-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 10

Virgilijaus Aleknos komandoje – Arvydas Sabonis, Tomas Kučinskas ir Mindaugas Špokas

Į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą pretenduojantis daugkartinis olimpinis čempionas Virgilijus Alekna trečiadienį pristatė savo komandos narius, su kuriais dirbtų laimėjęs rinkimus.
Archyviniai dukart olimpinio čempiono Virginijaus Aleknos gyvenimo ir karjeros kadrai
Virgilijus Alekna / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Tomas Kučinskas

Be praėjusią savaitę paskelbto legendinio krepšininko ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio, V.Alekna LTOK viceprezidentu taip pat mato prieš porą dienų išrinktą Lietuvos plaukimo federacijos vadovą, plačiai žinomą verslininką, meno ir sporto mecenatą Tomą Kučinską.

„Šis žmogus puikiai išmano vadybą ir sportą, žino ir moka atsakingai elgtis su pinigais“, – sakė V.Alekna.

Iš savo varžovės rinkimuose Dainos Gudzinevičiūtės, kuriai taip pat pasiūlytas viceprezidentės postas, V.Alekna teigiamo atsakymo kol kas nesulaukė.

LTOK generalinio sekretoriaus pareigas savo pergalės atveju V.Alekna patikėtų Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentui, daugkartiniam Lietuvos ir Baltijos šalių čempionui bei rekordininkui, Atlantos olimpiados dalyviui Mindaugui Špokui. Jis yra baigęs Liono universiteto sporto organizacijų vadybos magistro studijas. 

„Ši komanda siektų konkrečių tikslų – garantuoti skaidrią veiklą, profesionalų požiūrį į darbą, olimpinio judėjimo plėtrą ir Lietuvos pergales. Tikiuosi, kad siekiant šių tikslų aktyviai padės visos federacijos, nes žinau, kad tik drauge galime atversti naują garbingos Lietuvos sporto istorijos puslapį“, – sako V.Alekna. 

Pristatydamas savo programą ir veiklos viziją, daugkartinis olimpinis čempionas pabrėžė būtinybę dukart didinti finansavimą sporto federacijoms  ir garantuoti jo skaidrumą.  V.Alekna taip pat pažadėjo didinti privačių rėmėjų indėlį į LTOK biudžetą ir tik iš jo finansuoti administracines išlaidas. Tuo tarpu 70-80 proc. organizacijos biudžeto eitų tiesiogiai Lietuvos sporto federacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius