyksta

Šiuo metu miestas yra paskelbęs konkursą, kurio tikslas – įrengti iki dešimties aptvertų krepšinio aikštelių su dirbtine danga ir suoliukais. Kaip 15min.lt sakė Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė, krepšinio aikšteles numatoma įrengti tiek mokyklų teritorijose, tiek viešosiose erdvėse, o jomis naudotis galės visi miesto gyventojai.

Vilniaus savivaldybės interneto puslapyje skelbiama, kad aikšteles norima pastatyti per metus. Ar jų tikrai bus 10, nežinoma, nes daug kas priklausys nuo konkurso metu pasiūlytos kainos – savivaldybė aikšteles užsakinės ne tik pagal poreikį, bet ir pagal turimas lėšas.

Šiuo metu tebevyksta pasiūlymų nagrinėjimo procedūros, tad detalių, už kiek pavyks įsirengti vieną aikštelę, neskelbiama. Tik žinoma, kad konkurse dalyvauja dvi bendrovės ir dvi ūkio subjektų grupės.

Tačiau net jeigu miestui pavyks už tinkamą kainą įsirengti dešimt krepšinio aikštelių, tai tebus lašas jūroje stebint, kokios būklės šiuo metu yra Vilniaus miesto aikštynai. 

Tik lašas jūroje

Mes turime tik apie keliolika aikštelių, kurios yra gana neblogos, o apie 300 tikrai reikėtų renovuoti, – teigė R.Radzevičius.

Vilniaus savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Rimantas Radzevičius tik šypteli paklaustas, ar dešimties aikštelių užtenka norint pakeisti esamą sporto infrastruktūros situaciją sostinėje.

Septynios iš atrinktų aikštelių, kurios turėtų sulaukti renovacijos, yra prie mokyklų, trys – viešosiose erdvėse, Fabijoniškėse, Justiniškėse ir Pašilaičiuose.

„Vilniuje yra apie 340 aikštelių. Turime parengtą galimybių studiją, joje apžvelgtos visos seniūnijos įskaitant ir bendro naudojimo teritorijose, ir mokyklose esančias aikšteles. Jų būklė yra labai prasta. Mes turime tik apie keliolika aikštelių, kurios yra gana neblogos, o apie 300 tikrai reikėtų renovuoti“, – teigė R.Radzevičius.

Su mokyklų aikštynais situacija panaši – iš esančių 100 mokyklų apie 90 sporto aikštynus būtina atnaujinti. „Investicijų programose numatomos labai mažos lėšos“, – apgailestavo Sporto skyriaus vedėjas.

Tikisi ES pinigų

Esame numatę apie 50 tokių aikštynų, kuriems reikalinga renovacija. Penki iš jų turėtų standartinio dydžio futbolo aikštes, kuriose galėtų vykti varžybos, – pasakojo R.Radzevičius.

Tačiau savivaldybė nepraranda vilties mokyklų sporto aikštynus renovuoti Europos Sąjungos pinigais.

Tikimasi, kad iš 2014-2020 metų finansinės perspektyvos nubyrės pinigų ir šiems darbams. R.Radzevičiaus teigimu, galvojama ne tik apie krepšinio aikštelių, bet ir žaidimų, futbolo aikščių, bėgimo takų, šuoliaduobių, metimo sektorių sutvarkymą.

„Tie stadionai būtų renovuotų. Esame numatę apie 50 tokių aikštynų, kuriems reikalinga renovacija. Penki iš jų turėtų standartinio dydžio futbolo aikštes, kuriose galėtų vykti varžybos“, – apie planus pasakojo R.Radzevičius.

Kol kas šie aikštynai tėra atrinkti, kad jiems būtina renovacija, ar visi jie jos sulauks – nežinoma. Anot R.Radzevičiaus, dalis iš jų patenka į tikslines Vilniaus miesto teritorijas – Pietinę ir Šiaurinę.

„Tos mokyklos, kurios patenka į vieną iš šių tikslinių teritorijų, yra prioritetinės – jos turi daugiau galimybių gauti Europos Struktūrinių fondų paramą, nes yra Integruotų teritorijų investicinė programa, tos mokyklos patenka į programą. Bet ar mes gausime lėšų ir kiek, pasakyti negaliu“, – kalbėjo R.Radzevičius.

Pastaraisiais metais Vilniuje sutvarkyti vos keli sporto aikštynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius