-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 19

Vilties bėgimas: prie starto linijos stojo ir su ramentais, ir su keturkojais

Klaipėdoje sekmadienį surengtas jau šeštasis Vilties bėgimas. Tai bėgimas už tuos, kuriuos pakirto onkologinė liga. Anot organizatorių, baltais, raudonais ar mėlynais marškinėliais vilkintys bėgikai neša viltį, jog sunkia liga susirgę žmonės gali pasveikti.
Vilties bėgimo akimirkos
Vilties bėgimo akimirkos / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Likus dviems dienoms iki Vilties bėgimo, internetu į renginį buvo užsiregistravę kone 2 500 dalyvių. Jų skaičius sekmadienį dar išaugo, nes registruotis buvo galima ir starto vietose. Ištvermingiausi iki Vasaros estrados bėgo nuo prekybos centro „Big“, jie įveikė 10 km. Kai kurie 10 km mynė dviračiais. Dalyviai galėjo pasirinkti bėgti ir 6km ar 3 km bei simboliškus 600 metrų. Populiariausia distancija – 3 km, besidriekianti nuo Atgimimo aikštės.

Bėgime dalyvauja, kas tik gali. Mamos greitu žingsniu skuba stumdamos vežimėlius, šunelių augintojai bėgime dalyvauja kartu su keturkojais. Prie starto stojo ir ramentais besiremiantis klaipėdietis.

Bėgime dalyvaujantys žmonės kartu paremia brolių pranciškonų iniciatyva statomą Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybas. Paremti galima taip: 5 Lt – bėgiko numeris, 10 Lt – marškinėliai, 5 Lt – simbolinė popierinė „Vilties plyta“, 5 Lt – „Vilties atvirukas“ su „Visų karalienės“, onkologinių ligonių globėjos, ikonos reprodukcija, 5 Lt – iki gegužės 31 d. skambinant trumpuoju numeriu 1417.

Organizatorių duomenimis, pernai onkologinėmis ligomis susirgo 18 tūkstančių tautiečių.

Brolių pranciškonų sumanyta akcija kasmet auga ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir sportinių iniciatyvų gausa. Renginys pamažu įgyja simbolinio Vilties miesto kontūrus ir plečia sportinių renginių spektrą, kurie po truputį tampa orientuoti ne tik į onkologinius ligonius, bet ir į įvairias negalias turinčius žmones.

Šiemet sumanytas Vilties miesto sportinių renginių ciklas kvietė ne tik į tradicinį „Vilties bėgimą“, kuriame žmonės bėgo, ėjo, žingsniavo šiaurietiškomis lazdomis, važiavo dviračiais, riedlentėmis.  Visi, norintieji solidarizuotis su neįgaliais žmonėmis ir prisidėti prie kilnių vilties misijų įgyvendinimo, dar galės dalyvauti teniso, plaukimo, irklavimo varžybose bei baikerių rengiamame 1000 km ture. Renginiai vyks birželį ir liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius